PIB Headquarters
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
13 APR 2020 7:06PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
ঙরাং ভারত্ত কোভিদ-১৯ কেস ৭৯৬ হেনগৎখি অমসুং লৈবাক অসিদা অপুনবা কোভিদ-১৯ কেস ৯১৫২ লৈরে । হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯ অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ৮৭৫ ময়ুমদা হনখ্রে অমসুং মীওই ৩০৮ শিরে । জিলা থাক্ত কোভিদ-১৯ থেংননবা হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিনা মতম চানা খ্বাইদগী ফবা তেক্নোলোজিশিং শীজিন্নরি । এক্সন প্লানশিং থবক ওইনা পায়খৎপগী রাজ্য ১৫গী জিলা ২৫দা মাইপাকপা উবা ফংলে । হায়রিবা জিলাশিং অসিদা হৌখিবা নুমিৎ ১৪দা কেস অমতা লৈবগী পাউ ফংদ্রে অমসুং মখা তানা অনৌবা কেস অমতা লাক্তনবা থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613
এপ্রিল ১৪, ২০২০দা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি
হয়েং এপ্রিল ১৪, ২০২০গী অয়ুক পুং ১০ তাবদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613919
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান পেকেজ : হৌজিক ফাওবদা পায়খৎলবা থবকশিং
প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান পেকেজগী মখাদা লায়রবা মীওই ক্রোর ৩২ হেন্না লুপা ক্রোর ২৯,৩৫২গী শেনগী মতেং ফংখ্রে । প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান অন্ন য়োজনাগী মখাদা বেনিফিসরি ক্রোর ৫.২৯দা লেম্না চেং য়েন্থোকখ্রে । লেম্না উজৱালা সিলিন্দর লাখ ৯৭.৮ য়েন্থোকখ্রে । এ পি এফ ও একাউন্তদগী ই পি এফ ও মেম্বর লাখ ২.১ ওনলাইনদা লুপা ক্রোর ৫১০গী নন-রিফন্দদেবল এদভান্স লৌথোকখ্রে । লৌমী ক্রোর ৭.৪৭দা পি এম-কিষানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্তগী লুপা ক্রোর ১৪,৯৪৬ পীখ্রে । জন ধন একাউন্ত হাংবা নুপী ক্রোর ১৯.৮৬তা লুপা ক্রোর ৯৯৩০ পীখ্রে । অহল, লুখ্রাবী অমসুং শোইনাইরবা মীওই ক্রোর ২.৮২দা লুপা ক্রোর ১৪০০ য়েন্থোকখ্রে । য়ুম শাবা শিন্মী ক্রোর ২.১৭দা লুপা ক্রোর ৩০৭১গী মতেং পীখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613949
কোরোনাভাইরস লাইচৎকী য়েংলবা শেংলবা রামজান থা মনুংদা অথিংবগী কাংলোনশিং অমসুং মীয়াম লাপ্না লৈনবগী নিয়মশিং ইন্নবা ভারতকী মুস্লিমশিংদা মাইনোরিতি এফেয়ারস মিনিস্তরনা হায়জরি
লাক্কিবা এপ্রিল ২৪দগী হৌরবা য়ারিবা শেংলবা রামজান থা মনুংদা অথিংবগী কাংলোনশিং অমসুং মীয়াম লাপ্না লৈনবগী নিয়মশিং ইন্নবা ভারতকী মুস্লিমশিংদা মাইনোরিতি এফেয়ারস মিনিস্তর মুক্তার অবাস নাগবিনা হায়জরি , মীয়াম্না মখোয়গী য়ুম মনুংদা লৈরগা লাই খুরুম্বা অমসুং লাইনিংগী ওইবা থৌরমশিং পাংথোক্নবা হায়রি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613919
শুপ্নগী নুমিৎ হুমনিদা ‘ভারত পারে ওনলাইন’ কেম্পেনগী পাউতাক ৩৭০০০ হেন্না ফংখি
ভারত্ত ওনলাইনা ইজুকেসনগী থবক ফগৎহন্নবা মীয়ামদগী পাউতাকশিং লৌনবা ২০২০গী এপ্রিল ১০দা ঐচ আর দি মিনিস্তর রামেস পোখ্রিয়াল নিসানক’না চয়োল অমা চৎথগদবা ‘ভারত পারে ওনলাইন’ কেম্পেন হৌদোকখি । কেম্পেন অসি সোসিয়েল মেদিয়া শীজিন্নবা মীওইশিংনা পাম্নখি অমসুং তুইতর অমসুং ই-মেলদা শুপ্নগী নুমিৎ হুমনিদা ‘ভারত পারে ওনলাইন’ কেম্পেনগী পাউতাক ৩৭০০০ হেন্না ঐচ আর দি মিনিস্ত্রিনা ফংখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613993
