PIB Backgrounder
নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি আই বীগী কোভিদ-১৯ বুল্লেতিন
11 APR 2020 6:59PM by PIB Imphal
হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিদগী কোভিদ-১৯গী অনৌবা পাউ
ঙরা ভারত্ত কোভিদ-১৯ কেস ১০৩৫ হেনগৎখি অমসুং একতিব কেস ৮৫৫ হেনগৎখি । ঙসি পুন্না মীওই ২৩৯ শিখি । হৌজিক ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোভিদ-১৯গী কেস ৭৪৪৭ লৈরে অমসুং অনাবা ফরবা মতুংদা মীওই ৬৪২ ময়ুমদা হনখ্রে । লৈবাক অসিগী রাজ্যশিংদা পি পি ইশিং, এন ৯৫ মাক্সশিং, তেস্ত তৌনবা খুৎলায়শিং, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং ভেন্তিলেতরশিং অৱাৎপা লৈহন্দনবা ভারত সরকারনা থবক পায়খৎলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613367
কোভিদ-১৯ থেংননবা মাংজৌননা লাল্লোং য়াৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা সি এমশিংগা ৱারি শানখি
কোভিদ-১৯ থেংননবা মাংজৌননা লাল্লোং য়াৎনবা ঙসি ভিদিও কনফরেন্স তৌদুনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজ্যশিংগী সি এমশিংগা ৱারি শানখি । প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, রাজ্যশিংগা লোয়ননা কেন্দ্রনা পুন্না থবক পায়খৎপদগী কোভিদ—৯গী চৈথেং হন্থরে অদুবু ফিবম অসি হেনগৎলক্লি , লেপ্তনা য়েংশিনবা য়াম্না মরুওইরি । অথিংবা কোমথোকপগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অথিংবা অসি চয়োল অনি মখা তানা শাংদোকপা হায়না রাজ্যশিংগী মরক্ত অমতা ওইনা য়ানরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613317
কোভিদ-১৯গী অথিংবা অসিদগী সমুদ্রগী ঙা ফাবা/ঙা য়োকপা অমসুং মসিগী শিন্মীশিং কোমথোক্নবা এম ঐচ এনা ৫শুবা এদদেনদম অমা ফোংলে
কোভিদ-১৯গী অথিংবা অসিগী মতাংদা মিনিস্ত্রিশিং/দিপার্তমেন্তশিংগী অপুনবা এদদেনদম অমা হোম এফেয়ারস মিনিস্ত্রিনা পীরে । ৫শুবা এদদেনদম অসিদা অথিংবশিংদগী সমুদ্রগী ঙা ফাবা/ঙা য়োকপা, লৌ লোকপা, য়ৈবা, হানজিনবা, কোল্ড চেন, য়োনবা, হেতচরিশিং, ঙা মচা পুবা অমসুং ঙাগী পোৎথোকশিং পুবা কোমথোক্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613150
কোভিদ-১৯গী পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা রাজ্যশিংগা দোক্তর হর্স ভরধন্না ভিদিও কনফরেন্স অমা পাংথোকখি
অপুনবা ওইনা কোভিদ-১৯ থেংননবা মীয়াম লাপ্না লৈনবা অমসুং লু-নান্না লৈনবা ৱাখল তাহন্নবা অমসুং লায়না অসি শন্দোকপা থিংবদা মথংগী চয়োল অসি য়াম্না মরুওই হায়না দোক্তর হর্স ভরধন্না মীয়ামদা তকশিনখি । কোভি-১৯ লাকশিন্নবা ভারত অমতা ওইনা ৱাশক লৌনবা মোবাইল এপ্প অরোগ্যা সেতু শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবা মহাক্না রাজ্যশিংদা তকশিনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613065
