সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা ২০২০গী এপ্রিল ৭তা লৈবাক পুম্বদা মেদিকেল সপ্লাই তন ৩৯ হেন্না দেলিবর তৌখি
লাইফলাইন উরান পোর্তেলনা স্তেকহোল্দরশিংবু দোমেস্তিক ইসেন্সিয়েল এয়র কার্গো মুবমেন্ত প্লান তৌবা অমসুং ত্রেক তৌবা ঙমহল্লি
08 APR 2020 5:37PM by PIB Imphal
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা ২০২০গী এপ্রিল ৭তা লৈবাক পুম্বদা মেদিকেল সপ্লাই তন ৩৯.৩ ত্রান্সপোর্ত তৌখি। কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা মসিগী ফ্লাইৎশিং অসিনা ত্রান্সপোর্ত তৌখিবা অপুনবা কার্গো অসি চাউরাক্না তন ২৪০নি। হৌজিক ফাওবদা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ১৬১ ওপরেৎ তৌদুনা কিলোমীতর ১,৪১,০৮০গী অরাপ্পা কোবর তৌখ্রে। মসিগী মনুংদা ফ্লাইৎ ৯৯দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌখি অদুগা ৫৪না আই.এ.এফ.না ওপরেৎ তৌখি। ইন্তর্নেস্নেল রুৎতা, ২০২০গী এপ্রিল ৭তা, এয়র ইন্দিয়ানা হোং কোংদগী মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত তন ৬.১৪ পুরকখি অমদি মখা তানা এয়র ইন্দিয়ানা কোলোম্বোদা তন ৮.৮৫গী সপ্লাই পুখি।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংদা নুমিৎ খুদিংগী ওইবা অপদেতশিং খ্বাইদগী নৌবা ফোতোগ্রাফশিংগা লোয়ননা মেদিকেল এয়র কার্গোগা মরী লৈনবা অখন্নবা ৱেবসাইত লাইফলাইন উরানদা ফংলি। লিঙ্ক অসি https://esahaj.gov.in/lifeline_udan দা ফংলি। তোঙান-তোঙানবা এজেন্সীশিং অমসুং সরকারগী ওইবা সংস্থানশিংনা ফ্লাইৎশিং অমসুং কনসাইন্তমেন্তশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং লেপ্পা লৈতনা অপলোদ তৌরি। য়ুজরশিংনা মায়োক্নরিবা মখল অমা হেক্তগী শিংনবশিংদা য়ুমফম ওইরগা পোর্তেল অসি দরকারগী মতুং ইন্না অপদেত অমসুং মোদিফাইদ তৌরি।
তারিক
এয়র ইন্দিয়া
এলাইন্স
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা ফ্লাইৎ
০৭.৪.২০২০
০৪
০২
০৩
--
--
০৯
এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরুওইনা জম্মু অমসুং কাশ্মির, লদাখ, অৱাং-নোংপোক অমসুং অতোপ্পা ইথৎ লমদমশিংগীদমক কোলাবোরেৎ তৌরি।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিং: ব্লু দার্ত, স্পাইসজেৎ অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ৭ ফাওবদা কোর্গো ফ্লাইৎ ২০৩ ওপরেৎ তৌদুনা কিলোমীতর ২,৭৭,০৮০ পায়খি অমদি কার্গো তন ১৬৪৭.৫৯ পুদুনা চৎখি। মসিগী মনুংদা ৫৫দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ৭ ফাওবদা দোমেস্তিক কোর্গো ফ্লাইৎ ৬৪ ওপরেৎ তৌদুনা কিলোমীতর ৬২,২৪৫ পায়খি অমদি কার্গো তন ৯৫১.৭৩ পুদুনা চৎখি। ইন্দিগোসু ২০২০গী এপ্রিল ৩-৪দা কার্গো ফ্লাইৎ ৮ ওপরেৎ তৌদুনা কিলোমীতর ৬১০৩ পায়খি অমদি কার্গো তন ৩.১৪ পুদুনা চৎখি।
স্পাইসজেৎনা পুখিবা দোমেস্তিক কার্গো (০৭.০৪.২০২০দা)
তারিক
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৭.০৪.২০২০
১২
৯৬.৮৯
১৩,৬৩৪
স্পাইসজেৎনা পুখিবা ইন্তর্নেস্নেল কার্গো (০৭.০৪.২০২০দা)
তারিক
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৭.০৪.২০২০
২০.৫৭
৫,২৩৬
ব্লু দার্ত কার্গো অপলিফ(০৭.০৪.২০২০দা)
তারিক
ফ্লাইৎ মশিং
তন মশিং
কিলোমীতর
০৭.০৪.২০২০
৮৯.৬০০
৭১৩১.৩০

Ministry of Civil Aviation
Over 39 tons of medical supplies delivered across the country on 7th April 2020 by Lifeline UDAN flights
Lifeline UDAN portal enables stakeholders to plan and track domestic essential air cargo movement
08 APR 2020 5:37PM by PIB Delhi
Lifeline UDAN flights transported 39.3 tons of medical supplies across the country on 7th April 2020. Total cargo transported by these flights is around 240 tons during Covid-19 lockdown. 161 flights have been operated under Lifeline UDAN till date covering 1,41,080 Kms. Out of these, 99 flights were operated by Air India and Alliance Air while 54 were operated by IAF. On international route, on 7th April 2020, Air India brought 6.14 tons of medical equipment from Hong Kong and further, Air India lifted 8.85 tons of supplies to Colombo.
Daily updates on Lifeline UDAN flights are available on the. dedicated Medical Air Cargo related website LIFELINE UDAN along with latest photographs. The link is available on the https://esahaj.gov.in/lifeline_udan. Details of fights and consignments are uploaded constantly by various agencies and Government entities which enables planning to be done effectively by coordinating and collating various details from the portal. Based on any challenges faced by the users, the portal is being updated and modified to suit the requirements and serve the purpose.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights
07.4.2020
04
02
03
--
--
09
Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators: Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 203 cargo flights from 24 March – 7 April 2020 covering 2,77, 080 Kms and carrying 1647.59Tons of cargo. Out of these 55 were international cargo flights. Blue Dart operated 64 domestic cargo flights covering 62,245 Kms and carrying 951.73 Tons of cargo from 25 March – 7 April 2020. Indigo has also operated 8 cargo flights on 3 – 4 April 2020 covering 6103 Kms and carrying 3.14 tons of cargo.
Domestic cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
12
96.89
13,634
•
International cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
2
20.57
5,236
Blue Dart cargo uplift (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
6
89.600
7131.30