Ministry of Information & Broadcasting
Cabinet Approves “Guidelines for Uplinking and Downlinking of Satellite Television Channels in India, 2022”
09 NOV 2022 3:36PM by PIB Delhi
The Union Cabinet has approved the “Guidelines for Uplinking and Downlinking of Television Channels in India, 2022”. The consolidated Guidelines shall ease issue of permissions to the companies/ LLPs registered in India for Uplinking and Downlinking of TV Channels, setting up of Teleports/ Teleport Hubs, use of Digital Satellite News Gathering (DSNG)/ Satellite News Gathering (SNG)/ Electronic News Gathering (ENG) systems, uplinking by Indian News agencies and temporary uplinking of a live event.
• New Guidelines ease compliance for Television Channels
• No prior Permission for Live Telecast of Events
• Indian Teleports may uplink Foreign Channels
• Obligation to telecast content in National/Public Interest
The main advantages emanating from the revised guidelines are as follows: -
1. Ease of compliance for the permission holder
1. Requirement for seeking permission for live telecast of events has been done away with; only prior registration of events to be telecast live would be necessary;
2. No requirement of prior permission for change of language or conversion of mode of transmission from Standard Definition (SD) to High Definition (HD) or vice versa; only prior intimation would be required.
3. In case of emergency, for a company/ LLP with only two Directors/ Partners, a Director/ Partner can be changed, subject to security clearance post such appointment, to enable business decision making;
4. A company/LLP can use News gathering equipments other than DSNG, such as optic fiber, Bag back, mobile, etc. for which no separate permission would be necessary.
1. Ease of Doing Business
1. Specific timelines have been proposed for grant for permission;
2. Limited Liability Partnership (LLP) entities can also seek permission;
3. LLPs / companies would be allowed to uplink foreign channels from Indian teleports which would create employment opportunities and make India a Teleport-hub for other countries.
4. A news agency can get permission for a 5 year period as against one year at present;
5. A channel can be uplinked by using facilities of more than one teleport/ satellite as against only one teleport/satellite at present;
6. It has broadened the possibility of allowing transfer of TV Channel/Teleport to a company / LLP as permissible under the Companies Act/ Limited Liability Act.
1. Simplification and Rationalization
1. One composite set of Guidelines has replaced two separate Guidelines;
2. Structure of the Guidelines has been systematized to avoid duplication and common parameters.
3. The penalty clauses have been rationalized and separate nature of penalties have been proposed for different type of contraventions as against uniform penalty at present.
1. Other Highlights
1. The companies/LLPs having permission to uplink and downlink a channel may undertake public service broadcasting (except where it may not be feasible) for a minimum period of 30 mins in a day on themes of national importance and of social relevance.
2. The TV Channels uplinking in frequency band other than C band are mandatorily required to encrypt their signals.
3. Net worth requirement for Companies/LLPs holding permissions, to be as per the Guidelines at the time of renewals.
4. Provision of Security Deposits to ensure payment of dues.