কোভিদ-১৯ শন্দোরকপদা দি ও পি তি, দি এ আর পি জি অমসুং দি ও পি পি দব্লিউনা পাংথোকখিবা থবকশিং দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা অমুক হন্না য়েংশিনখি
লাইচৎ অসিনা থেংননবা দিপার্তমেন্তশিংনা থৌরাং তৌরিবা অসি অমুক হেন্না য়েংশিনবগী মথক্ত হায়রিবা মতম অসিদা ওফিসারশিং অমসুং স্তাফশিংনা শুরিবা থবকশিং অদু অৱাবা নংদনবা মিনিস্তরনা হায়খি । চাংচৎতা কেস অমা লোইশিনবদা নুমি ১.৭৫ চংবগী চাংদা ২০২০গী এপ্রিল ১২ ফাওবদা সরকারনা কোভিদ-১৯গা মরি লৈনবা মীয়ামগী অৱাবা ৭০০০ কোকহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613978
রাজ্য মনুং অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্ত কার্গো, ত্রকশিং, শিন্মীশিং অমসুং ৱেয়রহাওস/কোল্ড স্তোরেজশিং নিংথিনা চৎথোক-চৎশিন তৌনবা অথিংবগী কাংলোনশিং থৱায়-হকচাং য়াওনা চৎনহন্নবা এম ঐচ এনা রাজ্যশিংদা খঙহনখি
রাজ্য মনুং অমসুং রাজ্যশিংগী মরক্ত কার্গো, ত্রকশিং, শিন্মীশিং অমসুং ৱেয়রহাওস/কোল্ড স্তোরেজশিং নিংথিনা চৎথোক-চৎশিন তৌনবা অথিংবগী কাংলোনশিং থৱায়-হকচাং য়াওনা চৎনহন্নবা এম ঐচ এনা রাজ্যশিংদা খঙহনখি; লৈবাক্কী মফম খরদা হায়রিবা মথক্কী কাংলোনশিং অসি নিংথিনা চৎনদ্রে হায়বা মিনিস্ত্রিনা খঙবদগী ৱাফম অসি লাকখিবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613775
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ভিয়েতনামগী প্রধান মন্ত্রী তেলিফোনদা ৱারি শানখি
ঙসি পি এম নরেন্দ্র মোদীনা ভিয়েতনামগী প্রধান মন্ত্রী ঙুয়েন সুয়ান ফুগকা তেলিফোন্দা ৱারি শানখি । লুচিংবা অনিনা কোভিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপগী ওইরক্লিবা ফিবম অমসুং মসি থেংননবা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা খন্নখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613914
চহি অমগী ওইনা ই সি আইদগী মখোয়গী বেসিক সেলারিগী চাদা ৩০ মশানা য়ানা ককথদুনা সি ই সি অমসুং ই সিশিংনা কোভি ফন্দদা মতেং পাংগনি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613836
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী অথিংবা থমখিবদগী হৌজিক ভারত্ত লৈরিবা মপান লৈবাক্কী মীওইশিং এপ্রিল ৩০, ২০২০ ফাওবা কন্সুলারগী খুদোংচাবা লৌবা য়াগনি
কোভিদ-১৯ লাইচৎ লাকপদগী অথিংবা থমখিবদগী হৌজিক ভারত্ত লৈরিবা মপান লৈবাক্কী মীওইশিংগী চুম্নগী ভিশা, ই-ভিসা নৎত্রগা মখা তানা লৈনবগী মতাংদা মখোয়গী ভিসাশিং ২০২০গী ফেবুৱারি ১দগী ২০২০গী এপ্রিল ৩০ ফাওবদা মতম লোইরবশিং , মখোয়না ওনলাইনদা হায়জরক্লবা মতুংদা ২০২০গী এপ্রিল ৩০ ফাওবা শাংদোকলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613898
মুম্বাইগী ঘাতকোপারদা লৈবা নেভেল ক্বারেনতাইন কেম্পতা লৈরম্বা মীওই ৪৪ ময়ুমদা হনখ্রে
মুম্বাইগী ঘাতকোপারদা লৈবা মেতরিয়েল ওর্গনাইজেসনগী ভারতকী নেভিগী ক্বারেনতাইন সেন্তরদা ইরানদগী লাকপা মীওই ৪৪(নুপী ২৪ য়াওনা) মাইপাক্না ক্বারেনতাইন পাংথোকখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=16138362
নোংমগী মনুংদা ওপেরেসন লাইফলাইন উরানগী মখাদা মেদিকেল কার্গো ফ্লাইতশিংনা তঙাইফদবা পোৎলম তন ১০৮ পুখি
