Prime Minister's Office
PM lauds India’s record breaking 73 medals and counting at the Asian Para Games
26 OCT 2023 12:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has lauded India’s record breaking 73 medals and counting at the Asian Para Games surpassing the previous record of 72 medals from Jakarta 2018. Shri Modi hailed the commitment, tenacity and unwavering drive of the Para athletes.
The Prime Minister posted on X:
“A monumental achievement at the Asian Para Games, with India bagging an unprecedented 73 medals and still going strong, breaking our previous record of 72 medals from Jakarta 2018 Asian Para Games!
This momentous occasion embodies the unyielding determination of our athletes.
A roaring ovation for our exceptional para-athletes who have etched their names in history, filling every Indian heart with immense joy.
Their commitment, tenacity and unwavering drive to excel are truly inspirational!
May this landmark accomplishment serve as a guiding light, inspiring future generations.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারতনা এসিয়ন পেরা গেম্সতা হান্নগী রেকোর্দ থুগাইদুনা মেদল 73 লৌরিবা অমসুং মখা তানা লৌরক্কদৌরিবা অসিবু পি.এম.না থাগৎখ্রে
26 OCT 2023 12:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারতনা মমাংদা পাংথোকখিবা জাকার্তা 2018গী মেদল 72 লৌবগী রেকোর্দতগী হেন্দোক্তুনা হন্দক্কী এসিয়ন পেরা গেম্সতা মেদল 73 লৌরিবা অমসুং মখা তানা লৌরকখিগদৌবা অসিবু থাগৎখ্রে। শ্রী মোদীনা পেরা শান্নরোইশিংগী নীংহন্নবা নাইদবা, ৱাখল চেৎপা অমসুং মায় পাক্নিংবগী ইথিলবু থাগৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা Xতা অসুম্না পোস্ত তৌখিঃ
“ভারতনা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদদবা মওংদা মেদল 73 লৌবা অমসুং মখা তানা লৌরকখিগদৌবগী এসিয়ন পেরা গেম্সকী মশক নাইরবা পরফোর্মেন্স অমা উৎলে। মসিনা জাকার্তা 2018 এসিয়ন পেরা গেম্সকী মেদল 72গী হান্নগী রেকোর্দপুসু থুগাইরে।
মসিগুম্বা মশক নাইরবা পুঙফম অসিদা ঐখোয়গী শান্নরোইশিংগী ৱাখল চেৎপগী মতৌ য়াওরি।
ভারত মচা খুদিংবু অদুক্কী মতিক্তা হরাওবা পোকহল্লিবা অমসুং পুৱারীদা মমিং হক্লবা ঐখোয়গী শীংথানীংঙাই ওইরবা পেরা শান্নরোইশিংগী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎচরি।
মখোয়গী ৱাখল চেৎপা, নীংহন্নবা নাইদবা অমসুং মায় পাক্নিংবগী হনবা লৈতবা ইথিল অসিদি তসেংনা পুক্নিং থৌগৎনীংঙাই ওই।
মসিগুম্বা মশক নাইরবা মায় পাকপশিংনা তুংগী চারোন শুরোনশিংগী লমজিং মৈরা ওইরসনু”।