ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
“ভারত্তা সেতিল্লাইত তেলিভিজন চেন্নেলশিং অপলিঙ্কিং অমসুং দাউনলিঙ্কিংগী চৎন-কাংলোনশিং(২০২২)" মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে
09 NOV 2022 3:36PM by PIB Imphal
“ভারত্তা সেতিল্লাইত তেলিভিজন চেন্নেলশিং অপলিঙ্কিং অমসুং দাউনলিঙ্কিংগী চৎন-কাংলোনশিং(২০২২)" কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে। চৎন-কাংলোনশিং অসিনা ভারত্তা তেলিভিজন চেন্নেলশিং অপলিঙ্কিং অমসুং দাউনলিঙ্কিং তৌনবা, তেলিপোর্তশিং/তেলিপোর্ত হবশিং লিংখৎনবা, দিজিতেল সেতিল্লাইত নিউজ গেদরিং(দি এস এন জি)/সেতিল্লাইত নিউজ গেদরিং(এস এন জি)/ইলেকত্রোনিক নিউজ গেদরিং(ই এন জি)সিস্তেমশিং শীজিন্নবা, ভারতকী নিউজ এজেন্সিশিংনা অপলিঙ্কিং তৌবা অমসুং থৌরম অমা লাইভ থানবা মতম খরগী ওইনা অপলিঙ্কিং তৌনবা কম্পেনিশিং/রেজিস্তার তৌরবা এল.এল.পিশিংদা অয়াবা পীবদা লাইহল্লগনি।
• অনৌবা চৎন-কাংলোনশিং অসিনা তেলিভিজন চেন্নেলশিংনা ইন্নগদবা নিয়মশিং লাইথোকহল্লনি
• থৌরমশিং লাইভ তেলিকাস্ত তৌনবা মাঙজৌন্না অয়াবা লৌবা দরকার ওইদ্রে
• ভারতকী তেলিপোর্তশিং মপানগী চেন্নেলশিং অপলিঙ্ক তৌবা য়ারগনি
• তেলিকাস্ত তৌগদৌরিবা কন্তেন্ত অদু লৈবাক্কী/মীয়ামগী য়াইফনবা ওইগদবনি
শেমদোক্লবা চৎন-কাংলোনশিং অদুগী মরুওইবা কান্নবশিং মখাদা পীরে:
১. পর্মিসন পায়রবশিংনা ইন্নগদবা নিয়মশিং লাইথোকহনবা
(ক) থৌরমশিং লাইভ তেলিকাস্ত তৌনবা অয়াবা লৌবা মথৌ তাদ্রে; তেলিকাস্ত তৌগদৌরিবা থৌরমশিং অদু মাংজৌন্না রেজিস্তার তৌবা দরকার ওইগনি;
(খ) লোল হোঙদোক হোঙজিন নত্ত্রগা স্তেন্দার্দ দিফিনিসন(এস দি)দগী হয় দিফিনিসন(ঐচ দি)দা হৌদোক হোঙজিনগী মাংজৌন্না অয়াবা লৌবা মথৌ তাদ্রে; মমাঙদা পাউ পীরম্বা খক দরকার ওইগনি;
(গ) অথু-অকায় লাকপা মতমদা, দিরেক্তর/পার্তনর অনি খক লৈবা কম্পেনি/এল.এল.পি অমনা, দিরেক্তর/পার্তনর অমা হোংবা য়াগনি, সেকুরিতি ক্লিয়ারেন্স ফংলবা মতুংদা হাপ্পা অসিগুম্বা পোস্তনা, থবক-থৌরমশিংগী ৱারেপ লৌবা য়াগনি;
(ঘ) কম্পেনি/এল.এল.পি অমনা পাউ খোমজিন্নবা দি.এস.এন.জিগী মথক্তা, ওপ্তিক ফাইবর, বেগ বেক, মোবাইল শীজিন্ননবা তোখাইবা অয়াবা লৌবা দরকার ওইদে।
২. ইজ ওফ দুইং বিজিনেস
(ক) অকক্নবা মতমগী মনুংদা পর্মিসন পীনবা থৌরাং লৈরে;
(খ)লিমিতেৎ লাইএবিলিতি পার্তনরশিপ(এল এল পি) লুপশিংনা পর্মিসন লৌবা য়াগনি;
(গ) এল.এল.পিশিং/কম্পেনিশিংনা ভারতকী তেলিপোর্তশিংদগী মপান লৈবাকশিংগী চেন্নেলশিং অপলিঙ্ক তৌবা য়াগনি, মসিনা থবক ফংনবা খুদোংচাবশিং পীগনি অমসুং ভারত অসি অতোপ্পা লৈবাকশিংগী তেলিপোর্ত-হব অমা ওইনা শেমগৎকনি।
(ঘ)হৌজিক নিউজ এজেন্সি অমদা চহি অমগী পর্মিসন পীরিবা অসি চহি ৫গী পর্মিসন পীরগনি;
(ঙ) হৌজিক চেন্নেল অমনা অপলিঙ্ক তৌনবা তেলিপোর্ত/সেতিল্লাইত অমা খক শীজিন্নবা য়াহল্লিবা অসি তেলিপোর্ত/সেতিল্লাইত অমদগী হেন্না শীজিন্নবা য়ারগনি;
(চ) কম্পেনিস এক্ত/লিমিতেৎ লাইএবিলিতি এক্তকী মখাদা কম্পেনি/এল.এল.পি অমদা তি.ভি চেন্নেল/তেলিপোর্ত হোঙবা য়ারে।
৩. লাইথোকহনবা অমসুং মরম চানা থবক পাংথোকপা
(ক) তোঙানবা চৎন-কাংলোন অনি পুনশিল্লবা চৎন-কাংলোন অমনা মহুৎশীল্লে;
(খ) অনি থোকপা লৈতনবা চৎন-কাংলোনশিংগী মওং-মতৌশিং ফজনা শেমদোক্লে।
(গ) পেনালতিগী ক্লোজশিং মরম চানা শেমদোক্লে অমসুং হৌজিক য়ুনিফোর্ম পেনালতি অমা চৎনরিবা অসিগী মহুৎতা তোঙান-তোঙানবা মখলগী অরানবশিংগী তোখাইবা মওংগী পেনালতিশিং লৈরে।
৪. অতোপ্পা মরুওইবা ৱাফমশিং
(ক) চেন্নেল অমা অপলিঙ্ক অমসুং দাউনলিঙ্ক তৌনবা অয়াবা ফংলবা কম্পেনিশিং/এল.এল.পিশিংনা লৈবাক্কী মরুওইবা অমসুং খুন্নাইগা মরী লৈনবা থিমশিংদা নোংমদা য়ামদ্রবদা মিনিত ৩০গী মতমগী পব্লিক সর্বিস ব্রোদকাস্তিং লৈগদবনি।
(খ) সি বেন্দগী মথক্তা অতোপ্পা ফ্রিক্বেন্সিদা অপলিঙ্ক তৌরিবা তি.ভি চেন্নেলশিংনা তঙাইফদনা মখোয়গী শিঙ্গনেলশিং ইনক্রাইপ তৌগদবনি।
(গ) পর্মিসন রিনিউএল তৌবা মতমদা চৎন-কাংলোনগী মতুংইন্না, পর্মিসন পায়রিবা কম্পেনিশিং/এল.এল.পিশিংগী অপুনবা লন-থুমশিং ফোঙদোকপা দরকার ওই।
(ঘ) পীফম থোকপা শেনফমশিং শোইদনা পীনবা সেকুরিতি দিপোজিৎ থমগদবনি।

Ministry of Information & Broadcasting
