প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
আয়ুষ প্রেক্টিচনাৰসকলৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ মত বিনিময়
দেশক সুস্থ কৰি ৰখাত আয়ুষ খণ্ডৰ এক দীৰ্ঘদিনীয়া পৰম্পৰা আছে; ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ ৰোধতো গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা আছেঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
এই ৰোগৰ পৰা আৰোগ্য লাভৰ ক্ষেত্ৰত আয়ুষৰ অপ্ৰমাণিত দাবীৰ সপক্ষে প্ৰত্যুত্তৰ দিয়াটো গুৰুত্বপূৰ্ণঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
টেলিমেডিচিন মঞ্চৰ সদ্ব্যৱহাৰ কৰি ৰাইজৰ মাজলৈ যাওক আৰু ধাৰাবাহিকভাৱে সজাগতা সৃষ্টি কৰকঃ প্ৰধানমন্ত্ৰী
#YogaAtHomeৰ প্ৰচাৰৰ বাবে আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰশংসা প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
28 MAR 2020 1:16PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সযোগে আয়ুষ খণ্ডৰ একাংশ প্রেক্টিচনাৰৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে৷
এই উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে দেশক সুস্থ কৰি ৰখাত আয়ুষ খণ্ডৰ এক দীৰ্ঘদিনীয়া পৰম্পৰা আছে আৰু ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ ৰোধতো এই চলিত প্ৰচেষ্টাৱলীৰ বিভিন্ন ধৰণে বৃদ্ধি কৰাটো গুৰুত্বপূৰ্ণ৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সমগ্ৰ দেশৰ ইমুৰৰ পৰা সিমুৰলৈ তেওঁলোকৰ নেটৱৰ্ক প্ৰসাৰিত হোৱা বুলি উল্লেখ কৰি এই ভাইৰাছবিধৰ সংক্ৰমণ ৰোধৰ ক্ষেত্ৰত বিশ্ব স্বাস্থ্য কেন্দ্ৰৰ নিৰ্দেশনা অনুসৰি কাম কৰি ভাল অনুশীলনৰ বাৰ্তা প্ৰচাৰ কৰাৰ আহ্বান জনায়৷ তেওঁ লগতে আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ে এই জটিল সময়ত মনৰ প্ৰশান্তি আৰু শৰীৰৰ শক্তি বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে #YogaAtHomeৰ প্ৰচাৰৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰি অহা প্ৰচেষ্টাৱলীৰ প্ৰশংসা কৰে৷
আয়ুষে এই ৰোগৰ পৰা আৰোগ্য লাভৰ ক্ষেত্ৰত কৰি অহা অপ্ৰমাণিত দাবীৰ সত্যতা প্ৰমাণৰ লগতে ইয়াৰ কাৰণ পৰীক্ষণ গুৰুত্ব সম্পৰ্কে আলোকপাত কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আয়ুষৰ বিজ্ঞানী, আইচিএমআৰ, চিএছআইআৰ আৰু অন্যান্য গৱেষণা সংস্থাসমূহে একেলগে এই তথ্যভিত্তিক গৱেষণাত সহযোগ কৰিবলৈ আহ্বান জনায়৷ তেওঁ কয় যে এই প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰাৰ বাবে দেশৰ সমগ্ৰ স্বাস্থ্যকৰ্মী সাজু থাকিব লাগিব আৰু প্ৰয়োজন হ’লে আয়ুষৰ সৈতে জড়িত ব্যক্তিগত খণ্ডৰ চিকিসকৰো সহায় বিচাৰিব চৰকাৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আয়ুষৰ ঔষধ প্ৰস্তুতকাৰীসকলক বৰ্তমান সময়ত সৰ্বাধিক চাহিদা থকা ছেনিটাইজাৰৰ দৰে অত্যাৱশ্যকীয় সামগ্ৰী উপাদনত তেওঁলোকৰ সম্পদৰাজি ব্যৱহাৰ কৰাৰ পৰামৰ্শ আগবঢ়ায়৷ টেলিমেডিচিনৰ মঞ্চৰ সদ্ব্যৱহাৰ কৰি ৰাইজৰ মাজলৈ যোৱাৰ লগতে ধাৰাবাহিকভাৱে মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে যুঁজিবলৈ সজাগতা সৃষ্টি কৰাৰ বাবে তেওঁলোকক আহ্বান জনায়৷ তেওঁ লগতে মহামাৰীৰ সংক্ৰমণ পূৰ্ণশক্তিৰে ৰোধ কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সামাজিক দুৰত্ব বজাই ৰখাৰ গুৰুত্ব সম্পৰ্কেও আলোকপাত কৰে৷
আয়ুষ প্ৰেক্টিচনাৰ সকলে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে দেশে দিয়া যুঁজত দিয়া নেতৃত্বৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক প্ৰশংসা কৰে৷ তেওঁলোকে ৰোগ প্ৰতিৰোধক শক্তি বৃদ্ধিত এই পৰম্পৰাগত অভ্যাসৰ প্ৰভাৱ সম্পৰ্কেও আলোচনা কৰে৷ তেওঁলোকে লগতে লক্ষণাত্মক চিকিসাৰ বাবে গৱেষণাৰ ক্ষেত্ৰত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাৱলীৰ লগতে এই সংকট কালত দেশৰ প্ৰতি সেৱা আগবঢ়োৱাৰ আগ্ৰহ প্ৰকাশ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে সমগ্ৰ বিশ্বতে ভাৰতৰ পৰম্পৰাগত ঔষধ আৰু চিকিসা ব্যৱস্থাৰ সম্পৰ্কে সজাগতা সৃষ্টি কৰাটো অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ৷ তেওঁ আয়ুষ পেক্টিচনাৰসকলক ধাৰাবাহিকভাৱে দেশৰ লোকসকলক সেৱা আগবঢ়াই অহাৰ বাবে ধন্যবাদ জনোৱাৰ লগতে ক’ভিড-১৯ৰ বিৰুদ্ধে যুঁজাৰ ক্ষেত্ৰত তেওঁলোকৰ পালন কৰিবলগীয়া গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকাৰ বিষয়ে পুনৰ আলোকপাত কৰে৷
