ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା’ରେ କିନ୍ନର ଲାଭାର୍ଥୀଙ୍କ ଅନୁକରଣୀୟ ଭାବନାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚା ଦୋକାନର ମାଲିକ ସୁଶ୍ରୀ ମୋନାଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରିଛନ୍ତି, ଯିଏକି ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ର ଜଣେ କିନ୍ନର ଭିବିଏସଓ୍ବାଇ ଲାଭାର୍ଥୀ ଅଟନ୍ତି। “ସରକାରଙ୍କ ସବକା ସାଥ ସବକା ବିକାଶର ଭାବନା ସମାଜର ପ୍ରତ୍ୟେକବର୍ଗଙ୍କ ନିକଟରେ ପହଞ୍ଚସାରିଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ”
09 DEC 2023 2:40PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା (ଭିବିଏସୱାଇ)ର ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି। ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରମୁଖ ଏହି ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକର ସୁଫଳ ଯେପରି ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟରେ ସମସ୍ତ ହିତାଧିକାରୀଙ୍କ ପାଖରେ ପହଂଚିପାରିବ ସେଥିପାଇଁ ଏହି ଯୋଜନାଗୁଡ଼ିକର ଲାଭ ସମସ୍ତ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଲାଭାର୍ଥୀମାନଙ୍କ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ନିର୍ଦ୍ଧାରିତ ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ଯେପରି ପହଂଚିପାରିବ।
ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ର ଜଣେ କିନ୍ନର ଭିବିଏସଓ୍ବାଇ ହିତାଧିକାରୀ ସୁଶ୍ରୀ ମୋନା, ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ର ମୂଳ ବାସିନ୍ଦା, ଯିଏ କି ମୂଳତଃ ଝାଡ଼ଖଣ୍ଡର ରାଞ୍ଚିର ବାସିନ୍ଦା, ଚଣ୍ଡିଗଡ଼ରେ ଏକ ଚା' ଦୋକାନର ମାଲିକ ଥିବା ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଜଣାଇଥିଲେ ଯାହା ସନ୍ଧ୍ୟା ୬ଟାରୁ ରାତି ୧୦ଟା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଚାଲିଥାଏ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପଚାରିବା ପରେ ସୁଶ୍ରୀ ମୋନା କହିଥିଲେ ଯେ ସେ ପିଏମ ସ୍ୱନିଧି ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ୧୦,୦୦୦ ଟଙ୍କାର ଋଣ ନେଇଥିଲେ, ଯାହାଦ୍ବାରା ଚା' ଦୋକାନ ଖୋଲିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ ମିଳିଲା। ସୁଶ୍ରୀ ମୋନା ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହା ନଗର ନିଗମର ଏକ କଲ୍ ଥିଲା ଯେଉଁଥିରେ ଋଣ ଉପଲବ୍ଧତା ବିଷୟରେ ସୂଚନା ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଶ୍ରୀମତୀ ମୋନାଙ୍କ ଚା' ଦୋକାନରେ ସର୍ବାଧିକ କାରବାର ୟୁପିଆଇ ମାଧ୍ୟମରେ ହେଉଛି ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ପଚାରିଥିଲେ ଯେ ବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ ଅତିରିକ୍ତ ଋଣ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ପାଖକୁ ଯାଇଥିଲେ କି? ସୁଶ୍ରୀ ମୋନା କହିଥିଲେ ଯେ, ତାଙ୍କୁ ପରେ ପରେ ଯଥାକ୍ରମେ ୨୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ଏବଂ ୫୦,୦୦୦ ଟଙ୍କା ଋଣ ଦିଆଯାଇଥିଲା। ସୁଶ୍ରୀ ମୋନା ଶୂନ୍ୟ ସୁଧ ସହିତ ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ ଆଗକୁ ବଢ଼ିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏଭଳି ସରକାରୀ ସୁବିଧାର ଲାଭ ପାଇବା ପାଇଁ କିନ୍ନର ସମାଜର ଅଧିକ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରେରିତ କରିବା ର ଆବଶ୍ୟକତା ଉପରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ସବକା ସାଥ ସବକା ବିକାଶର ଭାବନା ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଯେଉଁଠାରେ ସମାଜର ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ତରରେ ବିକାଶ ପହଞ୍ଚିଛି । ସୁଶ୍ରୀ ମୋନାଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ଓ ପ୍ରଗତି କୁ ନେଇ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରୟାସ ସଠିକ ଦିଗରେ ଅଗ୍ରସର ହେଉଥିବାରୁ ସେ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି। ଆସାମ ରେଳ ଷ୍ଟେସନରେ ଥିବା ସମସ୍ତ ଦୋକାନର ପରିଚାଳନା କୁ କିନ୍ନର ସମାଜର ଲୋକଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବାକୁ ରେଳବାଇର ନିଷ୍ପତ୍ତି ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ସୂଚନା ଦେଇଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଠାରେ ଦ୍ରୁତଗତିରେ ବ୍ୟବସାୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି । ସେ ସୁଶ୍ରୀ ମୋନାଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ସଫଳତା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି।

Prime Minister's Office
PM praises exemplary spirit of transgender VBSY Beneficiary
PM interacts with tea stall owner Ms Mona, a transgender VBSY Beneficiary from Chandigarh
“Government’s spirit of Sabka Saath Sabka Vikas has penetrated every strata of the society: PM”
09 DEC 2023 2:40PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra (VBSY) via video conferencing today. Viksit Bharat Sankalp Yatra is being undertaken across the country to attain saturation of flagship schemes of the government by ensuring that the benefits of these schemes reach all targeted beneficiaries in a time-bound manner.
Ms Mona, a transgender VBSY Beneficiary from Chandigarh who originally hails from Ranchi, Jharkhand informed the Prime Minister about owning a tea shop in Chandigarh which runs from 6 in the evening to 10 in the night.
Upon the Prime Minister’s enquiry, Ms Mona informed that she availed a loan of Rs 10,000 through PM Svanidhi Scheme which helped in setting up the tea stall. Ms Mona further added that it was a call by the city corporation that informed about the availability of a loan. Noting that maximum transactions at Ms Mona’s tea stall take place via UPI, Shri Modi enquired if the banks reached out to her for additional loans. Ms Mona informed that her subsequent loan disbursals were worth Rs 20,000 and Rs 50,000 respectively. The Prime Minister expressed immense satisfaction that Ms Mona has progressed to the third stage with zero interest.
The Prime Minister emphasized the need to inspire more people from the transgender society to avail such government benefits. Shri Modi underlined the government’s spirit of Sabka Saath Sabka Vikas where development has reached every strata of the society. He expressed satisfaction that the government’s efforts are headed in the correct direction concerning the efforts and progress of Ms Mona. PM Modi informed about the Railways' decision to hand over the operation of all shops on a Assam Railway Station to the people of transgender society and that the business is booming. He congratulated Ms Mona on her successful growth.