ভারতনা কোভি-১৯গী মায়োক্ত শোক্নরিবা লাল অসি শৌগৎপা ওইনা সিবিল এভিয়েসন মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈরিবা লাইফলাইন উরান ফ্লাইত ২১৪না লৈবাক অসিগী মফম কয়াদা তঙাইফদবা মেদিকেল কার্গোশিং পুখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613689
দিজিতেল পেমেন্তগী মতিক চানা লৈরিবা মচাক-মথুমশিং অসিনা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান য়োজনাগী মখাদা নিংথিনা শেন য়েন্থোকপা ঙমহল্লে
জন ধন একাউন্তশিং অমসুং অতোপ্পা একাউন্তশিং হাংলিবশিংগী মোবাইল নম্বরশিং অমসুং আধার নম্বরশিং শম্নহন্দুনা দিজিতেল পাইপলাইন অমা শেম্লে । মসিনা দি বি তিগী য়াংয়েল শরু ওইরি । বেঙ্কগী খুদোংচাবা ফংদ্রিবা মীওইশিংদা বেঙ্ক একাউন্ত হাংদোক্নবা ২০১৪গী অগস্ততা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা লিংখৎখিবনি । ২০২০গী মার্চ ২০ ফাওবগী কাসা একাউন্ত ক্রোর ১২৬গী মনুংদা, ক্রোর ৩৮ হেনবা পি এম জে দি ৱাইগী মখাদা হাংদোকখিবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613686
অথিংবা মনুংদা একাদেমিক কেলেন্দর মখা চৎথনবা ভাইস প্রসিদেন্তনা য়ুনিভর্সিতিশিংদা খঙহনখি
তেক্নোলোজিগী তৌবা ঙম্বশিং মপুংফানা শীজিন্নদুনা অথিংবা মনুংদা একাদেমিক কেলেন্দর মখা চৎথনবা ভাইস প্রসিদেন্ত এম ভেনকিয়া নাইদুনা য়ুনিভর্সিতিশিং অমসুং মহৈলোয়শঙশিংদা খঙহনখি । ভিদিও কনফরেন্স অমগী খুৎথাংদা য়ুনিভর্সিতিশিংগী ভি সিশিং অমসুং ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী দিরেক্তরগা ৱারি শানবদা মহাক্না হায়খি মহৌশাগী পুন্সিদা হল্লকপদা মতম খর চংখিগনি অমসুং কোভিদ-১৯ লাইচৎনা থোকহল্লিবা খুদোংচাদবশিং অসি থেংননবা মখোয়না থৌরাং তৌগদবনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613872
ভারত রেলৱেনা মখাতানা ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরগী মচাক পীরি অমসুং কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা সপ্লাই চেন ফগৎহল্লি
২০২০গী এপ্রিল ১দগী এপ্রিল ১১ ফাওবদা রেলৱেজনা কোয়লা ৱাগোন ১৯২১৬৫ অমসুং পেত্রোলিয়মগী পোৎথোক ৱাগোন ১৩২৭৬ হোনখি । ৱাগোন অমদা তন ৫৮-৬০ ফাওবগী পোৎ য়াওখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613731
এস বি এম-অরবানগী মখাদা সুরত্তা রেপিদ ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত প্লান পায়খৎলে
মীওই অমদগী মীওই অমদা লায়না শন্দোকপগী চেন অসি থুগাইনবা পান্দমদা চিংনবা কেসশিং ঙন্না খঙদোক্নবা অমসুং কোভিদ-১৯ পোজিতিপ ওইরবা মীওইশিং মতিক চাবা চেকশিন-থৌরাং লৌখৎতুনা লায়েংনবা, সুরত মিনিউসিপালিতিনা মাইকৈ অহুম ফাংবা থৌরাং অমা হায়বদি “থ্রি-তি লাল্লোং” –ত্রেক, তেস্ত অমসুং তিৎ পায়খৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613926
নুপীগী এস ঐচ সিনা বেঙ্কশিংগী বিজিনেস করেসপোন্দেন্তশিং(বি সি শখি)ওইনা থবক তৌরি অমসুং কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা পি এম জে দি ৱা একাউন্ত হাংবা নুপীশিংদা লুপা ৫০০গী এক্স-গ্রেসিয়া য়েন্থোকপদা বেঙ্ক সখিশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি
