Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra
Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country join the event
“'Viksit Bharat Sankalp Yatra' focuses on saturation of government schemes”
“I am continuously searching for people who have been left out”
“Wherever Modi ki Guarantee ki Gaadi is going it is increasing people's confidence and fulfilling the hopes of the people”
“I have set a target of creating 2 crore Lakhpati Didis”
“'One District, One Product' initiative will go a long way in furthering prosperity in the lives of many”
“It is our endeavor that cooperatives emerges as a strong aspect of rural life in India”
27 DEC 2023 3:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra via video conferencing. The Prime Minister also addressed the gathering on the occasion.
Thousands of beneficiaries of Viksit Bharat Sankalp Yatra from across the country joined the event. The programme was joined by Union Ministers, MPs, MLAs and local level representatives.
Speaking on the occasion, the Prime Minister said “this campaign to connect with the resolve of a developed India is continuously expanding. It has not been even 50 days since the Vikas Bharat Sankalp Yatra started, but till now this Yatra has reached 2.25 lakh villages. This is a record in itself.” he thanked everyone, especially women and youth for making it a success. He said “the aim of Vikas Bharat Sankalp Yatra is to reach that person who, due to some reason, has been deprived of the schemes of the Government of India.” The Prime Minister said that this proactive outreach to people is meant to assure them that the government schemes are available to all and without any favour or discrimination. “I am searching for people who have been left out”, he added. The Prime Minister noted the unprecedented confidence among the beneficiaries and said “every beneficiary across the country has a story about the changes in their lives in the last 10 years. It is a story full of courage.”
The Prime Minister said that these benefits are pushing the beneficiaries to make their lives even better. He said “Today, millions of beneficiaries of the country are using the government schemes as a medium to move ahead.”
He said that wherever Modi ki Guarantee ki Gaadi is going it is increasing people's confidence and fulfilling the hopes of the people. He informed that during VBSY 4.5 lakh new applications have been filed for Ujjwala gas connection, 1 crore Ayushman cards have been issued, 1.25 crore health check ups have been conducted, 70 lakh people have been screened for TB, and 15 lakh sickle cell anaemia tests have been conducted. He also informed that simultaneous issuing of ABHA cards will create medical records of the beneficiaries. “This will spread new awareness regarding health in the entire country”, he said.
The Prime Minister pointed out that many new people are getting the benefits and stressed the responsibility of representatives of the local bodies and asked them to identify every eligible person in the village, ward, city and locality.
To give impetus to the rural economy, the Government of India is running a huge campaign to provide self-employment to women in villages. In the past years, about 10 crore sisters, daughters and didis in the country have joined self-help groups. These sisters and daughters have been provided assistance of more than Rs 7.5 lakh crore by the banks. The Prime Minister announced “to further expand this campaign, I have set a target of creating 2 crore Lakhpati Didis in the next three years.” He also mentioned the Namo Drone Didi Yojana that will enhance the confidence of rural women.
Elaborating on the campaign to organize the small farmers the Prime Minister talked about FPOs and cooperative enterprises like PACs. He said “it is our endeavor that cooperation emerges as a strong aspect of rural life in India. Till now we have seen the benefits of cooperation in the milk and sugarcane sectors. Now it is being expanded to other areas of farming and sectors like fish production also. We are moving ahead with the target of creating new PACS in 2 lakh villages in the coming time.” He also informed about the proposals for promoting cooperative solutions in dairy and storage. “Efforts are also being made to strengthen more than 2 lakh micro industries in the food processing sector”, he added.
The Prime Minister also talked about One District One Product scheme and stressed the need to prompt ‘vocal for local’. He said Modi ki Guarantee ki Gadi is informing people about local products and these products can be registered on GeM portal too. He concluded by hoping for the continued success of Modi ki Guarantee ki Gadi.
Background
Since its launch on 15th November, 2023, Prime Minister has regularly interacted with the beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra all across the country. The interaction has happened thrice through video conferencing (30th November, 9th December and 16th December). Also, Prime Minister has interacted with Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries physically on two consecutive days (17th-18th December) during his recent visit to Varanasi.
Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country with the aim to attain saturation of flagship schemes of the government through ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time bound manner.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শান্নখ্রে
লৈবাক শীনবা থুংবগী বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি লিশিং কয়া থৌরম অসি শরুক য়াখি
“সরকারগী স্কিমশিং মপুংফানা ফংহন্নবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রানা পান্দম থম্লি”
“নাথৈবীরম্লবা মীওইশিং ঐনা মখা তানা থিরি”
“মোদী কি গরেন্তি কি গারি য়ৌরুবা মফম খুদিংদা মসিদা মীয়ামগী থাজবা হেনগৎলক্লি অমসুং মীয়ামগী থাজবশিং ফংহল্লে”
“ৱান দিস্ত্রিক, ৱান প্রদকগী থবক্না মীওই কয়াগী পুন্সি মখা তানা মতম শাংনা নুংঙাইহনগনি”
“ভারতকী খুঙ্গংগী পুন্সিদা কোওপরেতিপ মপাঙ্গল কনখৎহনবা হায়বসি ঐখোয়গী থবক্নি”
27 DEC 2023 3:45PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শান্নখ্রে। থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংখি।
লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি লিশিং কয়া থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং পঞ্চায়তকী মীহুৎশিংশু শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কেম্পেন অসিগা চাউখৎলবা ভারত অমগী ৱাশক্তা শম্নরে অমসুং মসি মখা তানা পাকথোক-চাউথোক্লি। বিকাস ভারত সংকল্প যাত্রা হৌদোকখিবা নুমিৎ ৫০ নি ফাদ্রি, অদুবু যাত্রা অসি হৌজিক খুঙ্গং লাখ ২.২৫ য়ৌরে। মসি রেকোর্দ অমনি। যাত্রা অসি মাইপাকহনবগীদমক মরুওইনা নুপীশিং অমসুং নহারোলশিং থাগৎচরি। মরম অমা নত্ত্রগা মরম অমদগী ভারত সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা ফংদ্রবা মীওইশিং য়ৌহনবা হায়বসি যাত্রা অসিগী পান্দমনি। মীয়ামগা উনবা অসিনা তাক্লিবদি মীওই খুদিংমক্তা অচান-মীরাই নাইদনা সরকারগী স্কিমশিংগী কান্নবা শোইদনা ফংহনবনি। মীরাইরম্লবা মীওইশিং ঐনা থিরি। বেনিফিসরিশিংগী মরক্তা মমাঙদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা মওংদা থাজবা লৈরে। হৌখিবা চহি ১০দা মখোয়গী পুন্সিদা অহোংবা লাকপদগী মতাংদা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বেনিফিসরি খুদিংমক্কী ৱারি অমমম লৈরে। মসি থৌনা মপুংফানা লৈবগী ৱারি অমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি কান্নবশিং অসিনা বেনিফিসরিশিং মখোয়গী পুন্সি হেন্না নুংঙাইহল্লে। ঙসিদি লৈবাক অসিগী বেনিফিসরি মিল্লিয়ন কয়া মাঙলোমদা চঙশিন্নবা সরকারগী স্কিমশিং পাম্বৈ অমা ওইরি। মোদী কি গরেন্তি কি গারি য়ৌরুবা মফম খুদিংদা মসিদা মীয়ামগী থাজবা হেনগৎলক্লি অমসুং মীয়ামগী থাজবশিং ফংহল্লে। যাত্রা মনুংদা উজৱালা গ্যাস লৌনবা অনৌবা এপ্লিকেসন লাখ ৪.৫ পীশিল্লকখি, অয়ুস্মান কার্দ করোর ১ পীখ্রে, হেল্থ চেক-অপ করোর ১.২৫ পাংথোকখ্রে, মীওই লাখ ৭০ তি.বিগী স্কৃন্নিং তৌখ্রে অমসুং সিক্কল সেল এনেমিয়া তেস্ত লাখ ১৫ পাংথোকখ্রে। অভা কার্দশিং পীবা অসিনা বেনিফিসরিশিংগী মেদিকেল রেকোর্দশিং শেমগনি। মসিনা লৈবাক শীনবা থুংনা হকশেলগী মতাংদা নৌনা খঙহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অনৌবা মীওই কয়া কান্নবশিং ফংলে অমসুং লোকেল বোদিশিংগী মীহুৎশিংগী থৌদাং য়াম্না লৈরি অমসুং খুঙ্গং, ৱার্দ, সহর অমসুং লৈকায়দা লৈরিবা কান্নবা ফংবা য়ারবা মীওই মখোয়না মশক খঙদোক্কদবনি। খু্ঙ্গংশিংদা নুপীশিং মশানা মশাবু থবক পীজনবা ভারত সরকারনা অচৌবা খোঙজং অমা চৎথরি। হৌখিবা চহি ১০দা ইচলশিং, ইচানুপীশিং অমসুং দিদি করোর কয়া সেল্ফ হেল্প গ্রুপশিংদা শরুক য়ারে। হায়রিবা ইচলশিং অমসুং ইচানুপীশিং অসিদা বেঙ্কশিংনা লুপা করোর ৭.