Prime Minister's Office
PM responds to citizens’ comments on Tamil Nadu development works, Tamil language and Make In India spirit
09 APR 2023 10:20PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has responded to citizens’ on issues ranging from Tamil Nadu development works, Tamil language and Make In India spirit.
On development works in Tamil Nadu:
“This new terminal will significantly contribute to Chennai’s and Tamil Nadu’s growth.”
“Good to know.
The works launched yesterday will have a very positive impact on Tamil Nadu’s growth.”
On Make In India spirit:
“People across the length and breadth of India, including me, share that sentiment. The Make In India lion is all about the strength and skills of the people of India.”
On Tamil language:
“As I said in my speech yesterday- I love the Tamil language, Tamil culture and the vibe of Chennai.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
তামিল নাদুগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং, তামিল লোন অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগী মতাংদা মীয়াম্না ফোঙদোরকপা ৱারোলশিংগী পাউখুম প্রধান মন্ত্রীনা পীখ্রে
09 APR 2023 10:20PM by PIB Imphal
তামিল নাদুগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং, তামিল লোন অমসুং মেক ইন ইন্দিয়াগী মতাংদা মীয়াম্না ফোঙদোরকপা ৱারোলশিংগী পাউখুম প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পীখ্রে।
তামিল নাদুগী চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিংগী মতাংদা:
“মসিগী অনৌবা তর্মিনেল অসিনা চেন্নাই অমসুং তামিল নাদুগী চাউখৎপদা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলগনি”।
“খঙবদা কান্নবা:
“ঙরাং হৌদোকখিবা থবকশিং অদুনা তামিল নাদুগী চাউখৎপদা য়াম্না কান্নবা অমা ওইগনি”।
মেক ইন ইন্দিয়াগী ৱাখল্লোনগী মতাংদা:
“ভারত শীনবা থুংবগী মীয়াম্না, ঐ য়াওনা, মসিগী ৱাখল অসি ফাওরি। মেক ইন ইন্দিয়াগী নোংশা অসিনা ভারতকী মীয়ামগী হৈশিংবা অমসুং মপাঙ্গল ফোঙদোক্লি।
তামিল লোনগী মতাংদা:
“ঙরাং ঐনা ৱা ঙাংবদা হায়খিবগুম-ঐনা তামিল লোন, তামিলগী নাৎ অমসুং চেন্নাইগী নুংঙাইবা নুংশিজৈ”।