Prime Minister's Office
PM recalls Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has recalled Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago. Shri Modi has said that It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos.
In a tweet, the Prime Minister said:
"11th September has a special connection with Swami Vivekananda. It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos."

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না স্বামী বিবেকানন্দগী মমিং চৎখিবা ১৮৯৩গী চিকাগোদা পীখিবা ৱারোল নিংশিংখ্রে
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ১৮৯৩দা চিকোগাদা পীখিবা স্বমী বিবেকানন্দগী ৱারোল নৌহৌননা নিংশিংখ্রে‍। ১৮৯৩গী নুমিৎ অসিমক্তদনি মহাক্না চিকাগোদা মাগী খ্বাইদগী মমিং চৎখিবা ৱারোলশিংগী মরক্তগী অমা পীখিবা‍। মহাক্কী ৱারোলনা মালেমদা ভারতকী নাৎ অমসুং শক্তমগী মশক অমা উৎখিবনি হায়না শ্রী মোদীনা হায়খি‍।
ত্বীত অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“সেপ্তেম্বর ১১ অসি স্বামী বিবেকানন্দগা অখন্নবা মরী অমা লৈ‍। ১৮৯৩গী নুমিৎ অসিমক্তদনি মহাক্না চিকাগোদা মাগী খ্বাইদগী মমিং চৎখিবা ৱারোলশিংগী মরক্তগী অমা পীখিবা‍। মহাক্কী ৱারোলনা মালেমদা ভারতকী নাৎ অমসুং শক্তমগী মশক অমা উৎখিবনি‍।”