Prime Minister's Office
Prime Minister wishes on occasion of World Lion Day
10 AUG 2024 9:03AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, on the occasion of World Lion Day today, complemented all those involved in Lion conservation & protection work. Shri Modi highlighted the Union Cabinet’s approval for setting up of the International Big Cat Alliance in February 2024 which reiterates the Government’s commitment to protect the majestic big cats. He expressed happiness over the encouraging response received from across the globe for the same.
PM Modi also extended an invite to all the wildlife lovers to visit Gir national park and witness the efforts undertaken to protect the Lion while experiencing the hospitality of the people of Gujarat.
Posting a tweet thread on X, Shri Modi said:
“On World Lion Day, I compliment all those working on Lion conservation and reiterate our commitment to protecting these majestic big cats. India, as we all know, is home to a large Lion population in Gir, Gujarat. Over the years, their numbers have increased significantly, which is great news.”
“In February this year, the Union Cabinet approved the setting up of the International Big Cat Alliance, to bring together all the nations of the world where big cats reside. It seeks to build a holistic approach to boost sustainable development and also support community efforts in this regard. This endeavour is receiving an encouraging response globally.”
“I also invite all wildlife lovers to Gir to discover the majestic Asiatic Lion. It will also give everyone the opportunity to witness the efforts to protect the Lion and at the same time experience the hospitality of the people of Gujarat.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মালেমগী নোংশাগী নুমিৎ থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা য়াইফ-পাউজেল পীখ্রে
10 AUG 2024 9:03AM by PIB Imphal
ঙসি মালেমগী নোংশাগী নুমিৎ থৌরমদা, নোংশা ঙাক-শেন্নবা অমসুং কন্নবা থবকশিংদা শরুক য়ারিবা মীওই খুদিংমক প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। চিংলেম্লবা নোংশাশিং ঙাক-শেন্নবা সরকারনা থবক ওইনা পায়খৎতুনা ফেব্রুৱারি ২০২৪ দা ইন্তরনেসনেল বিগ কেত এল্লাইন্স লিংখৎনবা মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবা অদু শ্রী মোদীনা পনখি। থবক অসিদা মালেমগী লৈবাকশিংনা শরুক য়ারকপদা মহাক্না হরাওবা ফোঙদোকখি।
লম্লক্কী শা-উচেক নুংশিজবা মীওইশিং গির নেসনেল পার্ক য়েংনবা অমসুং গুজরাতগী মীয়ামগী তরাম্না ওকপা অদু খঙনবা হোৎনবগা লোয়ননা নোংশা ঙাক-শেন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংনবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা খঙহনখি।
এক্সতা ত্বিৎ থ্রিদ অমা থাগৎলদুনা, শ্রী মোদীনা হায়খি:
“মালেমগী নোংশাগী নুমিৎ থৌরমদা, নোংশা ঙাক-শেন্নবা অমসুং কন্নবা থবকশিংদা শরুক য়ারিবা মীওই খুদিংমক ঐনা থাগৎচরি। ভারত অসি ঐখোয়না খঙলে, গুজরাতকী গিরদা মশিং য়াম্লবা নোংশা লৈরি। চহি কয়া অসিদা, নোংশাশিংগী মশিং শিংথাবা য়ানা হেনগৎলে, মসি নুংঙাইবা পাউনি”।
“চহি অসিগী ফেব্রুৱারিদা, অচৌবা হৌদোংশিং লৈফম ওইরিবা মালেমগী লৈবাকশিং পুনশিন্নবা ইন্তরনেসনেল বিগ কেত এল্লাইন্স লিংখৎপদা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে। মসিনা তুংকোইনা চৎনবা য়াবা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎপা হেনগৎহন্নবা ইনোৎ অমা পীগনি অমসুং হিরম অসিগী মতাংদা মীয়ামগী থবকশিংশু শৌগৎকনি। মসিগী থবক অসি মালেমগী লৈবাকশিংনা পুক্নিং থৌগৎলে”।
“ফজরবা এসিয়াতিক লাইওন য়েংনবা লম্লক্কী শা-উচেক নুংশিজবা মীওইশিং গিরদা লাক্নবা ঐনা হায়জরি। মসিনা গুজরাতগী মীয়ামগী তরাম্না ওকপা অদু খঙনবা হোৎনবগা লোয়ননা নোংশা ঙাক-শেন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং য়েংনবগী খুদোংচাবা মীওই খুদিংমক্তা পীগনি”।