Cabinet Approves “Guidelines for Uplinking and Downlinking of Satellite Television Channels in India, 2022”
09 NOV 2022 3:36PM by PIB Delhi
The Union Cabinet has approved the “Guidelines for Uplinking and Downlinking of Television Channels in India, 2022”. The consolidated Guidelines shall ease issue of permissions to the companies/ LLPs registered in India for Uplinking and Downlinking of TV Channels, setting up of Teleports/ Teleport Hubs, use of Digital Satellite News Gathering (DSNG)/ Satellite News Gathering (SNG)/ Electronic News Gathering (ENG) systems, uplinking by Indian News agencies and temporary uplinking of a live event.
• New Guidelines ease compliance for Television Channels
• No prior Permission for Live Telecast of Events
• Indian Teleports may uplink Foreign Channels
• Obligation to telecast content in National/Public Interest
The main advantages emanating from the revised guidelines are as follows: -
1. Ease of compliance for the permission holder
1. Requirement for seeking permission for live telecast of events has been done away with; only prior registration of events to be telecast live would be necessary;
2. No requirement of prior permission for change of language or conversion of mode of transmission from Standard Definition (SD) to High Definition (HD) or vice versa; only prior intimation would be required.
3. In case of emergency, for a company/ LLP with only two Directors/ Partners, a Director/ Partner can be changed, subject to security clearance post such appointment, to enable business decision making;
4. A company/LLP can use News gathering equipments other than DSNG, such as optic fiber, Bag back, mobile, etc. for which no separate permission would be necessary.
1. Ease of Doing Business
1. Specific timelines have been proposed for grant for permission;
2. Limited Liability Partnership (LLP) entities can also seek permission;
3. LLPs / companies would be allowed to uplink foreign channels from Indian teleports which would create employment opportunities and make India a Teleport-hub for other countries.
4. A news agency can get permission for a 5 year period as against one year at present;
5. A channel can be uplinked by using facilities of more than one teleport/ satellite as against only one teleport/satellite at present;
6. It has broadened the possibility of allowing transfer of TV Channel/Teleport to a company / LLP as permissible under the Companies Act/ Limited Liability Act.
1. Simplification and Rationalization
1. One composite set of Guidelines has replaced two separate Guidelines;
2. Structure of the Guidelines has been systematized to avoid duplication and common parameters.
3. The penalty clauses have been rationalized and separate nature of penalties have been proposed for different type of contraventions as against uniform penalty at present.
1. Other Highlights
1. The companies/LLPs having permission to uplink and downlink a channel may undertake public service broadcasting (except where it may not be feasible) for a minimum period of 30 mins in a day on themes of national importance and of social relevance.
2. The TV Channels uplinking in frequency band other than C band are mandatorily required to encrypt their signals.
3. Net worth requirement for Companies/LLPs holding permissions, to be as per the Guidelines at the time of renewals.
4. Provision of Security Deposits to ensure payment of dues.
Click here for Detailed Guidelines