প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৮৯৩ চনত চিকাগোত স্বামী বিবেকানন্দৰ অসাধাৰণ ভাষণৰ কথা স্মৰণ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৮৯৩ চনত চিকাগোত স্বামী বিবেকানন্দৰ অসাধাৰণ ভাষণৰ কথা স্মৰণ কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কৈছে যে ১৮৯৩ চনৰ আজিৰ দিনটোতে তেওঁ চিকাগোত তেওঁৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য ভাষণ প্ৰদান কৰিছিল। তেওঁৰ এই ভাষণত বিশ্ববাসীক ভাৰতৰ সংস্কৃতি আৰু নীতি-নিয়মৰ আভাস পোৱা গ’ল।
এক টুইটযোগে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়,
"১১ ছেপ্টেম্বৰৰ স্বামী বিবেকানন্দৰ সৈতে বিশেষ সম্পৰ্ক আছে। ১৮৯৩ চনৰ আজিৰ দিনটোতে তেওঁ চিকাগোত তেওঁৰ অন্যতম উল্লেখযোগ্য ভাষণ প্ৰদান কৰে। তেওঁৰ ভাষণে বিশ্ববাসীক ভাৰতৰ সংস্কৃতি আৰু নীতি-নিয়মৰ আভাস দিলে।"

Prime Minister's Office
PM recalls Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago
11 SEP 2022 10:26AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has recalled Swami Vivekananda’s outstanding 1893 speech at Chicago. Shri Modi has said that It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos.
In a tweet, the Prime Minister said:
"11th September has a special connection with Swami Vivekananda. It was on this day in 1893 that he delivered one of his most outstanding speeches in Chicago. His address gave the world a glimpse of India's culture and ethos."