৫ হেনবগী মতেং পীখ্রে। মসিগী কেম্পেন অসি চাউথোক্নবা মথং চহি অহুমদা লাখপতি দিদি করোর ২ শেমগৎনবা ঐনা পান্দম অমা থম্লে। নমো দ্রোন দিদি য়োজননা খুঙ্গংগী নুপীশিংগী থাজবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অপীকপা অমসুং লায়রবা লৌমীশিংগী য়াইফনবা এফ.পি.ওশিং অমসুং কোওপরেতিপ ইন্তরপ্রাইজশিং শেমগৎলে। ভারতকী খুঙ্গংদা কোওপরেতিপ অসি অকনবা ইহৌ অমা ওইরকপা অসি ঐখোয়গী হোৎনবনি। হৌজিক ফাওবদা ঐখোয়না শঙ্গোম অমসুং চিনিগী কোওপরেসনশিংগী কান্নবশিং উবা ফংলে। মসি লৌউ-শিংউ অমসুং ঙা য়োকপগুম্বা অতোপ্পা সেক্তরশিংদু পাংথোক-চাউথোক্লে। তুংদা খুঙ্গং লাখ ২ দা অনৌবা পি.এস.সিশিং শেম্নবা ঐখোয় থবক পায়খৎলি। দাইরি অমসুং স্তোরেজদা কোওপরেসনগী পাম্বৈশিং য়োকখৎনবা ৱাফম লৈরে। ফুদ প্রোসেসিং সেক্তরদা মাইক্রো ইন্দস্ত্রি লাখ ২ হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা থবকশিং পায়খৎলে।
প্রধান মন্ত্রীনা ৱান দিস্ত্রিক ৱান প্রদক স্কিমগী মতাংদসু পনখি অমসুং ‘ভোকেল ফোর লোকেল’ পাংথোকপগী তঙাইফদবা পনখি। মহাক্না হায়খি মোদী কি গরেন্তি গারি অসিনা মীয়ামদা লমদম অসিগী পোৎথোকশিংগী মরমদা খঙহল্লি অমসুং হায়রিবা পোৎথোকশিং অসি জি.ই.এম পোর্তেলদসু রেজিস্তার তৌরে। মোদী কি গরেন্তি কি গারি মখা তানা মাইপাক্কনি হায়বগী থাজবা থম্বগা লোয়ননা মহাক্কী ৱারোল লোইশিনখি।
নুঙগীৱারোল
নবেম্বর ১৫,২০২৩ দগী যাত্রা অসি হেক হৌদোকপদগী, লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরি লিশিং কয়াগা প্রধান মন্ত্রীগা চাং নাইনা ৱারি শান্নদুনা লাক্লি। ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা(নবেম্বর ৩০, দিশেম্বর ৯ অমসুং দিশেম্বর ১৬) অহুমলক ৱারি শানখ্রে। হন্দক মহাক্কী বরানসী খোঙচৎ মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা নুমিৎ নিনি (দিশেম্বর ১৭-দিশেম্বর ১৮) চুপ্না প্রধান মন্ত্রীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে।
পান্দম থম্লিবা বেনিফিসরশিং অকক্নবা মতমগী মনুংদা সরকারগী স্কিমশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা পান্দমদা লৈবাক শীনবা থুংনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা পাংথোকপনি।
Delighted to speak to Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries. Government's welfare initiatives are making a noticeable difference in the lives of countless citizens. https://t.co/lD8sTvOSLJ
— Narendra Modi (@narendramodi) December 27, 2023
'Viksit Bharat Sankalp Yatra' focuses on saturation of government schemes. pic.twitter.com/gFyjHkjHO0
— PMO India (@PMOIndia) December 27, 2023
हमारा प्रयास है कि सहकारिता, भारत के ग्रामीण जीवन का एक सशक्त पहलू बनकर सामने आए: PM @narendramodi pic.twitter.com/cRWTK4jV9L
— PMO India (@PMOIndia) December 27, 2023
'One District, One Product' initiative will go a long way in furthering prosperity in the lives of many. pic.twitter.com/PD0i2hi45q
— PMO India (@PMOIndia) December 27, 2023
Let us be 'Vocal for Local'. pic.twitter.com/YyFTNjhDbs
— PMO India (@PMOIndia) December 27, 2023