অথিংবা মনুংদা লৈবাক শীনবা থুংনা চাউরাক্না বি সি সখি ৮৮০০ অমসুং বেঙ্ক সখি ২১৬০০ না মশানা য়ানা থবক পাংথোক্লি । দি বি তি পেমেন্ত মনুংদা ব্রাঞ্জশিংদা মী য়াম্না লাকপদা বেঙ্ক সখিশিংনা বেঙ্ক ব্রাঞ্জ মেনেজরশিং মতেং পাংলি অমসুং খুঙ্গংগী মীয়াম ৱাখল তাহন্দুনা কস্তমরশিং লাপ্না লৈহল্লি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613916
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা খুঙ্গংশিংদা লৈবা খ্বাইদগী লায়রবশিং অমসুং তোল্লবশিংদা এস ঐচ জি নুপীশিংগী মীয়ামগী চাকশঙনা চানবা পীখি
তঙাইফদবা থবকশিং মখা তানা ফংহনবদা লৈবাক অসিগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংনা থবক কয়া পায়খৎতুনা মতেং পাংলি । অঙাংশিং, মীরোনবীশিং অমসুং ইনখৎলক্লিবী নুপীমচাশিংগী মচি ওইবা চানবা পোৎলমশিং ফংহনবদা মাংজিল থাদুনা থবক তৌরিবা হকশেলগী মীওইশিং নুপীশিং অসিনা মতেং পাংলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613866
কোভিদ-১৯ থেংননবা অসামগী খুঙ্গংগী নুপীশিংনা হেন্দ সেনিতাইজর, মাক্স পুথোকখি
সাইন্স এন্দ তেক্নোলোজি দিপার্তমেন্তগী সিদ দিবিজন্না মতেং পীবা , জোরাতকী সি এস আই আরগী মখাদা লৈবা রুরেল ৱুমেন তেক্নোলোজি পার্ক(আর দব্লিউ তি পি)না হেন্দ সেনিতাইজর, মাক্স অমসুং খুৎ হাম্নবা সাপোন মহি শাবদা খুঙ্গংগী নুপীশিং শীজিন্নরি । হায়রিবা পোৎলমশিং অদু মফম অদুদা কোভদি-১৯ থেংনবদা মতেং ওইনা লায়রবা মীওইশিংদা অমসুং ইমুং-মনুংগী মীওইশিংদা লেম্না য়েন্থোক্কনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613818
পি আই বী ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
• অরুনাচল প্রদেস : রাজ্য অসিগী ইতানাগরদা সি আর পি এফকী ১৩৮শুবা বাতালিয়ন্না য়ুম থোং খুদিংদা কোভিদ-১৯গী ৱাখল তাহনবগী থবক পায়খৎলি ।
• অসাম : অতৈ রাজ্যশিংদা পন্দুনা লৈরিবা অসামগী মীওইশিং মতেং পাংনবা, অসাম সরকারনা অসাম কোভিদ হেল্পলাইন নম্বর ৯৬-১৫৪৭-১৫৪৭ হাংদোক্লে, হায়না অসামগী হকশেল মন্ত্রী হিমানতা বিশ্বা শর্ম্মনা তুইত তৌখি ।
• মনিপুর : দোক্তরকী পাউতাক য়াওদনা মীয়াম্না কাউন্তরদগী হায়দ্রোসিক্লোরোকুইন লৈদনবা মনিপুরগী মীয়ামদা হেল্থ সর্বিসেস দাইরেক্তোরেতনা হায়রি ।
• মেঘলায়া : রাজ্য অসিগী সাউথ ৱেস্ত খাসি হিলস দিস্ত্রিক্তা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা শুকশোই শোইদনা মাক্স উপকদবনি ।
• মিজোরম : কোভিদ-১৯ লাকশিন্নবা থবক পায়খৎনবা ঙসি মিজোরমগী সি এমনা চর্চশিং, এন জি ওশিং, রাজনিতি দলশিংগী মীহুৎশিং অমসুং মরুওইবা ওফিসিয়েলশিংগা উনখি ।
• নাগালেন্দ : রাজ্য সরকারনা হায়রি রাজ্য অসিগী অহানবা কোভিদ-১৯ অনাবা মীওই অসি এয়র ইন্দিয়া ফ্লাইত ৭০৯দা কোলকাতাদগী দিমাপুরদা লাকখি । মহাক্কী সিত নম্বরনা ৫বিনি । তোংমিন্নরকপা পেসেঞ্জরশিং খোঙ্গুল লিবা হৌরে ।
• সিক্কিম : হৌজিক ফাওবদা কেস ৭০ নেগেতিব ওইরে অমসুং সিক্কিম গ্রিন জোনদা য়াওরবা য়ারি ।
• ত্রিপুরা : অথিংবা মনুংদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং শাবা য়ুনিতশিং থবক তৌবা হায়না রাজ্য সরকারনা ৱারেপ লৌরে ।
• কেরলা : কেন্দ্র সরকারগী ৱারেপ খঙলবা মতুংদা অথিংবা কোমথোক্নবা রাজ্য সরকারনা ৱারেপ লৌরে । কেরলাদগী নর্স ৪ মুম্বাই অমসুং পুনেদা পোজিতিব ওইরে । হয়েং বিষ্ণু ফেস্তিবেল লৈবা মরম্না, লম্বীশিং অথিংবা থম্নবা পুলিসনা অকনবা থবক পায়খৎপা হৌরে । অনাবা মীওই ৩৬ ফরে অমসুং ঙরাং অনৌবা কেস ২ থেংনখি । হৌজিক ফাওবা মীওই ৩৭৫ শিরে, শিবগী চাং মালেমগী চাংদগী চাদা ০.৫৩ হেন্না ফখি ।