কোভিদ-১৯না মরম ওইদুনা শিবা য়াওরবদি এফ সি আইগী ইমপ্লোয়ি লাখ ১ হেনবদা এক্স-গ্রেসিয়া পীবা সরকারনা য়ারে
কোরোনাভাইরস লাইচৎ মনুংদা ভারতকী মীয়ামদা চানবা চেং ফংহল্লিবা ফুদ কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী ইমপ্লোয়ি ১,০৮,৭১৪ অমসুং শিন্মী ৮০,০০০দা এক্স-গ্রেসিয়া পীবা সরকারনা য়ারে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613082
অথিংবা মনুংদা এগ্রিকলচর, কোরপোরেসন অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা পায়খৎলিবা থবকশিং
অথিংবা মনুংদা লৌবুক্ত থবক শুরিবা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবকশিং খুদোংচানবা এগ্রিকলচর, কোরপোরেসন অমসুং ফার্মরস ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা থবক কয়া পায়খৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613032
অথিংবা মরক্ত , কালেন মহৈ-মরোংশিং অপনবা লৈতনা হুনখি
কোরোনাভাইরস লাইচৎ শন্দোরকপা অমসুং নুমিৎ ২১ অথিংবা থম্বগী খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নরবসু কালেন মহৈ-মরোংশিং হুনবগী থবক মাইপাক্না চৎথরি । অপুনবা কালেন মহৈ-মরোংশিং হুনবগী চাং মমাং চহিদগী চাদা ১১.৬৪ হেনগৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613208
লাইচৎ অসিদা এক্সপোর্তরশিংনা ফংলিবা চৈথেং কোকহন্নবা কর্ম্মস দিপার্তমেন্তনা তঙাইফদনা পাংথোক্কবা থবকশিং অমসুং অরোইবা মতমশিং কোমথোক্লে
কোরোনাভাইরস লাইচৎনা মরম ওইদুনা শোকহল্লবা লনাই মীওশিং অমসুং ললোন-ইতিকশিং , কর্ম্মস দিপার্তমেন্তনা তঙাইফদনা পাংথোক্কবা থবকশিং অমসুং অরোইবা মতমশিং কোমথোক্লে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613365
কোভিদ-১৯ থেংননবা এন সি সি কেদেৎ ২,০০০ থবক শীজিন্নরি অমসুং ৫০,০০০ হেনবনা মতেং পাংলি
কোভিদ-১৯ থেংননবা ২০২০গী এপ্রিল ১দগী ‘এক্সরসাইজ এন সি সি য়োগদান’গী মখাদা এন সি সি কেদেৎশিংনা সিবিল , দিফেন্স অমসুং পুলিসগী মীওইশিং মতেং পাংলি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613310
ভারত রেলৱেজনা লায়রবা মীওইশিংদা ফোং ফোং শাবা চাক পুখম মিল্লিয়ন ১ হেন্না য়েন্থোকখ্রে
রেলৱেজগী আই আর সি তি সি , আর পি এফ, জোনেল রেলৱেজশিং অমসুং অতোপ্পাশিংনা কৎথোকপগা লোয়ননা মীয়ামগী য়াইফনবা থবক পায়খৎলি অমসুং কোভিদ-১৯গী অথিংবা মতুংদা ভারত রেলৱেজনা লায়রবা মীওইশিংদা ফোং ফোং শাবা চাক পুখম মিল্লিয়ন ১ হেন্না য়েন্থোকখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613272
কোভিদ-১৯গী লাইচৎ মনুংদা লায়না ঙাকথোকপা ঙম্না শক্তি হেনগৎহন্নবা থৌরাংশিং অয়ুসনা অমুক হন্না খঙহল্লি
অয়ুরবেদাগী পাম্বৈশিং শীজিন্নদুনা লায়না ঙাকথোকপা ঙম্না শক্তি হেনগৎহন্নবা থৌরাংশিংগী মতাংদা চেকশিনৱা অমা অয়ুস মিনিস্ত্রিনা ফোংলে । মতম কয়াগী মমাংদগী শীজিন্নরকপদগী খঙলবা থবকশিং অসিনা কনাগুম্বা অমগী লায়না ঙাকথোকপা ঙম্না শক্তি য়াওরি হায়না চেকশিনৱা অদুদা হায়রি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613129
