Cabinet
Cabinet approves signing of Memorandum of Understanding between India and Thailand in the field of Astronomy
12 JUN 2019 8:10PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, was apprised of a Memorandum of Understanding on the cooperation between India and Thailand in the field of Astronomy / Astrophysics / Atmospheric Science.
The MoU will lead to new scientific results, human resource development through increased scientific interaction and training, joint use of scientific infrastructure etc.
The MoU was signed in November, 2018

কেবিনেট
ভাৰত আৰু থাইলেণ্ডৰ মাজত জ্যোতিৰ্বিদ্যাৰ ক্ষেত্ৰত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
12 JUN 2019 8:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত ভাৰত আৰু থাইলেণ্ডৰ মাজত জ্যোতিৰ্বিদ্যা/জ্যোতিপদাৰ্থবিদ্যা/বায়ুমণ্ডলীয় বিজ্ঞানৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ বাবে স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিৰ সন্দৰ্ভত অৱগত কৰা হয়৷
এই বুজাবুজি চুক্তিয়ে যুটীয়াভাৱে বৈজ্ঞানিক আন্তঃগাঁথনি ইত্যাদিৰ ব্যৱহাৰেৰে বিজ্ঞানসন্মত বাৰ্তালাপ আৰু প্ৰশিক্ষণ কাৰ্যসূচী বৃদ্ধিৰ জৰিয়তে নতুন বিজ্ঞানসন্মত ফলাফল, মানৱ সম্পদৰ উন্নয়নত অগ্ৰণী ভূমিকা পালন কৰিব৷
২০১৮ৰ নৱেম্বৰত এই বুজাবুজি চুক্তিখন স্বাক্ষৰ কৰা হয়৷