Prime Minister's Office
PM praises exemplary spirit of transgender VBSY Beneficiary
PM interacts with tea stall owner Ms Mona, a transgender VBSY Beneficiary from Chandigarh
“Government’s spirit of Sabka Saath Sabka Vikas has penetrated every strata of the society: PM”
09 DEC 2023 2:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Ms Mona, a transgender VBSY Beneficiary from Chandigarh who originally hails from Ranchi, Jharkhand informed the Prime Minister about owning a tea shop in Chandigarh which runs from 6 in the evening to 10 in the night.
Upon the Prime Minister’s enquiry, Ms Mona informed that she availed a loan of Rs 10,000 through PM Svanidhi Scheme which helped in setting up the tea stall. Ms Mona further added that it was a call by the city corporation that informed about the availability of a loan. Noting that maximum transactions at Ms Mona’s tea stall take place via UPI, Shri Modi enquired if the banks reached out to her for additional loans. Ms Mona informed that her subsequent loan disbursals were worth Rs 20,000 and Rs 50,000 respectively. The Prime Minister expressed immense satisfaction that Ms Mona has progressed to the third stage with zero interest.
The Prime Minister emphasized the need to inspire more people from the transgender society to avail such government benefits. Shri Modi underlined the government’s spirit of Sabka Saath Sabka Vikas where development has reached every strata of the society. He expressed satisfaction that the government’s efforts are headed in the correct direction concerning the efforts and progress of Ms Mona. PM Modi informed about the Railways' decision to hand over the operation of all shops on a Assam Railway Station to the people of transgender society and that the business is booming. He congratulated Ms Mona on her successful growth.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা’ৰ ট্ৰেন্সজেণ্ডাৰ হিতাধিকাৰীৰ অনন্য মনোভাবৰ প্ৰশংসা কৰে
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে চাহ দোকানৰ গৰাকী শ্ৰীমতী ম'নাৰ সৈতে কথা পাতে, যি চণ্ডীগড়ৰ এগৰাকী ট্ৰেন্সজেণ্ডাৰ ভিবিএছৱাই হিতাধিকাৰী
"চৰকাৰৰ সবকা সাথ-সবকা বিকাশ মনোভাব সমাজৰ প্ৰতিটো শ্ৰেণীলৈ গৈছে: প্ৰধানমন্ত্ৰী"
09 DEC 2023 2:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা (ভিবিএছৱাই)ৰ হিতাধিকাৰীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰে। চৰকাৰৰ প্ৰধান আঁচনিসমূহৰ পৰিপূৰকতা অৰ্জন কৰিবলৈ সমগ্ৰ দেশতে বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰা চলায়, যাতে এই কথা সুনিশ্চিত কৰিব পৰা যায় যে এই আঁচনিসমূহৰ সুবিধা সকলো নিৰ্ধাৰিত হিতাধিকাৰীৰ ওচৰলৈ সময়মতে গৈ পায়।
চণ্ডীগড়ৰ এগৰাকী ট্ৰেন্সজেণ্ডাৰ ভিবিএছৱাই হিতাধিকাৰী শ্ৰীমতী ম'না যি মূলতঃ ঝাৰখণ্ডৰ ৰাঞ্চিৰ বাসিন্দা, তেওঁ প্ৰধানমন্ত্ৰীক কয় যে চণ্ডীগড়ত তেওঁ এখন চাহ দোকানৰ গৰাকী যি সন্ধিয়া ৬ বজাৰ পৰা নিশা ১০ বজালৈকে চলে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সোধাত শ্ৰীমতী ম'নাই কয় যে তেওঁ পিএম স্বনিধি যোজনাৰ জৰিয়তে ১০ হাজাৰ টকাৰ ঋণ লৈছিল, যি চাহৰ দোকান স্থাপন কৰাত সহায় কৰিছিল। শ্ৰীমতী ম'নাই কয় যে পৌৰ নিগমৰ পৰা এটা ফোন আহিছিল য’ত ঋণৰ উপলব্ধতাৰ বিষয়ে তথ্য দিয়া হৈছিল। শ্ৰীমতী ম'নাৰ চাহৰ দোকানত বেছিভাগ লেনদেন ইউপিআইৰ জৰিয়তে হয়, এই কথা জানিব পাৰি শ্ৰী মোদীয়ে প্ৰশ্ন কৰে যে বেংকে অতিৰিক্ত ঋণৰ বাবে তেওঁৰ সৈতে যোগাযোগ কৰেনেকি? শ্ৰীমতী ম'নাই কয় যে তেওঁক পৰৱৰ্তী সময়ত ক্ৰমে ২০ হাজাৰ আৰু ৫০ হাজাৰ টকাৰ ঋণ দিয়া হৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই কথাত অত্যন্ত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে যে শ্ৰীমতী ম'নাই শূন্য সুতেৰে তৃতীয় পৰ্যায়লৈ আগবাঢ়িছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এনে চৰকাৰী সুবিধা লাভ কৰিবলৈ ট্ৰেন্সজেণ্ডাৰ সমাজৰ অধিক লোকক প্ৰেৰণা যোগোৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে চৰকাৰৰ সবকা সাথ সবকা বিকাশৰ মনোভাবৰ কথা উল্লেখ কৰে যাৰ অধীনত উন্নয়ন সমাজৰ প্ৰতিটো শ্ৰেণীত উপনীত হৈছে। তেওঁ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে যে শ্ৰীমতী ম'নাৰ প্ৰচেষ্টা আৰু অগ্ৰগতিৰ সন্দৰ্ভত চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টা সঠিক দিশত আগবাঢ়িছে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে অসম ৰে'লৱে ষ্টেচনত থকা সকলো দোকানৰ কাম-কাজ ট্ৰেন্সজেণ্ডাৰ সমাজৰ লোকৰ হাতত অৰ্পণ কৰাৰ ৰে'লৱেৰ সিদ্ধান্তৰ সন্দৰ্ভত কয় যে তাত ব্যৱসায় দ্ৰুতগতিত বৃদ্ধি পাইছে। তেওঁ শ্ৰীমতী ম'নাক তেওঁৰ এই অগ্ৰগতিৰ বাবে অভিনন্দন জনায়।