Ministry of Railways
Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister for Railways,Information and Broadcasting, Electronics& Information Technology assumes office
Prime Minister, Shri Narendra Modiji's vision is to make Railways affordable and a convenient mode oftransport –Shri Ashwini Vaishnaw
Railways Achieved Tremendous Transformation: Modernization, New Trains, Station Redevelopment and Electrification in the Last 10 years- Shri Vaishnaw
11 JUN 2024 3:25PM by PIB Delhi
Shri Ashwini Vaishnaw, Union Minister for Railways, Information and Broadcasting, Electronics & Information Technology assumed office at Rail Bhawan today. Ms. Jaya Varma Sinha, Chairman & CEO, Railway Board, along with senior Railway officials, welcomed him in Rail Bhavan. Housekeeping staff and other officials of Railway also greeted and congratulated the Minister for assumption of office.
Addressing the media, Shri Vaishnaw underlined his unwavering commitment to realise the long-term vision set by Prime Minister Modi. He stated, "Prime Minister Modi has a special emotional connection with Railways, and he has entrusted me the responsibility to further his transformative vision to ensure that Indian Railways remains an affordable and a convenient mode of transport for the general public."
Shri Vaishnaw, who first became the Railway Minister on July 8, 2021, has started his second term, bringing anticipation and optimism.During his previous tenure, he initiated and executed numerous transformative projects aligning with the visionary agenda set forth by Prime Minister Shri Narendra Modi. These initiatives encompassed the modernisation and revitalisation of the railway infrastructure, including station transformations, the introduction of new trains, comprehensive station redevelopment programs, the commissioning of new rail lines, and widespread electrification efforts.
Shri Ashwini Vaishnaw (born in 1970) is a Member of Rajya Sabha from Odisha. He was former IAS officer and served the people of Sundergarh, Balasore, and Cuttack as District collector. He earned Masters in Technology from IIT Kanpur and MBA from Wharton.
Twitter: https://twitter.com/AshwiniVaishnaw?s=08
Instagram: https://www.instagram.com/ashwini.vaishnaw/

রেলৱে মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী রেলৱে, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি বৈস্নব ওফিস পায়খ্রে
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ভিজনদি রেলৱেবু এফোর্দেবল অমসুং ত্রান্সপোর্তকী খুদোংচাবা মোদ অমা ওইহনবনি - শ্রী অশ্বিনি বৈস্নব
রেলৱেনা হৌখিবা চহি ১০দা অচৌবা ত্রান্সফোর্মেসন ফংখ্রে: মোর্দনাইজেসন, অনৌবা ত্রেনশিং, স্তেসন রিদেবলপমেন্ত অমসুং ইলেক্ত্রিফিকেসন - শ্রী বৈস্নব
11 JUN 2024 3:25PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী রেলৱে, ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং, ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রী শ্রী অশ্বিনি বৈস্নবনা ঙসি রেল ভবনদা ওফিস পায়খ্রে। রেলৱে বোর্দকী চিয়ারমেন অমসুং সি.ই.ও. শ্রীমতী জয়া বর্ম সিনহানা মকোকথোংবা রেলৱে ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা রেল ভবনদা মহাকপু তরাম্না ওকখি। রেলৱেগী হাউসকীপিং স্তাফ অমসুং অতোপ্পা ওফিসিয়েলশিংনসু মন্ত্রীবু ওফিসকী থবক পুখিবদা নুংঙাইবা অমসুং থাগৎপা ফোংদোকখি।
মেদীয়াদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী বৈস্নবনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থম্লিবা লোং-তর্ম ভিজন অদু পাংথোক্নবা লেংদ্রবা ৱাফম থমখি। মহাক্না হায়খি, “রেলৱেগা লোয়ননা প্রধান মন্ত্রী মোদীগী অখন্নবা ইমোস্নেল কনেক্সন অমা লৈরি, অমসুং মহাক্না ঐহাকপু মহাক্কী ত্রান্সফোর্মেতিব ভিজনবু মখা চত্থনবা থৌদাং শিন্নবিরি মদুদি ভারতকী রেলৱে অসি মীচম প্রজাগীদমক এফোর্দেবল অমসুং ত্রান্সপোর্তকী খুদোংচাবা মোদ অমা ওইহনবনি”।
২০২১গী জুলাই ৮দা অহানবা ওইনা রেল মন্ত্রী ওইখিবা শ্রী বৈস্নবনা মহাক্কী অনিশুবা তর্ম আশা অমসুং থাজবগা লোয়ননা হৌরে। মহাক্কী মমাংগী ওফিস পায়রিঙৈ মতম মনুংদা মহাক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মাংওইননা সেত তৌখিবা ভিজনরী এজেন্দাগা লোয়ননা ত্রান্সফোর্মেতিব প্রোজেক্ত কয়া অমা হৌদোকখি অমসুং থবক ওইনা ওন্থোকখি। ইনিসিয়েতিবশিং অসিদা স্তেসন ত্রান্সফোর্মেসন, অনৌবা ত্রেনশিং হৌদোকপা, কমপ্রেহেন্সিব স্তেসন রিদেবলপমেন্ত প্রোগ্রামশিং, অনৌবা রেল লাইনশিং কমিসন তৌবা অমসুং ইলেক্ত্রিফিকেসন হেনগৎহনবা য়াওনা রেলৱে ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মোর্দনাইজেসন অমসুং রিভাইতেলাইজেসন য়াওরি।
শ্রী অশ্বিনি বৈস্নব (১৯৭০দা পোকপা) ওরিশাদগী রাজ্য সভাগী মেম্বর অমনি। মহাক হান্নগী আই.এ.এস. ওফিসর অমনি অমদি দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর ওইনা সুন্দরগর, বালাসোর অমসুং কতক মীয়ামগী সেবা তৌবীরম্মি। মহাক আই.আই.তি. কানপুরদগী মাস্তর ইন তেক্নোলোজী অমসুং হ্বার্তনদগী এম.বি.এ. ফংখি।
ত্বিতর: https://twitter.com/AshwiniVaishnaw?s=08
ইন্সতাগ্রাম: https://www.instagram.com/ashwini.vaishnaw/