অথিংবগী অহানবা চয়োল অনিদা রেলৱেজগী মীওইশিংনা হেল্পলাইনশিং (১৩৮ অমসুং ১৩৯), সোসিয়েল মেদিয়া অমসুং ইমেলদা ৱাহং ২,০৫,০০০ হেনবগী পাউখুমশিং পীখি
রেলৱেজগী পেসেঞ্জরশিং মতেং পাংনবা অমসুং ফ্রেদ ওপেরেসনগী থবকশিংগী ৱাথোক লোইশিন্নবা, অথিংবা লাউথোকখিবা মতুংদা ভারত রেলৱেজনা মসিগী হেল্পলাইনশিংগী থবক হেনগৎহনখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613269
পি এম গরিব কলয়ান য়োজনাগী মতুংইন্না সবস্ক্রাইবরশিংগী একাউন্তশিংদা ই পি এফ অমসুং ই পি এস চংহন্নবা ই পি এফ ওনা ওনলাইনগী থবকশিং পায়খৎলে
কোরোনাভাইরস লাইৎ থেংনবদা লায়রবশিং মতেং পাংনবা মার্চ ২৬, ২০২০দা পি এম গরিব কলয়ান য়োজনাগী মখাদা ভারত সরকারনা লাউথোকখিবগী মতুংইন্না, সবস্ক্রাইবরশিংগী একাউন্তশিংদা ই পি এফ অমসুং ই পি এস চংহন্নবা ই পি এফ ওনা ওনলাইনগী থবকশিং পায়খৎলে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613208
উহৈশিং, মনা-মশিং, শঙ্গোম অমসুং শঙ্গোমগী পোৎথোকশিং অমসুং মরু য়াওনা পৎকনবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা অথিংবা থমখিবদগী রেলৱেজনা মশক খঙদোক্লবা লম্বী ৬৭ (ত্রেন ১৩৪)দা পরসেল ত্রেনশিং চেল্লি
হায়রিবা ত্রেনশিং অসিগী কান্নবা লৌনবা এগ্রিকলচর, কোরপোরেসন অমসুং ফারমর্স রেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা হোরতিকলচরগী মিসন দিরেক্তরশিং অমসুং রাজ্যশিংগী মরি লৈনবা সেক্রেতরিশিংদা খঙহনখ্রে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613344
কোরোনাভাইরসতগী ঙাকথোক্নবা ত্রাইফেদকী খুৎহৈবশিং, এস ঐচ জিশিং, বন ধন বেনিফিসরিশিং অমসুং এন জি ওশিংনা শাবা মাক্সশিং ত্রাইফেদনা ফংহল্লি
হায়রিবা লুপশিং অসিনা পুথোক্লিবা মাক্সশিং অসিনা মখোয় মশা ঙাকথোকপগা লোয়ননা হিংনবা লম্বী অমা থিনবগী তমজনফম অমা ওইরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613267
সেন্ত্রেল এদমিনিস্ত্রেতিব ত্রাইবুনেলনা প্রেসতা থোকপা ৱারোল
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613188
হোমিওপেথিক প্রেক্তিস্নরশিংগীদমক তেলিমেদিসিন গাইদলাইনশিং অয়াবা পীরে
মালেমগী হোমিওপেথি নুমিৎতা অয়ুস মিনিস্তর শ্রীপাদ নাইকনা ইন্তরনেসনেল ৱেবমিনার হৌদোকখি । ৱা ঙাংখিবা মীওই অয়াম্বনা কোভিদ-১৯ লাকশিনবদা হোমিওপেথিগী কান্নবশিং লৌনবা ফোংদোকখি অমসুং কোভিদ অনাবশিং লায়েংবদা হোমিওপেথি শীজিন্নবগী অচুম্বাশিং খন্নখি।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613208
‘স্ত্রান্দেদ ইন ইন্দিয়া’ পোরতেলগী খুৎথাংদা এপ্রিলগী ৯ ফাওবদা লমকোয়বা লাকপা মীওই ১১৯৪ মতেং পাংখি
তুরিজম মিনিস্ত্রিগী ‘স্ত্রান্দেদ ইন ইন্দিয়া’ পোরতেলনা মখা তানা লমকোয়বশিং মতেং পাংলি । এপ্রিলগী ৯ ফাওবদা লমকোয়বা লাকপা মীওই ১১৯৪ মতেং পাংখি । মসিগী মথক্ত মিনিস্ত্রিনা থম্লিবা তোল ফ্রি নম্বর ১৩৬৩দা মার্চ ২২দগী এপ্রিল ৯ ফাওবদা কোল ৭৭৯ লাকখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613008