• তামিলনাদু : পাক শন্না তেস্ত তৌনবা অমসুং মাক্স শীজিন্নবা তঙাইফদবা থবক ওইহন্নবা অখঙ-অহৈশিংনা খঙহনখি , লাইওংশিং উৎলকপদগী কোভিদ অনাবা মীওইশিং লায়েংলিবা কোইম্বদোর ই এস আই হোস্পিতালগী পি জি দোক্তর অনি তোঙান্না থমখ্রে । লনাই লেবশিংদা কোভিদ তেস্ত তৌবগী চাদিং সরকারনা পুথোক্লগনি । ঙরাং অনৌবা কেস ১০৬ থেংনখি । হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ১০৭৫, দিসচার্জ তৌখিবা ৫০; শিখিবা ১১ য়ৌরে ।
• করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ১৫ থেংনখি । অপুনবা কেস ২৪৭ য়ৌরে । হৌজিক ফাওবদা মীওই ৬ শিরে অমসুং ৫৯ দিসচার্জ তৌরে ।
• অন্ধ্র প্রদেস : তেস্ত তৌনবা অমসুং সেম্পল লৌশিন্নবা শ্রীকাকুলমদা রাজ্য অসিনা মোবাইল ৱাল্ক-ইন সেম্পল কিওক্স লিংখৎলে । কোভিদকী মতেং পাংনবা সরকারনা দোক্তর ৱাই এস আর তেলিমেদিসন তোল ফ্রি নম্বর ১৪৪১০ হাংদোক্লে । অনৌবা কেস ১২ থেংনদুনা হৌজিক ফাওবদা অপুনবা কেস ৪৩২ য়ৌরে । মীওই ৭ শিরে অমসুং ১২ দিসচার্জ তৌরে ।
• তেলাঙ্গানা : অনৌবা কেস অমা থেংনদুনা হৌজিক রাজ্য অসিদা অপুনবা কেস ৫৩২ য়ৌরে । লোকেস ওফিসতা মপান লমগী মীওইশিং চংজফম পীরম্বগীদমক তাব্লিগি জমাতগী লুচিংবা হায়দ্রবাদ পুলিসনা ফাখি । এপ্রিল ৩০ ফাওবা অথিংবা শাংদোক্লিবা অসি য়েংলগা সরকারনা তেস্ত খুদিংমক য়ৈথোকলে ।
• মহারাস্ত্রা : ধারবিদা কোভিদ-১৯ শন্দোরকপা লাকশিন্নবা মিউনিসিপাল ওথোরিতিশিংনা হোৎনরিঙৈদা সহর অসিগী ৱোরলি কোলিৱাদা অমসুং গোভান্দিদা অনৌবা কেসশিং থেংনরে। মী কুংনা তাবা মফমশিং অসিদা মীয়াম থাপ্না লৈনবা অসি খুদোংচাদবা অমা ওইরে । মুম্বাইদগী খ্বাইদগী চাওবা শিংনবা অসি হায়রিবা স্লমশিং অসিদা ভাইরস শন্দোরকপা থিংবা অসিনা ওইরি ।
• গুজরাত : ঙসি গুজরাত্ত অনৌবা কেস ২২ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস হৌজিক ফাওবদা ৫৩৮ য়ৌরে । অনৌবা কেস অসিগী মনুংদা অহমেদবাদতা ১৩, সুরত্তগী ৫, বানাসকান্থাদগী ২ অমসুং অনন্দ অমসুং বাদোদারাদগী অমমমনি ।
• রাজাস্থান : ঙসি রাজাস্থানদা অনৌবা কেস ১১ থেংনদুনা রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস হৌজিক ফাওবদা ৮১৫ য়ৌরে । চৈরক অসিদা রাজ্য সরকারনা য়ুনিভর্সিতিগী পরিখাশিং মতম কক্তনা য়ৈথোক্লে অমসুং কালেন ছুতি এপ্রিল ১৬দগী মে ৩০ ফাওবা লাউথোক্লে।
Fact Check on #Covid19

PIB Headquarters
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
13 APR 2020 7:06PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
An increase of 796 cases has been reported since yesterday, with a total of 9152 confirmed cases of COVID-19 in the country. As many as 857 persons have been cured/discharged after recovery and total 308 deaths have been reported, as of today. Ministry of Health and Family Welfare is using cutting edge technology at all levels for timely response at district administration level to COVID-19. The implementation of the action plan has started yielding appreciable results in 25 districts across 15 States which reported cases earlier. These districts have no case reported since the last 14 days and constant vigil is being maintained to ensure that no new cases may occur in future.
For details:
PM to address the nation on 14th April 2020
Prime Minister ShriNarendraModi will address the nation tomorrow i.e. 14th April 2020 at 10 AM.
For details:
MHA directs States to implement Lockdown Guidelines in letter & spirit to ensure smooth movement of Inter & Intrastate Cargo, Trucks, Workers and functioning of Warehouse/Cold Storages
MHA has directed States to implement lockdown guidelines in letter & spirit to ensure smooth movement of inter & intrastate cargo, trucks, workers and functioning of warehouse/cold storages, as it has come to the notice of the Ministry that in some parts of the country, the aforesaid guidelines and clarifications are not being implemented in letter and spirit.
For details:
Telephone conversation between Prime Ministers of India and the Socialist Republic of Vietnam.
Prime Minister ShriNarendraModi had a telephone conversation today with H.E. Mr. Nguyen XuanPhuc, Prime Minister of the Socialist Republic of Vietnam. The two leaders discussed the situation arising out of the COVID-19 pandemic and the steps being taken to address this challenge.
For details:
Robust Digital Payment Infrastructure Enables Prompt Transfer of Cash Payment under PradhanMantriGaribKalyan Package.
A digital pipeline has been laid through linking of Jan-Dhan accounts as well as other accounts with the account holders’ mobile numbers and Aadhaar [Jan Dhan-Aadhaar-Mobile (JAM)]. This infrastructure pipeline is providing the necessary backbone for DBT flows, adoption of social security/pension schemes, etc. The PradhanMantri Jan DhanYojana (PMJDY) was launched in August, 2014 with an aim to provide bank accounts to unbanked persons. Out of around 126 crore operative CASA accounts as on 20th March 2020, more than 38 crore have been opened under PMJDY.
For details:
PradhanMantriGaribKalyanPackage: Progress so far
More than 32crore poor people received financial assistance of Rs29,352crore under the PradhanMantriGaribKalyan Package. 5.29 Crore beneficiaries distributed free ration of food grains under PradhanMantriGaribKalyan AnnYojana. 97.8 Lakh free Ujjwala cylinders delivered. 2.1 Lakh members of EPFO taken benefit of online withdrawal of non-refundable advance from EPFO account amounting toRs 510crore. First instalment of PM-KISAN :Rs14,946crore transferred to 7.47crore farmers. Rs 9930 crore disbursed to 19.86 crore to Women Jan Dhan account holders. Rs 1400 crore disbursed to about 2.82 crore old age persons, widows and disabled persons. 2.17crore Building & Construction workers received financial support amounting to Rs 3071crore.
