য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
লৈবাক শিনবা থুংনা চৎথরিবা লোকদাউন অসি মে ৩ ফাওবা শাংদোকহন্নবগী ৱারেপ ভারত অমসুং ভারত মচাশিংগী পুন্সি অমসুং মখোয়বু ঙাক-শেন্নবগীদমক্তা লৌখৎখিবনিঃ শ্রী অমিৎ শাহ
প্রধান মন্ত্রীগী মিৎয়েং মখাদা ভারতকী মীয়াম্না কোবিদ-১৯গা মায়োক্নবদা মালেম অপুনবগীদমক খুদম অমা থমখ্রেঃ য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রী
কোবিদ-১৯গা মায়োক্ননবা কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্তা অপুনবা থৌরাং: শ্রী অমিৎ শাহ
কোবিদ-১৯গা মায়োক্নরিবা অহানবা পরেংদা লেপ্লিবা হকশেল অমসুং ঙাকশেলগী মীওইশিংদা সেলুৎ তৌজরিঃ য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রী
লৈবাক অসিদা চেং, হিদাক-লাংথক অমসুং অতৈ নোংমদা চংদবা য়াদ্রবা পোৎশকশিং মরাং কাইনা লৈরি, কনাগুম্বা অমত্তনা পাখৎপগী মথৌ তাদেঃ শ্রী অমিৎ শাহ
14 APR 2020 3:10PM by PIB Imphal
ঙসি ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গা মায়োক্ননবগীদমক লৈবাক শিনবা তুংনা পাংথোক্লিবা লোদাউন অসি মো ৩ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
কেন্দ্রগী য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা মসিগীদমক প্রধান মন্ত্রীজীবু থমোই শেংনা তৌবীমল খঙবা ফোংদোক্লদুনা হায়, “ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯ শন্দোকপদগী ঙাকথোক্নবা অমসুং মসিবু লোইশিন্নবগীদমক লৈবাক শিনব-থুংনা তৌরিবা লোকদাউন অসি মে ৩ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌরকপা অসি ভারত অমসুং ভারত মচাশিংগী পুন্সি অমসুং মখোয়বু ঙাক শেন্ননবগীদমক লৌরকপা ৱারেপনি। মসিগীদমক্তা ঐনা প্রধান মন্ত্রীজীবু থমোই শেংনা তৌবীমল খঙবা উৎচরি।”
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপদগী থিংননবা অমসুং মসিবু লোইশিন্নবগীদমক ভারত সরকারনা লৌরকপা ৱারেপ খুদিংমকপু থাগৎপা ফোংদোক্লদুনা শ্রী শাহনা হায়, “ঙসি মালেম অপুনবনা কোরোনা লাইচৎ মায়োক্নরিবা মতম অসিদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিৎয়েং মখাদা ভারতকী মীয়াম্না মসিগা মায়োক্নবদা খুদম অমা থম্লে। সরকারনা মতম চানা লৌরকপা ৱারেপ পুম্নমক অমসুং মীয়াম্না মসিবু শৌগৎপা অসি মসিগী খুদম্নি।”
লাইচৎ অসিগা মায়োক্ননবা অমসুং মীয়ামগী তঙাইফদবা পুম্নমক মপুং ফাহন্নবগীদমক কেন্দ্র অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্তা চুংশিন্নবা অসি মরু ওই হায়না ফোংদোক্লদুনা য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়, “লম লমগী সরকার পুম্নমক্না কেন্দ্র সরকারগা চুংশিন্নদুনা থবক তৌমিন্নরিবা অসি থাগৎনীংঙাইনি। হৌজিক ঐখোয় চুংশিন্নবা অসি অমুক্কা হেন্না চেৎশিলহনবা তাই মদুনা মরম ওইদুনা মীপুম খুদিংমক্না লোকদাউন অসি নীংথিজনা ইনগনি অমসুং মীওই অমত্তনা তঙাইফদবা পোৎলমশিংগী অৱাৎপা লৈরোই।”
কোবিদ-১৯গা মায়োক্নরিবা অহানবা পরেংদা লেপ্লিবা হকশেল অমসুং ঙাকশেলগী মীওইশিংদা সেলুৎ পীরদুনা শ্রী অমিৎ শাহনা হায়, “লানফম অসিদা মরুওইবা থৌদাং লৌবীরিবা ঐখোয়গী দোক্তর, হকশেলগী মীওইশিং, লুব-নানবগী মীওইশিং, পুলিস ফোর্স অমসুং ঙাক-শেলগী মীওই পুম্নমক্কী থৌদাং অসি থমোইদা পাল্লি। অসিগুম্বা অকিবগী মশক ওইরবা ফিভম অসিদা অদোমগী থৌনা অসিনা ভারত মচা খুদিংমক্তা ইথিল পোকহনবীরি। পুম্নমক্না গাইদলাইনশিং ঙাক্তুনা মখোয়গী মতেং পাংসি।”
