Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Anandkumar Velkumar for winning Gold in the Speed Skating World Championships 2025 and becoming India’s first world champion in skating
16 SEP 2025 8:45AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has congratulated Anandkumar Velkumar for winning the Gold at the Senior Men’s 1000m Sprint in the Speed Skating World Championships 2025."His grit, speed and spirit have made him India’s first World Champion in skating. His accomplishment will inspire countless youngsters", Shri Modi stated.
In a post on X today, the Prime Minister said:
“Proud of Anandkumar Velkumar for winning the Gold at the Senior Men’s 1000m Sprint in the Speed Skating World Championships 2025. His grit, speed and spirit have made him India’s first World Champion in skating. His accomplishment will inspire countless youngsters. Congratulations to him and best wishes for all future endeavours."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা স্পীদ স্কেতিং ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিপ্স 2025দা গোল্দ লৌরকপগীদমক অমসুং স্কেতিংদা ভারতকী অহানবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়ন ওইরকপদা অনন্দকুমার ভেলকুমারদা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে
16 SEP 2025 8:45AM by PIB Imphal
অনন্দকুমার ভেলকুমারনা স্পীদ স্কেতিং ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিপ্স 2025দা সিনিয়র মেন্স 1000m স্প্রিন্ততা গোল্দ লৌরকপদা প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে। “মহাক্কী অখাং কনবা, স্পীদ অমসুং থৌনা অসিনা মহাকপু স্কেতিংদা ভারতকী অহানবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়ন ওইহনবা ঙমখি। মহাক্কী মায়পাকপা অসিনা মশিং লাকঙমদ্রবা নহারোলশিংদা ইথিল পীরগনি”, হায়না শ্রী মোদীনা ফোংদোকখি।
ঙসিগী X পোস্ত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়:
“অনন্দকুমার ভেলকুমারনা স্পীদ স্কেতিং ৱার্ল্দ চেম্পিয়নশিপ্স 2025দা সিনিয়র মেন্স 1000m স্প্রিন্ততা গোল্দ লৌরকপদা চাউথোকচবা পোকই। মহাক্কী অখাং কনবা, স্পীদ অমসুং থৌনা অসিনা মহাকপু স্কেতিংদা ভারতকী অহানবা ৱার্ল্দ চেম্পিয়ন ওইহনবা ঙমখি। মহাক্কী মায়পাকপা অসিনা মশিং লাকঙমদ্রবা নহারোলশিংদা ইথিল পীরগনি। মহাক্কী মফমদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি অমসুং মহাক্কী তুংগী পুন্সিদা অফবা ওইনবা য়াইফ-মঙ্গোল পীজরি।”