For details:
Grant of Consular Services to Foreign Nationals, presently residing in India due to travel restrictions in the context of COVID-19 outbreak, till 30th April, 2020
Regular visa, e-visa or stay stipulation, of such foreign nationals who have been stranded in India because of spread of COVID-19 in many parts of the world and due to consequent travel restrictions imposed by Indian Authorities and whose Visas have expired or would be expiring during 01.02.2020 (Midnight) to 30.04.2020 (Midnight), would be extended till 30th April 2020 (Midnight) on GRATIS basis, after making online application by the Foreigner.
For details:
44 Evacuees Return Home from Naval Quarantine Camp at Ghatkopar, Mumbai
The Indian Navy Quarantine Facility at Material Organisation, Ghatkopar, Mumbai has silently and successfully completed the task of quarantining 44 evacuees (including 24 women) from Iran.
For details:
Medical cargo flights under Operation Lifeline UDAN transport 108 tons of essential supplies for the nation in a single day
Over 214 Lifeline Udan flights have been operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
For details:
Vice President asks universities to ensure continuity of academic calendar during lockdown
The Vice President of India, Shri M Venkaiah Naidu today asked Universities and other educational institutions to harness fully the power of technology to ensure continuity of academic calendar during the lock-down period. Interacting with Vice Chancellors of various Universities and Director of the Indian Institute of Public Administration through a video conference, the Vice President observed that it might take some more time for normalcy to return and enquired about their plans to cope with the disruption caused by COVID-19 pandemic.
For details:
Indian Railways continues feeding the infrastructure sector and ramps up the supply chain during the COVID-19 lockdown
During last 11 days from 1st April to 11th April 2020, Railways loaded and carried 192165 wagons of coal, and 13276 wagons of petroleum products (One wagon contains 58-60 ton consignment).
For details:
CEC & ECs to contribute to Covid Funding in the form of voluntary reduction of thirty per cent of their basic salary from ECI for one year
For details:
Surat evolves Rapid Crisis Management Plan under SBM-Urban
Description automatically generated with clear objectives of reducing human to human transmission by breaking the chain of transmission concentrating on epidemiological triad (Agent-Host-Environment Factors), early detection of suspected cases and providing optimum care to the confirmed cases of COVID-19, SuratMunicipality has adopted three-pronged approach which they call “3-T Strategy” - Track, Test and Treat to fight against COVID-19.
For details:
SHG women working as Business Correspondents for banks (BC Sakhis) and Bank Sakhis playing a vital role in disbursement of first tranch of ex-gratia of Rs.500/- to women PMJDY accounts amidst COVID-19 Lockdown
Out of around 8800 BC Sakhi and 21600 Bank Sakhi, around 50% of both cadre voluntarily started working amidst Lockdown across the country in many states. Bank Sakhis are supporting Bank Branch Managers in managing rush at branches during DBT payment and ensuring social distancing of customers by creating awareness among rural community.
For details:
Community Kitchens run by SHG Women provide food to the most poor and vulnerable in Rural Areas during the COVID-19 lockdown
Self Help Groups across the country have responded with various initiatives to ensure continued access to essential services; Women collectives are also supporting front line health workers in the delivery of essential child, adolescent & maternal health and nutrition-related entitlements.
For details:
Rural Women from Assam prepare products like hand sanitizer, homemade mask to combat COVID19
Rural Women Technology Park (RWTP) under CSIR-North East Institute of Science and Technology, Jorhat, Supported by SEED Division, Department of Science and Technology (DST), have engaged rural women to prepare various products such as hand sanitizer, homemade mask, and liquid disinfectant to be distributed freely among family members and poor people in the nearby village to help combat COVID 19 in the area.
For details:
Minority Affairs Minister appeals to Indian Muslims to strictly follow the guidelines of lockdown and social distancing, during the holy month of Ramadan in view of challenges of Corona pandemic
ShriMukhtar Abbas Naqvihas appealed that in view of challenges of Corona pandemic, Indian Muslims should strictly and honestly follow the guidelines of lockdown and social distancing during the holy month of Ramadan, likely to start from 24thApril, by offering prayers and performing other religious rituals staying inside their homes.