Click here for Detailed Guidelines

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
“ভাৰতত ছেটেলাইট টেলিভিছন চেনেলৰ আপলিংকিং আৰু ডাউনলিংকিঙৰ বাবে নিৰ্দেশনা, ২০২২”ত কেবিনেটৰ অনুমোদন
09 NOV 2022 3:36PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে “ভাৰতত টেলিভিছন চেনেলৰ আপলিংকিং আৰু ডাউনলিংকিঙৰ নিৰ্দেশনা, ২০২২”ত অনুমোদন জনাইছে। সমন্বিত নিৰ্দেশনা ভিত্তিত ভাৰতত পঞ্জীয়নভুক্ত কোম্পানী/এলএলপিসমূহক টিভি চেনেল আপলিংকিং আৰু ডাউনলিংকিং, টেলিপ’ৰ্ট/টেলিপ’ৰ্ট হাব স্থাপন, ডিজিটেল ছেটেলাইট নিউজ গেদাৰিং (ডিএছএনজি)/ছেটেলাইট নিউজ গেদাৰিং (এছএনজি)/ইলেক্ট্ৰনিকনিউজ গেদাৰিং (ENG) ব্যৱস্থাৰ ব্যৱহাৰৰ বাবে ভাৰতীয় বাতৰি সংস্থাসমূহৰ দ্বাৰা আপলিংকিং আৰু এটা লাইভ ইভেণ্টৰ অস্থায়ী আপলিংকিঙত অনুমতি প্ৰদান কৰাত সহজ হ’ব।
• নতুন নিৰ্দেশনাই টেলিভিছন চেনেলৰ বাবে মানি চলাত সহজ কৰি তুলিব
• ইভেণ্টৰ পোনপটীয়া সম্প্ৰচাৰৰ বাবে কোনো পূৰ্ব অনুমতি নাই
• ভাৰতীয় টেলিপৰ্টে বিদেশী চেনেল আপলিংক কৰিব পাৰে
• ৰাষ্ট্ৰীয়/জনস্বাৰ্থত বিষয়বস্তু সম্প্ৰচাৰ কৰাৰ বাধ্যবাধকতা
সংশোধিত নিৰ্দেশনাৰ পৰা উদ্ভৱ হোৱা মূল সুবিধাসমূহ হ'লঃ-
1. অনুমতিধাৰীৰ বাবে সহজ বাধ্যবাধকতা
ক. অনুষ্ঠানৰ পোনপটীয়া সম্প্ৰচাৰৰ বাবে অনুমতি বিচৰাৰ প্ৰয়োজনীয়তা নাইকিয়া কৰা হৈছে; কেৱল পোনপটীয়া সম্প্ৰচাৰ হ’বলগীয়া অনুষ্ঠানসমূহৰ পূৰ্ব পঞ্জীয়নহে প্ৰয়োজনীয় হ’ব;
খ. ভাষা সলনি বা ষ্টেণ্ডাৰ্ড ডেফিনিচন(এছডি)ৰ পৰা হাই ডেফিনিচন(এইচডি)লৈ বা বিপৰীতভাৱে ট্ৰেন্সমিচনৰ ধৰণ ৰূপান্তৰৰ বাবে পূৰ্বৰ অনুমতিৰ প্ৰয়োজন নাই; কেৱল পূৰ্বৰ তথ্যৰ প্ৰয়োজন হ’ব।
গ. জৰুৰীকালীন অৱস্থাত, মাত্ৰ দুজন সঞ্চালক/অংশীদাৰ থকা কোম্পানী/এলএলপিৰ বাবে, ব্যৱসায়িক সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ সক্ষম কৰিবলৈ, এনে নিযুক্তিৰ পিছত নিৰাপত্তা নিষ্পত্তিৰ অধীনত, এজন সঞ্চালক/অংশীদাৰ সলনি কৰিব পাৰি;
ঘ. এটা কোম্পানী/এলএলপিয়ে ডিএছএনজিৰ বাহিৰেও অন্য বাতৰি সংগ্ৰহৰ সঁজুলি ব্যৱহাৰ কৰিব পাৰে, যেনে অপটিক ফাইবাৰ, বেগ বেক, মোবাইল আদি যাৰ বাবে কোনো পৃথক অনুমতিৰ প্ৰয়োজন নহ’ব।
1. ব্যৱসায়ৰ সহজতা
ক. অনুমতিৰ বাবে অনুদানৰ বাবে নিৰ্দিষ্ট সময়সীমা প্ৰস্তাৱ কৰা হৈছে;
খ. সীমিত দায়বদ্ধতা অংশীদাৰিত্ব (এলএলপি) প্ৰতিষ্ঠানসমূহেও অনুমতি ল’ব পাৰে;
গ. এলএলপি/কোম্পানীসমূহক ভাৰতীয় টেলিপ’ৰ্টৰ পৰা বিদেশী চেনেল আপলিংক কৰিবলৈ অনুমতি দিয়া হ’ব যিয়ে নিয়োগৰ সুযোগ সৃষ্টি কৰিব আৰু ভাৰতক অন্য দেশৰ বাবে টেলিপ’ৰ্ট-হাব কৰি তুলিব।
ঘ. এটা বাতৰি সংস্থাই বৰ্তমান এবছৰৰ বিপৰীতে ৫ বছৰৰ বাবে অনুমতি লাভ কৰিব;
ঙ. বৰ্তমান মাত্ৰ এটা টেলিপ'ৰ্ট/উপগ্ৰহৰ বিপৰীতে এটাতকৈ অধিক টেলিপ'ৰ্ট/উপগ্ৰহৰ সুবিধা ব্যৱহাৰ কৰি এটা চেনেল আপলিংক কৰিব পাৰি;
চ. ইয়াৰ দ্বাৰা কোম্পানী আইন/সীমিত দায়বদ্ধতা আইনৰ অধীনত অনুমোদিতভাৱে টিভি চেনেল/টেলিপ’ৰ্ট কোনো কোম্পানী/এলএলপিলৈ হস্তান্তৰ কৰাৰ অনুমতি সম্প্ৰসাৰণ কৰা হৈছে।
1. সৰলীকৰণ আৰু যুক্তিসংগতকৰণ
ক. দুটা পৃথক নিৰ্দেশনা বিপৰীতে এটা সংমিশ্ৰিত নিৰ্দেশনা গোট গঠন কৰা হৈছে;
খ. ডুপ্লিকেচন আৰু সাধাৰণ মাপকাঠিসমূহ এৰাই চলিবলৈ নিৰ্দেশনাৰ গঠন পদ্ধতিগত কৰা হৈছে।
গ. শাস্তিৰ দফাসমূহ যুক্তিসংগত কৰা হৈছে আৰু বৰ্তমান একেধৰণৰ শাস্তিৰ বিপৰীতে বিভিন্ন ধৰণৰ উলংঘাৰ বাবে শাস্তিৰ পৃথক প্ৰকৃতিৰ প্ৰস্তাৱ কৰা হৈছে।
1. অন্যান্য বিশেষ দিশসমূহ
ক. চেনেল এটা আপলিংক আৰু ডাউনলিংক কৰাৰ অনুমতি থকা কোম্পানী/এলএলপিসমূহে ৰাষ্ট্ৰীয় গুৰুত্বপূৰ্ণ আৰু সামাজিক প্ৰাসংগিক বিষয়সমূহৰ ওপৰত দিনটোত ন্যূনতম ৩০ মিনিটৰ বাবে ৰাজহুৱা সেৱা সম্প্ৰচাৰ (য'ত সম্ভৱ নহ'বও পাৰে তাৰ বাহিৰে) গ্ৰহণ কৰিব পাৰে।
খ. চি বেণ্ডৰ বাহিৰে অন্য ফ্ৰিকুৱেন্সি বেণ্ডত আপলিংক কৰা টিভি চেনেলসমূহে তেওঁলোকৰ সংকেতসমূহ এনক্ৰিপ্ট কৰাটো বাধ্যতামূলক।
গ. অনুমতি থকা কোম্পানী/এলএলপিৰ বাবে নেট ৱৰ্থৰ প্ৰয়োজনীয়তা, নবীকৰণৰ সময়ত নিৰ্দেশনা অনুসৰি হ’ব লাগিব।
ঘ. ইয়াৰ বাবদ ধন পৰিশোধ কৰাটো নিশ্চিত কৰিবলৈ নিৰাপত্তা জমা ধনৰ ব্যৱস্থা কৰা।
Click here for Detailed Guidelines