অৱাবগী মতম অসিদা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা থাজবা পীরদুনা অমসুং অমনা অমগী মতেং পাংননবা পুক্নীং থৌগৎলদুনা শ্রী শাহনা হায়, “লৈবাক অসিগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রী অমা ওইনা ঐনা লৈবাক মীয়ামদা অমুক্কা হন্না থাজবা পীজরি মদুদি লৈবাক অসিদা চানবা পোৎলম, হিদাক-লাংথক অমসুং অতৈ নুংতিগী চংদবা য়াদ্রবা পোৎলমশিং মরাং কাইনা লৈরি। মরম অদুনা মীওই অমত্তনা পাখৎপগী মথৌ তাদে। মসিগা লোইননা ৱাৎত-পাদবা মীওইশিংদা হায়জরি মদুদি অদোম থোকপীরক্তুনা অদোমগী অকোইবদা লৈবা লাইরবশিংগী মতেং পাংবীয়ু।”

Ministry of Home Affairs
The decision to extend the Nation-wide lockdown to fight COVID-19 till 3rd May taken to protect lives of the People: Shri Amit Shah
People of India, under the leadership of PM Modi, have set an example for the whole world in fighting COVID-19: Home Minister
Commendable coordination seen between Centre and States to fight COVID-19: Shri Amit Shah
Salute to frontline healthcare professionals and security personnel fighting COVID-19: Home Minister
Sufficient reserves of food, medicines and other daily essentials in the country, no need for any citizen to panic: Shri Amit Shah
14 APR 2020 3:10PM by PIB Delhi
Government of India has decided to extend the nation-wide lockdown to fight COVID-19 till 3rd May.
Union Home Minister Shri Amit Shah expressed heartfelt gratitude to the Prime Minister for this decision and said that the decision by the Prime Minister Shri Narendra Modi to extend the lockdown, put in place to fight and end COVID-19, till 3rd May, has been taken to protect lives of the people of the country.
Praising the decisions taken by the Government of India to stop the spread of COVID-19, Shri Shah said that today the world is facing a global epidemic and the people of India, under the leadership of the Prime Minister, have set an example for the whole world in fighting the disease. This is evident in all the timely decisions taken by the government and participation of the people in them, he said.
Describing the coordination between the Centre and the States as very important to deal with this epidemic and to meet every need of the citizens, the Home Minister said that the way all the State Governments are working together with the Central Government is truly laudable. This coordination needs to be intensified so that all citizens follow the lockdown properly and no one faces any problem to access things of their everyday needs, he added.
Saluting the frontline healthcare professionals and security personnel fighting COVID-19, Shri Shah said that the contribution of our doctors, health workers, sanitation workers, police and all the security personnel who are playing an important role in this fight is very touching. Their courage and understanding in these tough times inspires every Indian. Everyone should follow the guidelines and cooperate with them, he stated.
In the time of this crisis, assuring the citizens of the country and motivating them to help each other, Shri Shah said, "As the Home Minister of the country, I reassure the public that there are sufficient reserves of food, medicines and other daily essentials in the country, hence there is no need for any citizen to panic. At the same time, I request the well-off people to come forward and help the poor living nearby".