ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଚିକାଗୋରେ ୧୯୮୩ ମସିହାରେ ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦ ଦେଇଥିବା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାଷଣକୁ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଚିକାଗୋରେ ୧୮୯୩ ମସିହାରେ ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦ ଦେଇଥିବା ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାଷଣକୁ ସ୍ମରଣ କରିଛନ୍ତି । ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ୧୮୯୩ ମସିହାରେ ଏହି ଦିନ ସେ ଚିକାଗୋରେ ତାଙ୍କର ଅନ୍ୟତମ ଶ୍ରେଷ୍ଠ ଭାଷଣ ପ୍ରଦାନ କରିଥିଲେ । ତାଙ୍କର ଭାଷଣ ବିଶ୍ୱକୁ ଭାରତର ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ନୈତିକତାର ଝଲକ ଦେଖାଇଥିଲା ।
ଏକ ଟୁଇଟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି:
“ସ୍ୱାମୀ ବିବେକାନନ୍ଦଙ୍କ ସହ ୧୧ ସେପ୍ଟେମ୍ବରର ଏକ ବିଶେଷ ସମ୍ପର୍କ ରହିଛି । ୧୮୯୩ ମସିହାରେ ଏହି ଦିନ ସେ ଚିକାଗୋରେ ତାଙ୍କର ଅନ୍ୟତମ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଭାଷଣ ଦେଇଥିଲେ । ତାଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ ବିଶ୍ୱକୁ ଭାରତର ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ନୈତିକତାର ଝଲକ ଦେଖାଇଥିଲା ।”

Prime Minister's Office
PM recalls Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has recalled Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago. Shri Modi has said that It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos.
In a tweet, the Prime Minister said:
"11th September has a special connection with Swami Vivekananda. It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos."