প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং অমেরিকাগী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
04 APR 2020 9:58PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি দোনাল্দ ত্রম্পকা লোইননা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবা অনিমক্না হৌজিক চত্থরিবা কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমদি গ্লোবেলগী য়াইফ-থৌরাং অমসুং ইকোনোমীদা মসিগী ইম্পেক্তকী মতাংদা মিৎয়েংশিং একচেঞ্জ তৌনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অমেরিকাদা লৈখিদ্রবশিংগীদমক থমোয় শোক্না অৱাবা ফোংদোকখি অমদি হৌজিক-হৌজিক লাইনা অসিনা শোকহল্লিবশিং অদু অথুবা মতমদা ফগৎলক্নবা মহাক্না থৌনিখি।
লৈবাক অনিগী মরক্তা লৈরিবা অখন্নবা মরীদা অকনবা ৱাফম থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা গ্লোবেল ক্রইসিস অসি লাকশিনবদা অমেরিকাগা লোয়ননা ভারতকী সোলিদরিতীবু অমত্তা ওইনা অমুক হন্না ফোংদোকখি। লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ-১৯বু পুক্নিং য়ুংনা অমসুং ইফেক্তিব ওইনা থেংননবগীদমক ইন্দিয়া-অমেরিকা পার্তনরশিপ মপুং ফানা দিপ্লোই তৌবদা য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রী অমসুং অমেরিকাগী রাস্ত্রপতিনা লাইচৎকী হেল্থ অমসুং ইকোনোমিক ইম্পেক্তশিং হন্থহন্নবগীদমক লৈবাক অমমমনা লৌখৎলিবা খোংথাংশিংদা নেৎশিং একচেঞ্জ তৌনখি।
লুচিংবা অনিমক্না লুরবা মতম অসিদা হকচাং অমসুং পুক্নিংগী ওইবা য়াইফবা পুরক্নবগীদমক য়োগ অমসুং অয়ুর্বেদগুম্বা প্রেক্তিসশিংগী মরুওইবদসু ৱারী শানখি।
মখোয়গী ওফিসিয়েলশিংনা গ্লোবেল কোবিদ-১৯ ক্রাইসিসকা মরী লৈননা মখা তানা পাউ ফাওনবদা মখোয়না য়ানবা পুরকখি।

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and the President of United States of America
04 APR 2020 9:58PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with H.E. Donald Trump, President of United States of America. The two leaders exchanged views on the ongoing COVID-19 pandemic and its impact on the global well-being and economy.
The Prime Minister conveyed deep condolences for the loss of lives in the United States, and his prayers for early recovery of those still suffering from the disease.
Stressing the special relationship between the two countries, the Prime Minister reiterated India’s solidarity with the USA in overcoming this global crisis together. The two leaders agreed to deploy the full strength of the India – US partnership to resolutely and effectively combat COVID-19.
The Prime Minister and the US President exchanged notes on the respective steps taken in each country for mitigating the health and economic impacts of the pandemic.
The two leaders also touched upon the significance of practices such as Yoga and Ayurveda (traditional Indian herbal medicine practice) for ensuring physical and mental well-being in these difficult times.
They agreed that their officials would remain in close touch with respect to the global COVID-19 crisis.