Cabinet Secretariat
National Crisis Management Committee (NCMC) meets to review preparedness for impending cyclone ‘Biparjoy’ in Arabian Sea
12 JUN 2023 5:07PM by PIB Delhi
The National Crisis Management Committee (NCMC) under Chairmanship of Cabinet Secretary Shri Rajiv Gauba met today and reviewed preparedness of Government of Gujarat and Central Ministries/Agencies to review preparedness for impending cyclone ‘Biparjoy’ in Arabian Sea.
The Director General, India Meteorological Department (IMD), briefed the Committee about the current status of extremely severe cyclonic storm ‘Biparjoy’ over eastcentral Arabian Sea. It is very likely to move nearly northward till 14th morning, then move north-northeastwards and cross Saurashtra & Kutch and adjoining Pakistan coasts between Mandvi (Gujarat) and Karachi (Pakistan) near Jakhau Port (Gujarat) by noon of 15th June as a very severe cyclonic storm with maximum sustained wind speed of 125-135 kmph gusting to 150 kmph.
The Chief Secretary of Gujarat apprised the Committee of the preparatory measures being taken to protect the population in the expected path of the cyclonic storm and measures being taken by the local administration. Fishermen have been advised not to venture out into the sea and those at sea have been called back to safe berth. A total of 21,000 boats have been parked so far. List of all vulnerable villages have been prepared for evacuation purpose. Details of Saltpan workers have also been prepared for shifting them to safe places. Adequate shelters, power supply, medicine and emergency services are being kept in readiness. 10 teams of SDRF are being deployed.
National Disaster Response Force (NDRF) has already deployed 12 teams and 3 additional teams are kept in readiness in Gujarat. In addition, 15 teams, i.e, 5 Teams each at Arrakonam (Tamil Nadu), Mundli (Odisha) and Bathinda (Punjab) are kept alert for airlifting on short notice. Rescue and relief teams of the Coast Guard, Army and Navy along with ships and aircrafts have been kept ready on standby.
Adequate number of teams and assets of Army, Navy, Air Force and Coast Guard are being deployed to assist the State of Gujarat in their preparedness, rescue and restoration efforts. Regular alerts and advisories are being sent to maritime board and all stakeholders by DG, Shipping. Offshore Oil fields are being monitored regularly and offshore installations in Gujarat have been asked to ensure immediate return of all deployed manpower. Major ports Kandla&Mundra have been alerted and other ports have also been advised for preventive action.
Reviewing preparedness measures of the Central Agencies and Government of Gujarat, the Cabinet Secretary, Shri Rajiv Gauba stressed that preventive and precautionary measures should be taken by concerned authorities of Government of Gujarat and concerned Central Agencies. The aim should be to keep loss of lives to zero and minimize damage to property and infrastructure such as power and telecom, and in case of damage to this infrastructure, it must be restored in the shortest possible time.
The Cabinet Secretary said fishermen at sea should be called back and it must be ensured that people from vulnerable areas are evacuated well in time before the landfall of the cyclone. The Cabinet Secretary assured Government of Gujarat that all Central agencies are ready and will be available for assistance.
The meeting was attended by Chief Secretary of Gujarat, Union Home Secretary, Chairman & CEO, Railway Board, Secretaries of Ministry of Civil Aviation,Power,Ports, Shipping & Waterways, Department of Fisheries, DGTelecom, Member Secretary NDMA, CISC IDS,DG IMD, DG NDRF, DG Coast Guard and senior officers from the Ministry of Home Affairs.