For details:
More than 3700 suggestions received for ‘Bharat Padhe Online’ campaign in just 3 days
HRD Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ had launched a week long ‘Bharat Padhe Online’ campaign for Crowd sourcing of Ideas for Improving Online Education ecosystem of India on 10th April 2020. The campaign is gaining popularity among social media users and the HRD Ministry has received more than 3700 suggestions for ‘Bharat Padhe Online’ campaign in just 3 dayson Twitter and e-mail.
For details:
Dr.Jitendra Singh reviews the work done by DoPT, DARPG &DoPPW in the wake of COVID-19.
Apart from reviewing the readiness of the departments to fight the Pandemic, the Minister has asked the officers and staff that work should not suffer at all during this period. By April 12, 2020, Government had redressed 7000 COVID 19 Public Grievances with an average disposal time of 1.57 days.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Arunachal Pradesh: 138 Bn CRPF is organizing door-to-door awareness campaign about COVID19 in Itanagar, Arunachal Pradesh.
• Assam: To help Assamese people stranded in other states, Assam govt launches Assam COVID helpline number 96-1547-1547, tweets Assam Health Minister HimantaBiswaSarma.
• Manipur: Directorate of Health Services, Manipur asks people not to buy Hydroxychloroquine over the counter without doctor's prescription.
• Meghalaya: Wearing of face mask made mandatory in all public places in South West Khasi Hills District, Meghalaya.
• Mizoram: CM Mizoram meets representatives from churches, NGOs, political parties and important officials regarding actions to be taken for COVID19 pandemic today.
• Nagaland: StateGovt says first COVID-19 patient from state travelled from Kolkata to Dimapur in Air India flight 709 (Seat no. 5B). Starts contact tracing of all co-passengers.
• Sikkim: DG, Health hopeful with 70 negative cases so far, Sikkim could safely presume itself to be in the green zone.
• Tripura: StateGovt decides that manufacturing units of essential commodities will remain functional during the lockdown period.
• Kerala: State decides to ease the lockdown restrictions only after knowing CentralGovt's decision. 4 nurses from Kerala test +ve in Mumbai and Pune. Because of Vishu festival tomorrow, Police having tough time enforcing lockdown on streets. 36 patients recovered while 2 new cases were confirmed yesterday. Total cases till now 375; Death rate of 0.53 % better than world average.
• TamilNadu: Experts’ panel recommends mass testing & making mask use mandatory; 2 PG doctors at Coimbatore ESI Hospital-who treated Covid patients-isolated after showing symptoms. State to bear expenses of Covid testing in pvt labs. 106 new +ve cases reported yesterday. Total +ve cases till now 1075; discharged 50; deaths 11. Chennai (181) & Coimbatore (97) lead.
• Karnataka: 15 new cases till now today. Belgavi 3, Bidar 2, Mandya 3, Dharwad 4, 1 each in Bagalkote, Bengaluru Rural & Bengaluru Urban. Total confirmed cases 247. So far 6 dead and 59 discharged.
• Andhra Pradesh: State sets up mobile Walk-in Sample Kiosk (WISK) in Srikakulam for testing & sample collection. Govt. launches DrYSR telemedicinepgm with toll free no. 14410 for Covid assistance. State to intensify sample testing using PCR technique. 12 new cases reported today taking the total number of +ve cases to 432; recovered and discharged 12; deaths 7. Guntur (90) & Kurnool (84) lead in +ve cases.
• Telangana: State reports 1 more +ve case; total +ve cases till now stand at 532. Hyderabad Police book local TablighiJamaat leader after foreigners were given shelter at the local office. In view of the lockdown being extended till April 30, the govt has postponed all the common entrance tests.
• Maharashtra: In Mumbai, even as the Municipal authorities are battling to contain Covid-19 outbreak in Dharavi, other slum areas in the city like WorliKoliwada and Govandi have emerged as new hotbeds. Social distancing is difficult to practice in these densely populated clusters and health experts believe Mumbai’s biggest challenge is to prevent the virus from breaking lose in these slums.
• Gujarat: 22 new Covid 19 cases were reported in Gujarat today, taking the total number of positive cases in the state to 538. Among the new cases, 13 were reported from Ahmedabad, five from Surat, two from Banaskantha, and one each from Anand and Vadodara,
• Rajasthan: In Rajasthan 11 more cases of coronavirus on Monday, taking the state's tally to 815. 10 of the 11 positive cases are from Bharatpur. Meanwhile, the state government has postponed all University exams indefinitely and also declared summer holidays from April 16th – May 30th.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500