Ministry of Health and Family Welfare
Updates on COVID-19
01 APR 2020 5:37PM by PIB Delhi
The prevention, containment and management of COVID-19 in the country are being regularly monitored at the highest level and various actions have been initiated in collaboration by Government of India along with the States/UTs.
Cabinet Secretary has directed all the States/UTs to coordinate and manage the situation of migrant workers in ensuring lockdown measures are being followed such that proper welfare is also taken care by providing food, water, medical supplies and sanitation arrangements in relief centres/ quarantine facilities. Ministry of Health & Family Welfare had also issued an advisory for proper quarantine and psycho-social measures for migrant workers yesterday, which is available at https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedPsychosocialissuesofmigrantsCOVID19.pdf.
In addition, the National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) has notified that all 24 classes of medical devices shall be regulated as drugs for quality control and price monitoring under the provisions of Drug (Price Control) Order 2013 with effect from 1st April 2020, to ensure that no manufacturer shall increase the MRP of these items more than beyond 10% of MRP in the last 12 months.
Ministry of AYUSH has also recommended measures for self care guidelines in preventive health care that can boost immunity especially for respiratory health for the COVID-19 crisis.
It is also emphasised that direction related to lockdown, proposed social distancing measures and large groups are to be avoided for religious congregations.
As of now, 1637 confirmed cases and 38 deaths have been reported. During the last 24 hours, 376 new confirmed cases and 3 new deaths have been reported. 132 persons have been cured /discharged from the hospitals after recovery.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড – ১৯ : শেহতীয়া স্থিতি
01 APR 2020 5:37PM by PIB Guwahati
দেশত ক’ভিড-১৯ ৰ প্ৰতিৰোধ, নিৰাময় আৰু সঠিক ব্যৱস্থাপনাৰ সামগ্ৰিক দিশবোৰৰ ওপৰত দেশৰ উৰ্ধ্বতন কৰ্তৃপক্ষই চোকা নজৰ ৰাখিছে আৰু ইতিমধ্যেই ৰাজ্য চৰকাৰসমূহৰ সহযোগত বিভিন্ন কাৰ্য আৰম্ভ কৰাও হৈছে
কেবিনেট সচিবে ইতিমধ্যেই দেশৰ সকলো ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলক লকডাউন সৰ্বাত্মকভাৱে সুনিশ্চিত কৰাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত প্ৰব্ৰজনকাৰী কৰ্মী বা শ্ৰমিকসকলৰ সৈতে সমন্বয় ৰক্ষা কৰা আৰু তেওঁলোকৰ পৰিস্থিতি পৰিচালনা কৰাৰ বাবে নিৰ্দেশ দিছে। তেওঁলোকে আস্ৰয়গ্ৰহণ কৰা ঠাইত বা কোৰেণ্টাইন হৈ থকা ঠাইত খাদ্য, পানী, ঔষধ যোগান আৰু অনাময়ৰ সুব্যৱস্থা কৰি দিয়াৰ বাবেও ৰাজ্য চৰকাৰসমূহক নিৰ্দেশ দিছে কেবিনেট সচিবে। কালি এই প্ৰব্ৰজনকাৰী কৰ্মীসকলৰ বাবে সঠিক কোৰেণ্টাইন সুবিধা আৰু মানসিক-সামাজিক দিশবোৰৰ সঠিক গুৰুত্ব প্ৰদানৰ বাবে এক নিৰ্দেশাৱলী প্ৰকাশ কৰিছিল কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে। এই নিৰ্দেশাৱলী এই লিংকত চাব পাৰিব https://www.mohfw.gov.in/pdf/RevisedPsychosocialissuesofmigrantsCOVID19.pdf.
ইয়াৰ উপৰিও, নেশ্যনেল ফাৰ্মাচিউটিকেল প্ৰাইচিং অথৰিটি চমুকৈ এনপিপিএ-ই জাননী জাৰি কৰিছে যে চিকিৎসা সঁজুলিৰ আটাইকেইটা শ্ৰেণী অৰ্থাৎ সমস্ত ২৪ টা শ্ৰেণীকেই মানদণ্ড নিয়ন্ত্ৰণ আৰু মূল্য তদাৰকীৰ বাবে ১ এপ্ৰিল, ২০২০ তাৰিখৰ পৰা ড্ৰাগ (মূল্য নিয়ন্ত্ৰণ) নিৰ্দেশ, ২০১৩ৰ ধাৰা অনুসৰি ‘ড্ৰাগছ’ বা ঔষধ হিচাপে গণ্য কৰা হ’ব, ইয়াৰ দ্বাৰা এইটো সুনিশ্চিত কৰা হ’ব যে কোনো উৎপাদকে বিগত ১২ মাহত সৰ্বাধিক খুচুৰা মূল্যৰ ১০ শতাংশতকৈ অধিক মূল্য বৃদ্ধি কৰিব নোৱাৰে।
ইফালে আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ে প্ৰতিৰোধমূলক চিকিৎসাৰ ক্ষেত্ৰত স্ব-যতন নিৰ্দেশাৱলীৰ বাবে এলানি দিশ আগবঢ়াইছে, যিয়ে ক’ভিড-১৯ ৰ এই সংকটকালত শ্বাসপ্ৰশ্বাসজনিত সমস্যাৰ ক্ষেত্ৰত বিশেষভাৱে ৰোগ প্ৰতিৰোধ ক্ষমতা বৃদ্ধি কৰিব।
উল্লেখ্য যে লকডাউন সম্বন্ধীয় নিৰ্দেশনাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰাৰ লগতে সামাজিক দূৰত্বৰ দিশটোৰ ওপৰতো আলোকপাত কৰা হৈছে আৰু কোনোধৰণৰ ধৰ্মীয় অনুষ্ঠানৰ বৃহৎ সংখ্যক লোকৰ সমাগম আঁতৰাই চলাৰ বিষয়েও কোৱা হৈছে।
এই পৰ্যন্ত দেশত ১৬৩৭ জন লোক আক্ৰান্ত হোৱাটো নিশ্চিত হৈছে আৰু ৩৮ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে। বিগত ২৪ ঘণ্টাত, ৩৭৬ গৰাকী লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হোৱাটো নিশ্চিত হৈছে আৰু ইয়াৰে ৩ গৰাকী লোকৰ মৃত্যু হৈছে। চিকিৎসাৰ পিছত আৰোগ্য লাভ কৰা বাবে চিকিৎসালয়ৰ পৰা ১৩২ গৰাকী লোকক যাবলৈ দিয়া হৈছে।