মন্ত্রীমন্দলগী লোইশঙ
অরাবিয়ান সিদা থোক্লিবা নোংলৈ নুংশিৎ ‘বিপারজয়’গী শেম-শারিবশিং হন্না য়েংশিন্নবা নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি(এন সি এম সি)না মীফম পাংথোকখ্রে
12 JUN 2023 5:07PM by PIB Imphal
ঙসি কেবিনেত সেক্রেতরি শ্রী রজিব গৌবাগী লুচিং মখাদা নেসনেল ক্রাইসিস মেনেজমেন্ত কম্মিতি(এন সি এম সি)না মীফম পাংথোকখ্রে অমসুং অরাবিয়ান সিদা থোক্লিবা নোংলৈ নুংশিৎ বিপারজয়গী গুজরাত সরকার অমসুং কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রিশিং/এজেন্সিশিংনা শেম-শারিবশিং হন্না য়েংশিনখ্রে।
ইস্তসেন্ত্রেল অরাবিয়ান সি মথক্তা থোক্লিবা অকনবা নোংলৈ নুংশিৎ বিপারজয়গী হৌজিক ওইরিবা ফিবমগী মতাংদা ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত(আই এম দি)গী দিরেক্তর জেনেরেলনা কম্মিতিদা পাউদমখি। জুন ১৪গী অয়ুক ফাওবদা নোংলৈ নুংশিৎ অসি অৱাংলোমদা চৎলবা য়ারি, অদুদগী অৱাং-অৱাংনোংচুপ লোমদা চৎখিবা য়াই অমসুং মসিনা কুছ, দেবভুমি দ্বারকা অমসুং জামনাগর য়াওনা গুজরাতকী সমুদ্র মপানগী জিলাশিংদা অকনবা নোং তারবা য়াই অমসুং জুন ১৪-জুন ১৫দা গুজরাতকী পোর্বন্দর, রাজকোত, মোর্বি অমসুং জুনাগর জিলাশিংদা অকনবদগী য়াম্না কনবা ফাওবা নোং চুরবা য়াই হায়রি। নোংলৈ নুংশিৎ অদু য়াংবগী চাং পুং অমদা কিমি ১২৫-১৩৫দগী পুং অমদা কিমি ১৫০ ফাওবা ওইরবা য়াই হায়রি।
নোংলৈ নুংশিৎ অসিনা লাকপা য়াই হায়না থাজনরিবা লম্বীদা লৈবা মীওইশিং ঙাক-শেন্নবা পায়খৎলিবা থবকশিং অমসুং মফম অদুগী লৈঙাক্না পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা গুজরাতকী চীফ সেক্রতরিনা কম্মিতিদা পাউদমখি। ঙামীশিংদা সমুদ্রদা ঙা ফাবা চত্তনবা অমসুং সমুদ্র ময়াইদা লৈরিবশিং হল্লক্নবা ঙামীশিংদা পাউতাক পীখ্রে। হৌজিক ফাওবদা হি ২১,০০০ রোম মফম চানা থম্লে। মী হোন্দোকপগী থবক পায়খৎনবা খুদোংথিনিঙাই ওইবা খুঙ্গংগী মমিং পরেং অমা শেম্লে। থুম শুংবদা শিন্মীশিং শাফগদবা মফমশিংদা পুথোক্নবা থৌরাং তৌরে। লৈফমশিং, মৈ পীনবা, হিদাক-লাংথকশিং অমসুং অথু-অকায়গী থবকশিং থৌরাং তৌদুনা থম্লে অমসুং এস.দি.আর.এফকী তিম ১০ থমখ্রে।
নেসনেল দিজাস্তর রেসপোন্স ফোর্স(এন দি আর এফ)না মাঙজৌন্না তিম ১২ থমখ্রে অমসুং অহেনবা তিম ৩ গুজরাতকীদমক থৌরাং তৌদুনা থম্লে। অথুবা মতমদা এয়রলিফ তৌনবা অহেনবা তিম ১৫ অরাকোনম(তামিল নাদু), মুন্দলি(ওরিসা) অমসুং বথিন্দা(পঞ্জাব)তা মিকুপ-নাহুম শিংনা লৈহনখ্রে। সমুদ্র মপান্দা সর্ভিলিয়েন্স এয়রক্রাফ অমসুং হেলিকোপ্তরশিংনা মথক্তগী য়েংশিল্লি। লান্মী, নেভি অমসুং কোস্ত গার্দকী দিজাস্তর রিলিফ তিম(দি আর তি) অমসুং মেদিকেল তিম(এম তি) স্তেন্দবাইদা লৈরে।
থৌরাং তৌবা, মী কনবা অমসুং অমুক হেন্না শেমজিন-শাজিন্নবগী থবকশিংগীদমক গুজরাত রাজ্যগী মতেং পাংনবা লান্মী, নেভি, এয়রফোর্স অমসুং কোস্ত গার্দকী তিমশিং মরাং কাইনা লৈরে। দি.জি সিপ্পিংনা মরী লৈনবশিং অমসুং মেরিতাইম বোর্দশিংদা চাংনাইনা চেকশিনৱাশিং অমসুং পাউতাকশিং পীরে। সমুদ্র ময়াইদা লৈবা ওইল ফিল্দশিং চাং নাইনা য়েংশিল্লি অমসুং গুজরাতকী ওফসোর ইন্সতোলেসনশিংদা থবক তৌরিবা মীওইশিং খুদক্তা হল্লক্নবা পাউতাক পীখ্রে। কান্দলা অমসুং মুন্দ্রাগী মরুওইবা হিথাংফমশিং চেকশিন্না লৈরে অমসুং অতোপ্পা হিথাংফমশিংসু মাঙজৌন্না চেকশিন-থৌরাং লৌখৎনবা পাউতাক পীখ্রে।
কেন্দ্রগী এজেন্সিশিং অমসুং গুজরাত সরকারনা শেম-শারিবশিংগী ফিবম হন্না য়েংশিল্লদুনা, কেবিনেত সেক্রেতরি শ্রী রজিব গৌবানা হায়খি কেন্দ্রগী এজেন্সিশিং অমসুং গুজরাত সরকারনা মাঙজৌন্না চেকশিন-থৌরাংশিং পায়খৎকদবনি। মী শিবা অমসুং অমাং-অতা থোক্তনবা হোৎনগদবনি অমসুং করিগুম্বা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শোকপা তারবদি অতেনবা মতমগী মনুংদা শেমজিনগদবনি।
কেবিনেত সেক্রেতরিনা হায়খি ঙামীশিংদা সমুদ্রদগী কৌখৎকদবনি অমসুং নোংলৈ-নুংশিৎ অসি কংফাল য়ৌরক্ত্রিঙৈদা খুদোংথিনিঙাই ওইবা মফমশিংদা লৈরিবা মীয়াম শাফগদবা মফমশিংদা থৈদোক্কদবনি। পাংবা য়াবা মতেংশিং পাংনবা কেন্দ্রগী এজন্সিশিং থৌরাং তৌদুনা লৈরে।
মীফম অদুদা গুজরাতকী চীফ সেক্রেতরি, য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি, রেলৱে বোর্দকী চিয়ারমেন অমসুং সি.ই.ও, সিবিল এভিএসন, পৱার, পোর্তস, সিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ মিনিস্ত্রিশিংগী সেক্রেতরিশিং, দি.জি তেলিকোম, এন.দি.এম.এগী মেম্বর সেক্রেতরি, আই.এম.দিগী দি.জি, এন.দি.আর.এফকী দি.জি, কোস্ত গার্দকী দি.জি অমসুং হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।