Prime Minister's Office
PM addresses on occasion of 200th birth anniversary of Shri Ramalinga Swamy also known as Vallalar
“Vallalar’s impact is global”
“When we remember Vallalar, we recall his spirit of care and compassion”
“Vallalar believed that sharing food with the hungry is one of the most noble of all acts of kindness”
“Vallalar was ahead of his time when it came to social reforms”
“Vallalar’s teachings are aimed at working for an equal society”
“Diversity in India’s cultural wisdom across time and space is connected by the common thread of teachings by the great saints which add strength to the collective idea of Ek Bharat Shreshtha Bharat”
05 OCT 2023 1:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed on the occasion of the 200th birth anniversary of Shri Ramalinga Swamy also known as Vallalar.
Addressing the gathering, the Prime Minister expressed happiness that this programme is being held in Vadalur, a place closely associated with Vallalar. He said that Vallalar is one of India’s most respected Saints who walked the earth in the 19th century and his spiritual insights continue to inspire millions even today. “Vallalar’s impact is global”, Shri Modi said as he highlighted that several organisations are working on his thoughts and ideals.
“When we remember Vallalar, we recall his spirit of care and compassion”, the Prime Minister said. He underlined that Vallalar believed in a way of life where compassion towards fellow human beings was primary. The Prime Minister highlighted his most important contribution and commitment to removing hunger and said, “Nothing pained him more than a human being going to bed on an empty stomach. He believed that sharing food with the hungry is one of the most noble of all acts of kindness.” Quoting Vallalar, the Prime Minister said, “Every time I saw crops withering, I withered too” as he highlighted that the government is committed to his ideal. He gave the example of providing major relief in testing times to 80 crore fellow Indians by providing free ration during the covid pandemic.
Throwing light on Vallalar’s belief in the power of learning and education, the Prime Minister underlined that his door was always open as a mentor and he guided countless people. Shri Modi highlighted Vallalar’s efforts to make the Kural more popular and the importance he gave to modern curriculums. The Prime Minister reiterated that Vallalar wanted the youth to be fluent in Tamil, Sanskrit and English as he highlighted the government’s efforts to transform the infrastructure of Indian education in the last 9 years. Speaking about the National Education Policy that India got after 3 long decades, the Prime Minister said that the policy is transforming the entire educational landscape while focusing on innovation, research and development. He highlighted the record number of Universities, engineering and medical colleges set up in the last 9 years and said that youngsters can now become doctors and engineers by studying in their local languages opening several opportunities for the youth.
“Vallalar was ahead of his time when it came to social reforms”, the Prime Minister underlined as he noted that Vallalar's vision of God went beyond barriers of religion, caste, and creed. He said that Vallalar saw divinity in every atom of the universe and urged humanity to recognize and cherish this divine connection. The Prime Minister underlined that his belief in Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwaas and Sabka Prayas gets even stronger when he is paying homage to Vallalar as his teachings are aimed at working for an equal society. The Prime Minister expressed confidence that Vallalar would have blessed the passing of the Nari Shakti Vandan Adhiniyam which reserves seats for women in legislative bodies. Highlighting the simplicity of Vallalar’s works, the Prime Minister noted that they are easy to read and understand, and also convey complex spiritual wisdom in simple words. The Prime Minister reiterated that the diversity in India’s cultural wisdom across time and space is connected by the common thread of teachings by the great saints which add strength to the collective idea of Ek Bharat Shreshtha Bharat.