স্ক্রিন্নিং, আইসোলেসন অমসুং ক্বারেনতাইনগীদমক ফম্মুং অনি য়াওবা তেন্তশিং ও এফ বিনা পুথোক্লে
কোভিদ-১৯ থেংনবদা ওর্দিনান্স ফেক্তরি বোর্দ(ও এফ বি)না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি । মখোয়না ফম্মুং অনি থাবা তেন্তশিং, হেন্দ সেনিতাইজরশিং, মাক্স , ফুমিগেসন চেম্বর অমসুং খুৎ হাম্নবা সিস্তেম পুথোকখি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613182
কোভিদ-১৯ থেংননবা কভররোলশিং শানবা ফি চাংয়েং তৌনবা য়ু পি অমসুং তামিলনাদুদা লৈবা ও এফ বি য়ুনিতশিং এন এ বি এলনা অয়াবা পীরে
য়ু পিগী কানপুরদা লৈবা স্মোল আর্মস ফেক্তরি অমসুং তামিল নাদুদা লৈবা হিভি ভেহিকল ফেক্তরিদা মখোয়ন শাবা তেস্ত তৌনবা খুৎলাইশিং ‘তেস্ত ফোর ব্লদ পেনেত্রেসন রেসিসতেন্স’ পাংথোক্নবা এন এ বি এলনা অয়াবা পীরে ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613182
আই আই তি, বি ঐচ য়ুগী ইন্নোবেসন সেন্তরনা হকচাং পুম্বা মহিক হাৎনবা খুৎলায় শারে
খুৎলায় অদু মফম অমদা হেক্ত পানখৎপা য়াই অমসুং মসি মশা মরোমদোম থবক পাংথোকচৈ । সেন্সর য়াওবা খুৎলায় অসি বিল্ডিং অমগী মপান্দা থম্বা য়াগনি । সেন্সর য়াওবা মেছিন অদুনা খুৎলায় অদুগী মমাংদা মীওই অমা চংলকপদা মশা মরোমদোম মশক খঙদুনা সেকেন্দ ১৫গী সেনিতাইজর এম এল ১০-১৫ চাইরক্কনি অমসুং মসিনা মীওই অমগী মশা পুম্নমক , ফিরোলশিং অমসুং খোঙউপশিং মহিক হাৎপা ঙমগনি ।
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613077
কোভিদ-১৯গী অথিংবা মনুংদা, শ্রী শ্রী রবি সানকরগা লোয়ননা কোভিদ-১৯গী মতাংদা ইনকম তেক্স ত্রাইবুনেলনা ৱারি শানখি
https://pib.gov.in/PressReleseDetail.aspx?PRID=1613287
পি আই বি ফিল্ড ওফিসশিংগী ফংবা পাউ
মৈধ্য প্রদেস : রাজ্য অসিগী অপুনবা কেস মশিং ৪৩৫ য়ৌরে । কোভিদ-১৯ থেংননবা এম এল এশিংনা লোকেল এরিয়া দিবলপমেন্ত ফন্দ শীজিন্নবা রাজ্য সরকারনা য়ারে ।
ছতিসগর : অনৌবা কেস ৮ থেংনদুনা রাজ্য অসিদা কোভিদ-১৯ কেস ১৮ য়ৌরে । মখোয়গী মনুংদা ৯ অনাবা ফরে ।
রাজাস্থান : মীয়াম্না লায়রবশিংদা চানবা পোৎলমশিং য়েন্থোকপদা ফোতো নম্বা থিংলে , থৌরম অদু উৎনবা হোৎনবা অমসুং লায়রবশিংগী ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবনি ।
মহারাস্ত্রা : রাজ্য অসিদা অথিংবা এপ্রিল ৩০ ফাওবা শাংদোক্নবা ৱারেপ লৌরে । আই আই তি বোম্বেগী কাংবু অমনা অরাপ্পদগী থম্মোয়মী মীহুল তাবা ঙম্বা দিজিতেল স্তেথোস্কোপ’ পুথোক্লে অমসুং মসিনা হকশেলগী মীওইশিং কোভিদ-১৯ লৌনবা হন্থহনবা ঙমগনি ।
অরুনাচল প্রদেস : রাজ্য অসিদা ইস্ত সিয়াংদা লৈবা ফিরোল তুবা ইন্দস্ত্রি ইলাম্না পি পি ইশিং অমসুং মাক্সশিং শারে ।
