Ministry of Youth Affairs and Sports
1st Khelo India Women’s Judo tournament to start at SAI Centre Guwahati from August 27, 2022
Tournament to be held in four zones across the country
25 AUG 2022 1:40PM by PIB Delhi
The 1st Khelo India Women’s Judo Tournament is scheduled to be held across four zones in India, starting August 27. The Judo tournament is another initiative taken by the Ministry of Youth Affairs and Sports to support sports competitions for Women via the Government of India’s flagship program, Khelo India.
The tournament, to be held across four zones before a National Round, is an open Zonal level ranking tournament. The competitors range across four age groups: Sub-Junior (12-15 years), Cadet (15-17 years), Junior (15-20 years) and Senior (15+ years).
The Department of Sports, Ministry of Youth Affairs and Sports, has allocated a total of Rs 1.74 Crore for the conduct of the tournament, which includes prize money of Rs 48.86 Lakh.
Sushila Devi, who won the silver medal at the Commonwealth Games 2022 in Birmingham, mentioned “I thank the Judo Federation of India and the Sports Authority of planning out such a competition for Judo and taking all steps to take forward the sport in the country. This will really help in further growth of Judo in India”
Following competition across all the four Zones, the National Round is scheduled for October 20-23 at the KD Jadhav Indoor Stadium in New Delhi.
Details of Competition schedule for 4 Zones:
Dates: Aug 27-31 | Sep 1-5 | Sep 5-9 | Sep 11-15
Zone: East Zone | South Zone | North Zone | West Zone
Venue: SAI centre Guwahati, Assam | VKN Menon Stadium, Thrissur, Kerala | Pestle Wood School, Dehradun, Uttarakhand |Sardar Patel Sports Complex, Gujarat

নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
অহানবা খেলো ইন্দিয়া ৱুমেন্স জুদো তোর্নামেন্ত ওগস্ত ২৭, ২০২২দগী গুৱাহাতিগী সাই সেন্তরদা হৌরগনি
লৈবাক শিনবা থুংবদা জোন মরিদা তোর্নামেন্ত পাঙথোক্কনি
25 AUG 2022 1:40PM by PIB Imphal
অহানবা খেলো ইন্দিয়া ৱুমেন্স জুদো তোর্নামেন্ত ওগস্ত ২৭তগী ভারত্তা জোন মরিদা পাঙথোক্লগনি। জুদো তোর্নামেন্ত অসি ভারত সরকারগী ফ্লেগশিপ প্রোগ্রামগী মখাদা নুপীশিংগীদমক শান্ন-খোৎনবগী অথোই-অহেন তানবদা শৌগৎনবা য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না পাইখৎপা থৌরাং অমনি।
নেস্নেল রাউন্দগী মমাংদা জোন মরিদা পাঙথোক্কদবা তোর্নামেন্ত অসি ওপন জোনেল লেবেল রেঙ্কিং তোর্নামেন্ত অমনি। কম্পিতিতরশিং অসি চহি কাংলুপ মরি থোক্না খাইদোক্লি: সব-জুনিয়র (চহি ১২-১৫), কেদেৎ (চহি ১৫-১৭), জুনিয়র (চহি ১৫-২০) অমসুং সিনিয়র (চহি ১৫+)।
য়ুথ এফিয়র্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়গী স্পোর্তস বিভাগনা শেলগী মনা ওইনা লুপা লাখ ৪৮.৮৬ য়াওনা তোর্নামেন্ত অসি পাঙথোক্নবগীদমক পুন্না লুপা করোর ১.৭৪গী অপুনবা শেনফম কাইথখি।
বর্মিংহেমদা পাঙথোকখিবা কম্মনৱেল্থ গেম্স ২০২২দা সিলভর মেদল লৌরকখিবী সুশিলা দেবিনা হায়, “ঐহাক্না জুদো ফেদরেসন ওফ ইন্দিয়া অমসুং স্পোর্তস ওথোরিতীবু জুদোগীদমক অসিগুম্বা কম্পিতিসন অমা শিনবীবা অমদি লৈবাক অসিদা মশান্না অসিবু মাংদা পুখৎনবা খোঙথাং পুম্নমক লৌখৎপগীদমক থাগৎপা ফোঙদোকচরি। মসিনা ভারত্তা জুদো চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি”।
জোন মরিদা কম্পিতিসন পাঙথোক্লবা মতুংদা নেস্নেল রাউন্দ অসি নই দিল্লীগী কে.দি. জাধব ইন্দোর স্তেদিয়মদা ওক্তোবর ২০-২৩দা পাঙথোক্কনি।
জোন ৪দা পাঙথোক্কদবা কম্পিতিসনগী অকুপ্পা মরোল:
তাংশিং: ওগস্ত ২৭-৩১ | সেপ্তেম্বর ১-৫ | সেপ্তেম্বর ৫-৯ | সেপ্তেম্বর ১১-১৫
জোন: ইস্ত জোন | সাউথ জোন | নোর্থ জোন | ৱেস্ত জোন
বেন্যু: সাই সেন্তর গুৱাহাতি, অসাম | ভি.কে.এন. মেনন স্তেদিয়ম, ত্রিসুর, কেরলা | পেস্তল ৱুদ স্কুল, দেহরাদুন, উত্তরাখন্দ | সরদার পতেল স্পোর্তস কমপ্লেক্স, গুজরাত