প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বিশ্ব সিংহ দিৱস উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শুভেচ্ছা
10 AUG 2024 9:03AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বিশ্ব সিংহ দিৱস উপলক্ষে সিংহ সংৰক্ষণ আৰু সুৰক্ষাৰ সৈতে জড়িত সকলোকে প্ৰশংসা কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে ২০২৪ চনৰ ফেব্ৰুৱাৰীত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিগ কেট এলায়েন্স গঠনৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটৰ অনুমোদনৰ কথা উল্লেখ কৰে, যিয়ে মহৎ বিগ কেটসমূহক সুৰক্ষিত কৰাৰ বাবে চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ কথা পুনৰ দোহাৰে। সমগ্ৰ বিশ্বৰ পৰা লাভ কৰা উৎসাহজনক প্ৰতিক্ৰিয়াত তেওঁ সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে সকলো বন্যপ্ৰাণীপ্ৰেমীক গিৰ ৰাষ্ট্ৰীয় উদ্যান ভ্ৰমণ কৰিবলৈ আৰু গুজৰাটবাসীৰ আতিথ্য উপভোগ কৰি সিংহ সংৰক্ষণৰ প্ৰচেষ্টা প্ৰত্যক্ষ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।
'এক্স'ৰ এটা টুইটত শ্ৰী মোদীয়ে কয়:
বিশ্ব সিংহ দিৱস উপলক্ষে মই সিংহ সংৰক্ষণৰ বাবে কাম কৰা সকলোকে অভিনন্দন জনাইছো আৰু এই মহৎ বিড়ালসমূহক সুৰক্ষিত কৰাৰ বাবে আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দোহাৰিছো। আমি সকলোৱে জানো যে, গুজৰাটৰ গিৰত ভাৰতৰ সিংহৰ বৃহৎ জনসংখ্যা আছে। বছৰবোৰত তেওঁলোকৰ সংখ্যা যথেষ্ট বৃদ্ধি পাইছে, যিটো এটা ভাল খবৰ। ⁇
চলিত বৰ্ষৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিগ কেট এলায়েন্স গঠনৰ বাবে অনুমোদন জনায়, যিয়ে বিশ্বৰ সকলো দেশকে একত্ৰিত কৰিব য'ত বিগ কেট আছে। ইয়াৰ উদ্দেশ্য হৈছে বহনক্ষম বিকাশৰ বাবে এক সামগ্ৰিক দৃষ্টিভংগী গঢ়ি তোলা আৰু এই ক্ষেত্ৰত সম্প্ৰদায়ৰ প্ৰচেষ্টাক সমৰ্থন কৰা। এই প্ৰচেষ্টাই বিশ্বব্যাপী উৎসাহজনক সঁহাৰি লাভ কৰিছে।
মই সকলো বন্যপ্ৰাণীপ্ৰেমীক গিৰলৈ নিমন্ত্ৰণ জনাইছো, যাতে তেওঁলোকে এছিয়ান সিংহক দেখা পায়। ইয়াৰ জৰিয়তে সকলোকে সিংহ সংৰক্ষণৰ প্ৰয়াসৰ সাক্ষী হোৱাৰ লগতে গুজৰাটৰ জনসাধাৰণৰ আতিথ্যৰ অভিজ্ঞতা লাভ কৰাৰ সুযোগ লাভ কৰিব।

Prime Minister's Office
Prime Minister wishes on occasion of World Lion Day
10 AUG 2024 9:03AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, on the occasion of World Lion Day today, complemented all those involved in Lion conservation & protection work. Shri Modi highlighted the Union Cabinet’s approval for setting up of the International Big Cat Alliance in February 2024 which reiterates the Government’s commitment to protect the majestic big cats. He expressed happiness over the encouraging response received from across the globe for the same.
PM Modi also extended an invite to all the wildlife lovers to visit Gir national park and witness the efforts undertaken to protect the Lion while experiencing the hospitality of the people of Gujarat.
Posting a tweet thread on X, Shri Modi said:
“On World Lion Day, I compliment all those working on Lion conservation and reiterate our commitment to protecting these majestic big cats. India, as we all know, is home to a large Lion population in Gir, Gujarat. Over the years, their numbers have increased significantly, which is great news.”
“In February this year, the Union Cabinet approved the setting up of the International Big Cat Alliance, to bring together all the nations of the world where big cats reside. It seeks to build a holistic approach to boost sustainable development and also support community efforts in this regard. This endeavour is receiving an encouraging response globally.”
“I also invite all wildlife lovers to Gir to discover the majestic Asiatic Lion. It will also give everyone the opportunity to witness the efforts to protect the Lion and at the same time experience the hospitality of the people of Gujarat.”