মত বিনিময় অনুষ্ঠানত কেন্দ্ৰীয় আয়ুষ মন্ত্ৰী, কেবিনেট সচিব আৰু আয়ুষ মন্ত্ৰালয়ৰ সচিবো উপস্থিত থাকে৷

Prime Minister's Office
PM interacts with AYUSH practitioners
AYUSH sector has a long tradition of keeping the nation healthy; has an important role to play in checking the spread of COVID-19: PM
Important to counter and fact-check unsubstantiated claims of AYUSH having cure for the disease: PM
Utilize the platform of telemedicine to reach out to public and generate constant awareness: PM
PM praises efforts of AYUSH Ministry to promote #YogaAtHome
28 MAR 2020 1:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today interacted with AYUSH sector practitioners via video conference.
Prime Minister said that the AYUSH sector has a long tradition of keeping the nation healthy and its importance has increased manifold in the ongoing efforts to tackle COVID-19. Prime Minister observed that their network is spread through the length and breadth of the country, so it's imperative for them to utilize this network, while working according to WHO guidelines, to spread the message of good practises which need to be adopted in the efforts to control the spread of the virus. He also praised the ongoing efforts of AYUSH Ministry in promoting #YogaAtHome to de-stress the mind and strengthen the body during this difficult phase.
Prime Minister underlined the importance of countering and fact checking unsubstantiated claims of AYUSH having cure for the disease, adding that AYUSH scientists, ICMR, CSIR and other research organizations must come together for evidence based research. He said that the country must be ready to use the entire healthcare workforce to meet the challenge, and if the need so arises, help from private doctors connected with AYUSH may be sought by the government.
Prime Minister suggested that AYUSH medicine producers could utilize their resources towards producing essential items like sanitizers which are in high demand these days. He exhorted them to utilize the platform of telemedicine to reach out to the public and generate constant awareness to fight the pandemic. He also highlighted the importance of enforcing social distancing with full vigour to counter the spread of the pandemic.
The AYUSH practitioners lauded the Prime Minister for leading the country’s fight against COVID-19. They talked about the impact of these traditional practises towards boosting immunity. They also mentioned their efforts to conduct research for symptomatic treatment, and expressed desire to serve the nation during this time of crisis.
Prime Minister said that it is important to create awareness about India’s traditional medicines and medical practises all over the world. He thanked the AYUSH practitioners for constantly striving to serve the people and once again highlighted the important role they have to play in India's fight against COVID-19.
Union Minister for AYUSH, Cabinet Secretary and Secretary, Ministry of AYUSH also participated in the interaction.