Prime Minister's Office
Telephone conversation between PM and President of Brazil
04 APR 2020 10:00PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephonic conversation today with H.E. Jair Messias Bolsonaro, President of Brazil. The two leaders discussed the global situation in the wake of the spread of COVID-19 pandemic.
The Prime Minister conveyed his condolences on the loss of lives in Brazil due to COVID-19. He said that the prayers of every Indian were with the friendly people of Brazil at this time.
The two leaders stressed the significance of close cooperation between India and Brazil, bilaterally as well as in the multilateral institutional framework, to mitigate the grave crises caused by COVID-19. They agreed on the need to forge a new human-centric concept of globalisation for the post-COVID world.
The Prime Minister assured all possible support to Brazil President in this difficult hour. They agreed that their officials would remain in regular touch with respect to the COVID-19 situation and its emerging challenges.
Recalling with gratitude the participation of the President of Brazil as the Chief Guest in the 70th Republic Day celebrations of India this year, the Prime Minister expressed happiness at the growing vibrancy in the India-Brazil friendship. He also thanked Brazil for its leadership of BRICS in the past year.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে
04 APR 2020 10:00PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতি জায়র মেসিয়াস বোলসোনারোগা তেলেফোন্দা ৱারী শানখ্রে। লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ-১৯ লাইচৎ শন্দোরকপনা মরম ওইদুনা মালেমগী ওইরক্লিবা ফিভমদা খন্ন-নৈনখি।
প্রধান মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা ব্রাজিলদা লৈখিদ্রবশিংগীদমক অৱাবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি মতম অসিদা ভারত মচা খুদিংমক্না থৌনিজরিবশিং ব্রাজিলগী মরূপ ওইরিবা মীওইশিংগা লোয়নরি।
লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ-১৯না থোকহল্লিবা অরুবা ক্রাইসিস হন্থহন্নবগীদমক নাকল অনিগী ওইবা লোয়ননা মল্তিলেতরেল ইন্সতিত্যুস্নেল ফ্রেমৱার্কতা ভারত অমসুং ব্রাজিলগী মরক্তা অচেৎপা তেংবাংগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থমখি। পোস্ত-কোবিদ ৱার্ল্দগীদমক গ্লোবেলাইজেসনগী অনৌবা হ্যুমেন-সেন্ত্রিক কনসেপ্ত অমা শেম্বগী দরকার ওইবদা য়ানখি।
প্রধান মন্ত্রীনা অরুবা পুংফম অসিদা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতিদা পীবা য়াবা তেংবা পুম্নমক পীনবা থাজবা পীখি। মখোয়গী ওফিসিয়েলশিংনা গ্লোবেল কোবিদ-১৯ ক্রাইসিসকা মরী লৈননা মখা তানা পাউ ফাওনবদা মখোয়না য়ানবা পুরকখি।
চহি অসিদা ভারতকী ৭০শুবা রিপব্লিক নুমিৎ পালন্দা অথোইবা মীথুংলেন ওইনা ব্রাজিলগী রাস্ত্রপতিনা শরুক য়াখিবা অদু নীংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা ভারত-ব্রাজিল মরূপ ওইবগী মরী হেন্না চেৎশিনবা হেঙ্গৎলকপদা নুংঙাইবা ফোংদোকখি। হৌখিবা চহিদা ব্রিক্সপু লুচিংখিবগীদমক মহাক্না ব্রাজিলবু থাগৎপা ফোংদোকখি।