অসাম : রাজ্য অসিগী হকশেল মন্ত্রী হিমান্তানা হায়রি অতোপ্পা রাজ্যশিংদগী অসামদা লাকপা মীওই খুদিংমক নুমিৎ ১৪নি ক্বারেনতাইন তৌহনগনি ।
মনিপুর : লনাই স্কুলশিংনা অথিংবা মনুংগী ফি লৌদনবা ইজুকেসন মিনিস্তরনা হায়রি । ওনলাইন ক্লাসশিং চৎথনবা থৌরাং তৌরি ।
মিজোরম : অঙাংশিং তি ভিগী খুৎথাংদা হোম স্কুল্লিংগী থবক পায়খৎনবা রাজ্য অসিগী ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা থবক পায়খৎপা হৌরে ।
মেঘলায়া : মেঘলায়াগী সি এমনা হায়রি অথিংবা মপুংফানা লৌথোক্লোই , অদুবু খরদি কোমথোক্কনি , রাজ্যগী মপান্দগী চংলকপা য়ারোই ।
নাগালেন্দ : পন্দুনা লৈরিবা মহৈরোইশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং পীনবা অমসুং মখোয়গী অৱাবশিং খঙহল্লক্নবা দিমাপুর জিলাগী ওফিসিয়েলশিংদা খঙহনখ্রে ।
সিক্কিম : রাজ্য অদুগী দরকার ওইবা ঈ ফংহন্নবা অথিংবা মনুংদা ভোলুন্তরি ব্লদ দোনরস এসোসিয়েসন ওফ সিক্কিমনা ঈ পীবগী কেম্প ১২ পাংথোকখি ।
ত্রিপুরা : সি এমশিংগা পি এমগা ভিদিও কনফরেন্স পাংথোকপগী মতাংদা ত্রিপুরা সি এমনা তুইত তৌখি, ত্রিপুরাগী কোভিদ-১৯গী ফিবমগী মতাংদা পি এম থাগৎখি
কেরলা : মপান্দা লৈরিবা ভারতমচাশিং পুরক্নবগী মতাংদা কেরলা হায় কোর্তনা কেন্দ্র সরকারদগী রিপোর্ত অমা কৌখি । রাজ্য অসিদা ঙরাং ফাওবদা এক্তিব ওইবা কেস ২৩৮ লৈখি ।
তামিলনাদু : রাজ্য অসিদা অথিংবা চয়োল অনি মখা শাংদোক্লগনি । ঙরাং কেস ৭৭ থেংনখি; অপুনবা কেস ৯১১; শিখিবা মশিং ২০, একতিব কেস ৮৫৮; অনাবা ফখিবা ৪৪, তেস্ত তৌখিবা সেম্পল ৮৪১০, ফল হায়দোক্ত্রিবা ৬৬১নি ।
করনাতাকা : ঙসি অনৌবা কেস ৭ থেংনখি । অপুনবা কেস ২১৪; শিখিবা ৬; অনাবা ফখিবা ৩৪ নি । রাজ্য অসিদা অথিংবা এপ্রিলগী ৩০ ফাওবা শাংদোক্লে ।
Fact Check on #Covid19

PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
11 APR 2020 6:59PM by PIB Delhi
Coat of arms of India PNG images free downloadhttps://static.pib.gov.in/WriteReadData/userfiles/image/image001ZTPU.jpg
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours and
Fact checks undertaken by PIB)
Updates on COVID-19 from the Ministry of Health and Family Welfare
An increase of 1035 cases has been noted in COVID-19 confirmed cases in India since yesterday and an increase of 855 has been reported in Active Cases. Total deaths that have occurred as of today is 239. As many as 642 persons have been cured/discharged after recovery. As of now total 7447 confirmed cases have been reported.Government of India in its continual efforts, following a graded response approach, is ensuring that there is no shortage of supplies of critical items which includes PPEs, N95 masks, testing kits, medicines and ventilators with each State across the country.