On this pious occasion, the Prime Minister reiterated his commitment to fulfilling Vallalar’s ideals and urged everyone to spread his message of love, kindness and justice. “May we also keep working hard in areas close to his heart. Let us ensure that no one around us goes hungry. Let us ensure every child gets a quality education”, the Prime Minister concluded.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ভল্লালর হায়না খঙনবা শ্রী রামালিঙ্গ শ্বামীগী ২০০শুবা মপোক নুমিৎ থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
“ভল্লারগী ইথিল মালেম শীনবা থুংখি’
“ঐখোয়না ভল্লালর নিংশিবা মতমদা, ঐখোয়না মহাক্কী চেকশিনবা অমসুং মীনুংশিং খঙবগী ৱাখল্লোন নিংশিংলি”
“চাক লাম্লবশিংদা চাক পীজবা হায়বসি অফবা থবকশিংদগী খ্বাইদগী ফবা থবক অমনি হায়না ভল্লালরনা থাজখি”
“খুন্নাইগী অওনবশিং পুরকপা মতমদা ভল্লালরনা মহাক্কী মতমদগী ঙনখৎনা পাংথোকখি”
“মান্নবা খুন্নাই অমগীদমক থবক তৌনবা পান্দম থমদুনা ভল্লালরনা তাকপী-তম্বীখি”
“মফম মতম শীনবা থুংনা ভারতকী নাৎকী খেন্নবশিংগী লৌশিং অসিগা শক্নাইরবা সাধুশিংনা তাকপীরম্বশিংনা অপুনবা লংলা ওইনা শম্নহল্লে, মসিনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী অপুনবা ৱাখল্লোন্দা থৌনা হাপ্লে”
05 OCT 2023 1:48PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভল্লালর হায়না খঙনবা শ্রী রামালিঙ্গ শ্বামীগী ২০০শুবা মপোক নুমিৎ থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে।
থৌরম অদুদা তিনখিবা মীয়ামদা ৱা ঙাংবদা, ভল্লালরগা অচেৎপা মরী লৈনবা মফম ভাদালুরদা থৌরম অসি পাংথোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা হরাওবা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি ভল্লালর ১৯শুবা চহিচাদা মালেম অসিদা লৈরম্বা ভারতকী খ্বাইদগী ইকায়খুম্নরবা সাধুশিংগী মনুংদা অমনি অমসুং মহাক্কী অধ্যাতিক্কী ফজবশিং ঙসি ফাওবা মখা তানা মীওই মিল্লিয়ন কয়াদা ইথিল পীরি। ভল্লালরগী ইথিল মালেম শীনবা থুংখি। লুপ কয়া মহাক্কী ফিদমশিং অমসুং ৱাখল্লোন্দা থবক তৌরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ঐখোয়না ভল্লালর নিংশিবা মতমদা, ঐখোয়না মহাক্কী চেকশিনবা অমসুং মীনুংশিং খঙবগী ৱাখল্লোন নিংশিংলি। মীওইবা খুন্নাইগী য়াইফনবা মাইকৈদা থবক তৌবা পুন্সিগী লম্বী অমা ভল্লালরনা থাজখি। চারা হেনবা লৈহন্দনবা মহাক্না খ্বাইদগী মরুওইনা থবক পায়খৎখি। মীওই অমনা চাক চাদনা তুম্বা চঙখিবদগী হেন্না নুংঙাইতবা অমা মঙোন্দা লৈখিদে। চাক লাম্লবশিংদা চাক পীজবা হায়বসি অফবা থবকশিংদগী খ্বাইদগী ফবা থবক অমনি হায়না ভল্লালরনা থাজখি। “মহৈ-মরোংশিং খুইবা উবদা, ঐসু খুইথখি”। মহাক্কী ফিদম অসিদা সরকারনা থবক পায়খৎলি। কোবিদ লাইচৎ মনুংদা ভারতমচা করোর ৮০ দা লেম্না চানবা পীদুনা অচৌবা অৱাবশিং কোকহনখি।
