Prime Minister's Office
PM to launch historic torch relay for 44th Chess Olympiad on 19th June
India to host Chess Olympiad for the first time
Olympic style torch relay introduced for the first time in Chess Olympiad
All future torch relay of Chess Olympiad to start from India
17 JUN 2022 4:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the historic torch relay for the 44th Chess Olympiad on 19th June at 5 PM at Indira Gandhi Stadium, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
This year, for the very first time, the International Chess Body, FIDE, has instituted the Chess Olympiad Torch that is part of Olympic tradition, but was never done in the Chess Olympiad. India will be the first-ever country to have the Chess Olympiad Torch Relay. Notably, taking the Indian roots of Chess to a greater height, this tradition of Torch Relay for the Chess Olympiad will henceforth always begin in India and travel across all continents before reaching the host country.
FIDE President Arkady Dvorkovich will hand over the torch to Prime Minister, who in turn will hand it over to Grandmaster Vishwanathan Anand. This torch will then be taken to 75 cities in a span of 40 days before the final culmination at Mahabalipuram near Chennai. At every location, chess grandmasters of the state will receive the torch.
The 44th Chess Olympiad will be held in Chennai from July 28 to August 10, 2022. The prestigious competition, which has been organised since 1927, is being hosted in India for the first time and in Asia after 30 years. With 189 countries participating, this will be the largest participation in any Chess Olympiad.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুনা ১৯দা ৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়দকী পুৱারী ওইরবা তোর্চ রিলে হৌদোক্লগনি
অহানবা ওইনা ভারতনা চেস ওলিম্পিয়দকী য়ুম্বু ওইরগনি
চেস ওলিম্পিয়দতা অহানবা ওইনা ওলিম্পিক্কী মওংদা তোর্চ রিলে চৎপা হৌদোক্লগনি
চেস ওমিম্পিয়দকী তুংগী তোর্চ রিলে পুম্নমক ভারত্তগী লমথারগনি
17 JUN 2022 4:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নই দিল্লীগী ইন্দিরা গান্ধী স্তেদিয়মদা জুন ১৯গী নুমিদাং ৱাইরম পুং ৫দা ৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়দকী পুৱারী ওইরবা তোর্চ রিলে হৌদোক্কনি। মহাক্না থৌরম অসিগী মীতিন্দা ৱা ঙাংগনি।
চহি অসিদা অহানবা ওইনা ইন্তর্নেস্নেল চেস বোদী. এফ.আই.দি.আই., এফ.আই.দি.ই.না ওলিম্পিক্কী চৎনবীগী শরুক ওইরিবা চেস ওলিম্পিয়দ তোর্চ হাপখি, অদুবু মসি চেস ওলিম্পিয়দতা মমাংদা অমুক্তা তৌখিদ্রি। ভারতনা চেস ওলিম্পিয়দ তোর্চ রিলে চৎপা খ্বাইদগী অহানবা লৈবাক ওইদুনা ভারতকী চেসকা লৈনরিবা মরীশিং অসিবু হেন্না ৱাংবা পনখৈ অমদা পুখৎপা ঙম্লগনি, মসিগী চেস ওলিম্পিয়দকী তোর্চ রিকে অসি মখা তারকপদা ভারত্তগী অদুমক লমথাগনি অমসুং য়ুম্বু ওইরিবা লৈবাক য়ৌরক্ত্রিঙৈদা কন্তিনেন্ত পুম্নমক লান্দুনা চৎকনি।
এফ.আই.দি.ই.গী প্রসিদেন্ত আর্কেদী দোর্কোভিচনা মৈরা অদু প্রধান মন্ত্রীদা খুৎশিন্নগনি অদুগা মতুংদা মহাক্না গ্রান্দমাস্তর বিশ্বানাথন অনন্দদা অমুক খুৎশিন্নগনি। মসিগী মৈরা অসি চেন্নাই মনাক্কী মহাবলিপুরমদা অরোইবা লমথুংফম ওইদ্রিঙৈ মমাংদা নুমিৎ ৪০গী মনুংদা সহর ৭৫দা পুদুনা চৎকনি। মফম খুদিংমক্তা রাজ্য অদুগী চেস গ্রান্দমাস্তরশিংনা মৈরা অদু ওক্কনি।
৪৪শুবা চেস ওলিম্পিয়দ অসি জুলাই ২৮দগী ওগস্ত ২০২২ ফাওবা চেন্নাইদা পাংথোক্কনি। ১৯২৭দগী শিল্লক্লিবা অৱাংবা থাক্কী কম্পিতিসন অসি ভারত্তা অহানবা ওইনা অমসুং এসিয়াদা চহি ৩০গী মতুংদা শিনবনি। লৈবাক ১৮৯না শরুক য়াগদৌরিবা অসিগা লোয়ননা চেস ওলিম্পিয়দ অমহেক্তদা খ্বাইদগী য়াম্না শরুক য়াবা ওইগদৌরি।