For details:
PM interacts with CMs to strategize ahead for tackling COVID-19
Prime Minister ShriNarendraModi today interacted with Chief Ministers of all states via video conferencing to strategize ahead for tackling COVID-19.Prime Minister observed that the combined effort of the Centre and the States has definitely helped reduce the impact of COVID-19 but since the situation is rapidly evolving, constant vigilance is paramount. Talking about the Exit Plan from Lockdown, Prime Minister said that there seems to be a consensus amongst the states on extension of Lockdown by another two weeks.
For details:
MHA issues 5th Addendum to exempt Operations of Marine Fishing/Aquaculture Industry and its Workers from Lockdown Restrictions to fight COVID-19
Ministry of Home Affairs has issued an addendum to the consolidated guidelines to all Ministries/Departments, regarding the Nationwide lockdown to fight COVID-19.The 5th addendum exempts from lockdown restrictions the operations of the Fishing (Marine)/Aquaculture Industry, including feeding and maintenance, harvesting, processing, packaging, cold chain, sale and marketing; hatcheries, feed plants, commercial aquaria, movement of fish/ shrimp and fish products, fish seed/feed and workers for all these activities.
For details:
Dr. Harsh Vardhan chairs a video conference with States regarding the steps taken on COVID-19
Pointing to the critical importance of the next few weeks to break the chain of transmission of the disease, Dr Harsh Vardhan urged all to ensure social distancing and spread awareness about personal hygiene, which shall help in a resolute and collective fight against COVID-19.He urged States to promote mobile app ArogyaSetu to bring the people of India together in a resolute fight against COVID-19
For details:
Government approves ex-gratia compensation for more than one lakh FCI employees in case of death due to COVID-19
The Government has approved the proposal for grant of ex-gratia monetary compensation to 1,08,714 workers and officers of the Food Corporation of India, including 80,000 labour who are working 24x7 to supply food grains across the country amidst the outbreak of Coronavirus pandemic.
For details:
Action taken by Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare during lockdown
In order to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lockdown period, the Department of Agriculture Cooperation and Farmers Welfare, is taking several measures.
For details:
Overcoming lockdown restrictions, sowing of Summer Crops continues uninterrupted
Sowing of the Summer Crops has progressed satisfactorily despite the difficulties experienced due to the outbreak of the coronavirus pandemic and the 21-day lockdown. total area under the Summer Crops (including Rice, Pulses, Coarse Cereals and Oil Seeds) cultivation has jumped significantly, registering 11.64% increase over last year.
For details,
Department of Commerce has Provided a number of Relaxations / Extensions of various Compliance Deadlines etc. to address Corona Pandemic Related Hardships of Exporters
In order to give relief to businesses and affected individuals amidst the stress caused by the novel coronavirus pandemic, Department of Commerce, Ministry of Commerce and Industry has introduced several relaxations and extensions in deadlines etc. with regard to compliances mandated under its schemes and activities.
