Prime Minister's Office
President of the European Commission, Ursula von der Leyen, congratulates PM Narendra Modi on his re-election
PM Modi reaffirms his commitment to further strengthening the India-EU Strategic Partnership for global good
PM conveys his best wishes for the European Parliament elections
06 JUN 2024 2:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi received a telephone call today from H.E Ms. Ursula von der Leyen, President of the European Commission.
President Von der Leyen congratulated Prime Minister on the success in the general elections and conveyed her best wishes for a historic third term. She deeply appreciated the Indian democracy and the conduct of the world’s largest elections.
PM expressed his gratitude to President von der Leyen for her warm wishes and underlined the strong India-EU ties based on shared values and principles.
Prime Minister noted that this year marked the 20th anniversary of the India-EU Strategic Partnership and reaffirmed his commitment to continue to work for further strengthening the partnership for global good.
Prime Minister conveyed his best wishes for the European Parliament Elections which commence today.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ୟୁରୋପୀୟ କମିଶନର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିୟେନ୍ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନରେ ପୁନଃନିର୍ବାଚିତ ହେବା ପରେ ଜଣାଇଲେ ଅଭିନନ୍ଦନ
ଭାରତ- ୟୁରୋପୀୟ ସଂଘ ବୈଶ୍ୱିକ ହିତ ସାଧନ ନିମନ୍ତେ ସହଭାଗୀ ଭାବେ ଅଧିକ ସୁଦୃଢ଼ତାର ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଣାଇଲେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା
ୟୁରୋପୀୟ ସଂସଦର ନିର୍ବାଚନ ନିମନ୍ତେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜଣାଇଲେ ଶୁଭକାମନା
06 JUN 2024 2:16PM by PIB Bhubaneswar
ନିକଟରେ ଦେଶରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନରେ ପୁନଃ ନିର୍ବାଚିତ ହେବା ପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ୟୁରୋପୀୟ କମିଶନର ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଉର୍ସୁଲା ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିୟେନ୍ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜ୍ଞାପନ କରିଛନ୍ତି ।
ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ସୁଶ୍ରୀ ଭନ୍ ଡେର ଲିୟେନ୍ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀଙ୍କୁ ସାଧାରଣ ନିର୍ବାଚନରେ ତାଙ୍କର ସଫଳତା ସକାଶେ ବଧେଇ ଜଣାଇଛନ୍ତି ଏବଂ ଲଗାତାର ଭାବରେ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ସରକାର ଗଢ଼ିବାକୁ ଯାଉଥିବାରୁ ତାଙ୍କର ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି । ଭାରତୀୟ ଗଣତନ୍ତ୍ରକୁ ସୁଶ୍ରୀ ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିୟେନ୍ ଭୂୟସୀ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହା ବିଶ୍ୱର ସର୍ବବୃହତ୍ ନିର୍ବାଚନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ବୋଲି ଅଭିହିତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭନ୍ ଡେର୍ ଲିୟେନ୍‌ଙ୍କ ଉଷ୍ମ ଅଭିନନ୍ଦନ ପ୍ରତି କୃତଜ୍ଞତା ଜ୍ଞାପନ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ- ୟୁରେପୀୟ କମିଶନ ମଧ୍ୟରେ ଅନେକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମ୍ପର୍କ ସୁଦୃଢ଼ ରହିଛି ଏବଂ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ଏହି ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସମ୍ମାନ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଭାରତ- ୟୁରୋପୀୟ କମିଶନ ମଧ୍ୟରେ ସହଭାଗୀତା ଗଠିିତ ହେବାର ୨୦ତମ ବର୍ଷ ପୂର୍ତ୍ତି ଏବଂ ବିଶ୍ୱର ମଙ୍ଗଳ ନିମନ୍ତେ ଏହି ସହଭାଗିତାକୁ ଉଭୟ ପକ୍ଷ ଅଧିକ ସୁଦୃଢ଼ର ସହିତ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବାକୁ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ପ୍ରକଟ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏହି ଅବସରରେ ୟୁରୋପୀୟ ପାର୍ଲାମେଣ୍ଟ ପାଇଁ ଆଜି ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଥିବା ନିର୍ବାଚନ ନିମନ୍ତେ ତାଙ୍କର ଶୁଭ କାମନା ଜଣାଇଛନ୍ତି ।