মহৈ তম্বগী শক্তিদা ভল্লালরগী থাজবা অদু নিংশিংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ওজা অমা ওইনা মহাক্না মতম পু্ম্নমক্তা মহাক্কী থোং হাংদুনা থমখি অমসুং মহাক্না মশিং থিঙমদ্রবা মীওই কয়া লমজিংখি। কুরাল হেন্না মমিং চৎনবা ভল্লালরনা হোৎনখি অমসুং অনৌবা করিকুল্লমশিংদা মহাক্না মরুওইনা লৌখি। নহারোলশিং তমিল,সংস্কৃত অমসুং ইংলিস ফজনা খঙবা ভল্লালরনা পামখি অমসুং হৌখিবা চহি ৯ অসিদা ভারতকী লাইরিক-লাইশুগী ইনফ্রাস্ত্রকচর অওনবা পুরক্নবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। শাংলবা চহি ৩০গী মতুংদা ভারতনা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসি লৈরে অমসুং ইন্নোবেসন, রিছার্স অমসুং দিবলপমেন্তদা মীৎয়েং থমদুনা পোলিসি অসিনা লাইরিক-লাইশু তম্বগী থবকশিংদা চাউনা অওনবা পুরক্লে। হৌখিবা চহি ৯দা য়ুনিভর্সিতিশিং, ইঞ্জিনিয়ারিং অমসুং মেদিকেল কলেজশিং লিংখৎলে। মখোয়গী লমগী লোলশিংদা লাইরিক তমদুনা হৌজিক নহারোলশিং দোক্তরশিং অমসুং ইঞ্জিনিয়ারশিং ওইবা য়ারে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি খুন্নাইগী অওনবশিং পুরকপা মতমদা ভল্লালরনা মহাক্কী মতমদগী ঙনখৎনা পাংথোকখি। ঈশ্বরদা লৈখিবা ভল্লালরগী মীৎয়েং লাইনিং, কাংলুপ অমসুং জাতিগী অথিংবশিংগী ৱাংমদা লৈখি। মালেমগী এতোম খুদিংমক্তা ঈশ্বরগী ওইবা মশক ভল্লালরনা উখি অমসুং মসিগী ঈশ্বরগী ওইবা মশক অসি মশক খঙনবা মীওইবা খুন্নাইদা তকশিনখি। মান্নবা খুন্নাই অমগীদমক থবক তৌনবা পান্দম থমদুনা ভল্লালরনা তাকপী-তম্বীখিবগা লোয়ননা মহাক্না ভল্লালরগী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎপগা লোয়ননা মহাক্না সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসতা লৈরিবা থাজবা অমুক্কা হেনগৎহল্লে।
লেজিসলেতিপ বোদিশিংদা নুপীশিংগী সিত খাক্তুনা থম্নবা নারী শক্তি বন্দন অধিনিয়ম পাস তৌবদা ভল্লালরগী থৌজাল ফংলমগনি। ভল্লালরগী থবকশিং অচম্বা ঙাক্তনি অমসুং মখোয় পাবদা অমসুং খঙবদা য়াম্না লাইবা ঙাক্তনি অমসুং অধ্যাতিক্কী অরুবা লৌশিং অচম্বা ৱাহৈশিংদা খঙহনখি। মফম মতম শীনবা থুংনা ভারতকী নাৎকী খেন্নবশিংগী লৌশিং অসিগা শক্নাইরবা সাধুশিংনা তাকপীরম্বশিংনা অপুনবা লংলা ওইনা শম্নহল্লে, মসিনা এক ভারত শ্রেস্থা ভারতকী অপুনবা ৱাখল্লোন্দা থৌনা হাপ্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ভল্লালরগী ফিদমশিং থবক ওইনা পাংথোক্নবা মহাক্না অমুক হন্না থাজবা পীরি অমসুং মীয়াম্না মহাক্কী নুংশিবা, থৌজাল অমসুং অচুম্বগী পাউজেল শন্দোকপীয়ু। মহাক্কী থম্মোয়গা নক্নবা হিরমশিংদা ঐখোয় থবক তৌরসি। ঐখোয়গী অকোয়বদা লৈরিবা খুদিংমক চাক লামদনবা ঐখোয় হোৎনরসি। ঐখোয়না অঙাং খুদিংমক মগুন লৈবা ইজুকেসন ফংহল্লসি।