For details,
Around 2,000 NCC cadets employed and 50,000 more volunteered to contribute in fight against COVID-19
National Cadet Corps (NCC) volunteer cadets are helping civil administration by working shoulder to shoulder with civil, defence and police personnel under ‘Exercise NCC Yogdan’ in fight against Coronavirus (COVID-19) pandemic since April 01, 2020.
For details:
More than 1 million free hot cooked meals distributed to needy persons by Indian Railways
Indian Railways staff from a number of Railway organizations like IRCTC, RPF, Zonal Railways and others have worked tirelessly to keep alive the Railways’ commitment of social service by selflessly and voluntarily providing hot cooked meals to needy people after the lockdown due to COVID-19.
For details,
AYUSH reiterates immunity boosting measures for self-care during COVID 19 crises
Ministry of AYUSH had issued an advisory on various immunity enhancing steps from the time tested approaches of Ayurveda. The advisory has again been reiterated in these testing times to support the efforts of all as a measure towards enhancing ones immunity.
For more details:
Railway personnel respond to over 2,05,000 queries in first two weeks of lockdown on Helplines (138 & 139), Social Media & Email
In order to assist railway passengers, other citizens and help resolve issues in freight operations, Indian Railways has upscaled the helpline facilities after declaration of Lockdown.
For details,
EPFO puts in place Online Mechanism to credit EPF and EPS Accounts of Subscribers as per PM GareebKalyanYojana
Employees Provident Fund Organization has put in place an electronic mechanism for crediting EPF and EPS accounts of its subscribers as per the package announced by the Union Government under PM GareebKalyan Yojana on 26.3.2020 for helping the poor to fight Corona pandemic.
For details,
Railways identifies 67 routes for Parcel Special Trains to supply perishable commodities including fruits, vegetables, milk and dairy products and seeds
Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare asks Mission Directors of Horticulture and Concerned Secretaries of States/UTs to mobilize all their resources to take advantage of these special trains
For details,
TRIFED offers Supply of Masks made by TRIFED Artisans/SHGs, Van Dhan Beneficiaries & NGOs for basic safety from Corona Virus
Supply of masks made by these suppliers would help establish a model for creating livelihoods with safety for them.
For details,
Press Statement from Central Administrative Tribunal
For details,
Telemedicine Guidelines Approved for Homoeopathic Practitioners
AYUSH Minister ShriShripadNaik inaugurated International Webinar on World. Homoeopathy Day.Most of the speakers spoke about potentials of Homoeopathy which can be harnessed in the containment of COVID 19 and presented facts about use of adjuvant homoeopathy along with standard care for COVID patients.
For details,
1194 tourists assisted till 9th April through ‘Stranded in India’ portal
The StrandedinIndia portal of the Ministry of Tourism continues to provide support to the tourists. Till 9th April, the number of tourists who have been assisted are 1194. In addition, the regular toll free helpline 1363 which the MoT runs has had 779 calls from 22 March to 9th April.
For details,
OFB comes up with two-bed tents for screening, isolation & quarantine
Ordnance Factory Board (OFB) is playing an important role in the fight against Coronavirus (COVID-19). They have come up with Two-Bed Tents, Hand sanitisers and face masks, Fumigation Chamber, and Handwashing System.
For details,
OFB units in UP and Tamil Nadu get NABL nod to test fabric for manufacturing of coveralls in fight against COVID-19
In a significant development, two units of the Ordnance Factory Board (OFB) namely the Small Arms Factory (SAF) Kanpur in Uttar Pradesh (UP) and the Heavy Vehicle Factory (HVF) Avadi in Tamil Nadu (TN) have been granted accreditation by the National Accreditation Board for Testing and Calibration Laboratories (NABL) for conducting the ‘Test for Blood Penetration Resistance’ today as the test equipment manufactured by them met the ASTM F 1670:2003 and ISO 16603:2004 standards.
For details,
IIT, BHU's innovation center makes full body Sanitization Device
The device can be mounted anywhere and it works in an automated manner. The device is sensor based which can be installed outside any premises. The sensor based installed machine will automatically detect a person coming in front of the device and will spray 10-15 ml of sanitizer for 15 seconds and this will sanitize the person's entire body, clothes, shoes, etc.
