Ministry of Civil Aviation
Over 39 tons of medical supplies delivered across the country on 7th April 2020 by Lifeline UDAN flights
Lifeline UDAN portal enables stakeholders to plan and track domestic essential air cargo movement
08 APR 2020 5:37PM by PIB Delhi
Lifeline UDAN flights transported 39.3 tons of medical supplies across the country on 7th April 2020. Total cargo transported by these flights is around 240 tons during Covid-19 lockdown. 161 flights have been operated under Lifeline UDAN till date covering 1,41,080 Kms. Out of these, 99 flights were operated by Air India and Alliance Air while 54 were operated by IAF. On international route, on 7th April 2020, Air India brought 6.14 tons of medical equipment from Hong Kong and further, Air India lifted 8.85 tons of supplies to Colombo.
Daily updates on Lifeline UDAN flights are available on the. dedicated Medical Air Cargo related website LIFELINE UDAN along with latest photographs. The link is available on the https://esahaj.gov.in/lifeline_udan. Details of fights and consignments are uploaded constantly by various agencies and Government entities which enables planning to be done effectively by coordinating and collating various details from the portal. Based on any challenges faced by the users, the portal is being updated and modified to suit the requirements and serve the purpose.
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights
07.4.2020
04
02
03
--
--
09
Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators: Blue Dart, Spicejet and Indigo are operating cargo flights on commercial basis. Spicejet operated 203 cargo flights from 24 March – 7 April 2020 covering 2,77, 080 Kms and carrying 1647.59Tons of cargo. Out of these 55 were international cargo flights. Blue Dart operated 64 domestic cargo flights covering 62,245 Kms and carrying 951.73 Tons of cargo from 25 March – 7 April 2020. Indigo has also operated 8 cargo flights on 3 – 4 April 2020 covering 6103 Kms and carrying 3.14 tons of cargo.
Domestic cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
12
96.89
13,634
•
International cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
2
20.57
5,236
Blue Dart cargo uplift (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
6
89.600
7131.30

ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡ଼ାନ ବିମାନ ପରିବହନ ମାଧ୍ୟମରେ ଏପ୍ରିଲ 7 ସୁଦ୍ଧା ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଭାଗକୁ 39 ଟନ ମେଡ଼ିକାଲ ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରେରଣ
• ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡ଼ାନ ପୋର୍ଟାଲ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଘରୋଇ ମେଡ଼ିକାଲ ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରେରଣର ଯୋଜନା ଓ ଟ୍ରାକିଂରେ ହେଉଛି ସହାୟକ
08 APR 2020 5:37PM by PIB Bhubaneswar
ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡ଼ାନ ବିମାନ ପରିବହନ ଜରିଆରେ ଗତକାଲି ଅର୍ଥାତ, ଏପ୍ରିଲ 07, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଭାଗରେ 39.3 ଟନ ମେଡ଼ିକାଲ ସାମଗ୍ରୀ ପହଞ୍ଚାଯାଇଛି । କୋଭିଡ଼-19 ସଂକ୍ରମଣ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଲକଡାଉନ ପରଠାରୁ ଏଭଳି ବିମାନ ପରିବହନ ମାଧ୍ୟମରେ ମୋଟ 240 ଟନ ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣ ଓ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ଔଷଧ ଆଦି ଦେଶର ଅନେକ ସ୍ଥାନକୁ ପ୍ରେରଣ କରାଯାଇସାରିଛି । ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡ଼ାନ 161ଟି ଉଡ଼ାଣ ଦ୍ୱାରା ମୋଟ 1,41,080 କିଲୋମିଟର ଆକାଶପଥ ଯାତ୍ରା କରିଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଆଲିଆନ୍ସ ଏୟାର ଦ୍ୱାରା 99 ଥର ଉଡ଼ାଣ ଭରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଆଇଏଏଫ ଦ୍ୱାରା 54 ଥର କାର୍ଗୋ ସାମଗ୍ରୀ ବହନକାରୀ ବିମାନ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନକୁ ଯାତ୍ରା କରିଛି । ସେହିଭଳି ଅନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଆକାଶପଥରେ ଏପ୍ରିଲ 07, 2020 ସୁଦ୍ଧା ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ହଂକଂରୁ 6.14 ଟନ ମେଡ଼ିକାଲ ସାମଗ୍ରୀ ଭାରତକୁ ପରିବହନ କରି ଆଣିଛି । ଅଧିକନ୍ତୁ ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ କଲମ୍ବୋକୁ 8.85 ଟନର ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନ କରିନେଇଛି ।
ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ମେଡ଼ିକାଲ ଏୟାର କାର୍ଗୋ ସଂପର୍କୀତ ୱେବସାଇଟ ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡ଼ାନରେ ଲାଇଫଲାଇନ ଉଡାଣ ସଂପର୍କୀତ ବିସ୍ତୃତ ଯାତ୍ରା ବିବରଣୀ ଏବଂ ସଦ୍ୟତମ ଫଟୋଚିତ୍ରମାନ ରହିଛି । ଏହି ଲିଙ୍କ https://esahaj.gov.in/lifeline_udan. ଉପଲବ୍ଧ । ସେଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ଉଡ଼ାଣର ବିବରଣୀ ତଥା ସେଥିରେ ପରିବହନ କରାଯାଇଥିବା ସାମଗ୍ରୀ ସଂପର୍କୀତ ତଥ୍ୟ ବିଭିନ୍ନ ଏଜେନ୍ସି ଓ ସରକାରୀ ସଂସ୍ଥାମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଅପ୍‌ଲୋଡ଼ କରାଯାଇଛି, ଯଦ୍ୱାରା ଏଭଳି କାର୍ଯ୍ୟରେ ସଫଳତାର ସହ ସମନ୍ୱୟ ରକ୍ଷା ତଥା ବିଭିନ୍ନ ପୋର୍ଟାଲରୁ ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ ସଂଗ୍ରହ କରିବା ସହଜସାଧ୍ୟ ହୋଇପାରିଛି । ଏଥିସହ ବ୍ୟବହାରକାରୀମାନେ ସମ୍ମୁଖୀନ ହେଉଥିବା ବିଭିନ୍ନ ଚାଲେଞ୍ଜ ସଂପର୍କରେ ପୋର୍ଟାଲକୁ ଅପ୍‌ଡ଼େଟ୍‌ ଓ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରାଯାଉଛି ଯାହାକି ହିତଧାରକଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତା ପୂରଣ କରିବା ସହ ସେମାନଙ୍କ ପାଇଁ ସେବାରେ ଆସିପାରୁଛି ।
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total flights
07.4.2020
04
02
03
--
--
09
ଏୟାର ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ବାୟୁ ସେନା (ଆଇଏଏଫ) ମୁଖ୍ୟତଃ ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର, ଲଦାଖ, ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ କ୍ଷେତ୍ର ଓ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଦ୍ୱୀପପୁଞ୍ଜ କ୍ଷେତ୍ର ପାଇଁ ସହଯୋଗ ଯୋଗାଇ ଦେଇଛି ।
ଘରୋଇ କାର୍ଗୋ ଅପରେଟରଗଣ: ବ୍ଲୁ ଡାର୍ଟ, ସ୍ପାଇସ୍‌ ଜେଟ୍‌ ଏବଂ ଇଣ୍ଡିଗୋ ପକ୍ଷରୁ ମାଲ ପରିବହନ ବ୍ୟବସାୟିକ ଭିତ୍ତିରେ ସମ୍ପାଦନ କରାଯାଉଛି । ସ୍ପାଇସ୍‌ ଜେଟ୍‌ ମାର୍ଚ୍ଚ 24 ଠାରୁ ଏପ୍ରିଲ 7, 2020 ମଧ୍ୟରେ 203 ଥର ଉଡ଼ାଣ ଜରିଆରେ 2,77,080 କିଲୋମିଟର ଆକାଶପଥ ଯାତ୍ରା କରି 1,647.59 ଟନ୍‌ କାର୍ଗୋ ସାମଗ୍ରୀ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନକୁ ପରିବହନ କରିନେଇଛିସେଥି ମଧ୍ୟରୁ 55ଟି ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ କାର୍ଗୋ ବିମାନଯାତ୍ରା । ବ୍ଲୁ ଡାର୍ଟ 64ଟି ଉଡ଼ାଣ ମାଧ୍ୟମରେ 62,245 କିଲୋମିଟର ଆକାଶ ପଥ ଅତିକ୍ରମ କରିଛି ଏବଂ ମୋଟ 951.73 ଟନ୍‌ ସାମଗ୍ରୀ ପରିବହନ କରିଛି ଯାହାକି ମାର୍ଚ୍ଚ 25 ଠାରୁ ଏପ୍ରିଲ 7, 2020 ମଧ୍ୟରେ ସଂପାଦନ କରାଯାଇଛି । ସେହିପରି ଇଣ୍ଡିଗୋ 3-4 ଏପ୍ରିଲ, 2020 ମଧ୍ୟରେ 8ଟି କାର୍ଗୋ ବିମାନ ପରିବହନ ମାଧ୍ୟମରେ 6103 କିଲୋମିଟର ଆକାଶପଥ ଯାତ୍ରା କରି 3.14 ଟନ୍‌ କାର୍ଗୋ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି ।
Domestic cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
12
96.89
13,634
International cargo by Spicejet (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
2
20.57
5,236
Blue Dart cargo uplift (As on 07.4.2020)
Date
No. of Flights
Tonnage
Kilometres
07-04-2020
6
89.600
7131.30