Prime Minister's Office
Prime Minister pays homage to Acharya JB Kripalani on his birth anniversary
11 NOV 2023 10:16AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to Acharya JB Kripalani on his birth anniversary.
The Prime Minister posted on X;
“I pay homage to Acharya JB Kripalani on his birth anniversary. He is widely respected as a true beacon of India’s fight against colonialism. His tireless work to strengthen democracy and social equality has etched a permanent mark on our nation's fabric. His life and work was always about upholding the values of liberty and justice.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଜେ.ବି କୃପଲାନିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି
11 NOV 2023 10:16AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଜେ.ବି କୃପଲାନିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ
ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘ଆଚାର୍ଯ୍ୟ ଜେ.ବି କୃପଲାନିଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି । ଉପନିବେଶବାଦ
ବିରୋଧରେ ଭାରତର ସଂଗ୍ରାମରେ ଜଣେ ପ୍ରକୃତ ନିଦର୍ଶନ ଭାବେ ସେ ସମ୍ମାନନୀୟ । ଗଣତନ୍ତ୍ର
ଓ ସାମାଜିକ ସମାନତାକୁ ମଜଭୁତ କରିବାରେ ତାଙ୍କ ଅକ୍ଲାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ ଆମ ଦେଶର ଢାଞ୍ଚାରେ
ଏକ ସ୍ଥାୟୀ ଛାପ ଛାଡ଼ିଛି । ତାଙ୍କ ଜୀବନ ଏବଂ କାର୍ଯ୍ୟ ସର୍ବଦା ସ୍ୱାଧୀନତା ଏବଂ ନ୍ୟାୟର
ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସମର୍ଥନ କରୁଥିଲା l