For details:
Amidst COVID-19 lockdown, Income Tax Appellate Tribunal holds interactive session with COVID-19 with renowned preacher Sri Sri Ravi Shankar
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
Madhya Pradesh: The number of positive cases in Madhya Pradesh has risen to 435. Meanwhile, the state government has allowed MLAs to utilize Local Area Developmemt Fund to fight Covid 19
Chattisgarh: 8 new Covid 19 cases were reported in Chhattisgarh, taking the total positive cases to 18. Nine of them have since recovered.
Rajasthan: Rajasthan has banned photography during volunteer distribution of food and ration among the needy, in a bid to maintain dignity of the distressed and to prevent publicity of the event.
Maharashtra: Following Odisha and Punjab, Maharashtra has also decided to continue lockdown in the state till April 30th. Chief Minister has indicated there would be some concessions in less affected areas while more stringent measures will be introduced in hotspots like Mumbai and Pune..A team at the Indian Institute of Technology of Bombay (IIT-B) has developed a “digital stethoscope” that can listen to heart beats from a distance and record them, minimising the risk of healthcare professionals contracting theCovid 19 infection.
Arunachal Pradesh: In Arunachal Pradesh, Pasighat, East Siang based garment and apparel industry Elam now producing PPEs and Masks.
Assam: Assam Health Minister, HimantaBiswaSarma said anyone coming to Assam from other States or Countries will be quarantined for 14 days.
Manipur: Manipur Education Minister urges private schools not to charge fee during lockdown. Online classes being arranged for higher education.
Mizoram: Mizoram School Education Department has come up with an innovative arrangement to conduct Home schooling via television for children.
Meghalaya:MeghalayaCM says lockdown will not be fully lifted, but there will be easing; no movement from outside the state.
Nagaland: In Nagaland, Dimapur district admin asks genuine stranded students to provide details and their problems at Helpline numbers.
Sikkim: During lockdown, Voluntary Blood Donors Association of Sikkim (VBDAS) has organized 12 mini Blood Donation Camps assuring to fulfil requirements of blood in all the Blood Banks of Sikkim.
Tripura: Tripura CM tweeted about taking part in video conference with PM & other CMs, apprised PM about COVID19 situation of Tripura.
Kerala: Based on a petition, Kerala HC today sought report from Union Govt the chances of bringing back Indians stranded abroad. One more death at Govt. MC, Pariyaram in Kannur.71/M is a native of Mahe-UT of Puducherry, an enclave in Kerala; source of disease unknown. Five areas in Kasargod hotspot placed under triple lockdown. Active cases till yesterday is 238.
Tamilnadu: State may extend the lockdown by 2 more weeks. 8 firms offer to manufacture & supply PPE kits to Tamil Nadu. 77 new cases yesterday; Total cases 911; deaths 20; active cases 858; recovered 44; no. of samples tested 8410; results pending 661.
Karnataka: Today 7 new cases added till afternoon; Mysore 5, Bangalore 1 &Bidar 1. Total confirmed cases 214; deaths 6; recovered 34. After video conference with PM, CM announced extension of lockdown till April 30.
Andhra Pradesh: State Govt. appoints new SEC through an ordinance removing incumbent. TDP Chief objects to decision. 21 new cases reported till afternoon today, total cases rise to 402. Kurnool (82) Guntur (72) Nellore (48) are leading districts with +ve cases. In the last 24 hours, 909 samples tested; 37 proved positive. Active cases 385; cured 11; deaths 6;
Telangana: 6 more +ve cases reported till afternoon; total rise to 493. Five government hospitals notified to treat Covid-19 patients. First railway corona hospital to be functional soon in Telangana. People in State utilising the telemedicine facility introduced in districts to consult doctors and specialists during Lockdown.
Fact Check on #Covid19
https://pbs.twimg.com/profile_banners/231033118/1584354869/1500x500