প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
১৯ জুনত ৪৪সংখ্যক দবা অলিম্পিয়াডৰ বাবে ঐতিহাসিক শিখা দৌৰ আৰম্ভ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ভাৰতে প্ৰথমবাৰৰ বাবে আয়োজন কৰিব দবা অলিম্পিয়াড
দবা অলিম্পিয়াডত প্ৰথমবাৰৰ বাবে প্ৰৱৰ্তন অলিম্পিকৰ দৰে শিখা দৌৰ
ভাৰতৰ পৰা আৰম্ভ হ’ব দবা অলিম্পিয়াডৰ ভৱিষ্যতৰ সকলো শিখা দৌৰ
17 JUN 2022 4:47PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ১৯ জুনত সন্ধিয়া ৫ বজাত নতুন দিল্লীৰ ইন্দিৰা গান্ধী ষ্টেডিয়ামত ৪৪সংখ্যক দবা অলিম্পিয়াডৰ বাবে ঐতিহাসিক শিখা দৌৰ আৰম্ভ কৰিব। এই উপলক্ষে তেওঁ উপস্থিত দৰ্শক সম্বোধি ভাষণ আগবঢ়াব।
এই বছৰ প্ৰথমবাৰৰ বাবে অলিম্পিক পৰম্পৰাৰ অংশ হিচাপে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় দবা সংস্থা ফিডেই দবা অলিম্পিয়াডৰ শিখা দৌৰ আৰম্ভ কৰিছে, যিটো দবা অলিম্পিয়াডত পূৰ্বতে কেতিয়াও কৰা হোৱা নাছিল। দবা অলিম্পিয়াড শিখা দৌৰ উলিওৱা ভাৰত হৈছে প্ৰথমখন দেশ। উল্লেখযোগ্য যে দবাৰ ভাৰতীয় শিপাক অধিক উচ্চতালৈ লৈ গৈ দবা অলিম্পিয়াডৰ বাবে শিখা দৌৰৰ এই পৰম্পৰা এতিয়াৰে পৰা সদায় ভাৰতত আৰম্ভ হ’ব আৰু আয়োজক দেশত উপনীত হোৱাৰ আগতে সকলো মহাদেশ ভ্ৰমণ কৰিব।
ফিডেৰ সভাপতি আৰ্কাডি ভ’ৰকোভিচে প্ৰধানমন্ত্ৰীক শিখা অৰ্পণ কৰিব, ইয়াৰ পাছত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰ বিশ্বনাথন আনন্দৰ হাতত শিখা তুলি দিব। ইয়াৰ পিছত চেন্নাইৰ সমীপৰ মহাৱলীপুৰমত উপনীত হোৱাৰ পূৰ্বে ৪০ দিনৰ ভিতৰত এই শিখা ৭৫খন চহৰলৈ লৈ যোৱা হ’ব। প্ৰতিটো স্থানতে ৰাজ্যৰ দবা গ্ৰেণ্ডমাষ্টাৰসকলে শিখা লাভ কৰিব৷
৪৪সংখ্যক দবা অলিম্পিয়াড ২৮ জুলাইৰ পৰা ১০ আগষ্ট, ২০২২লৈ চেন্নাইত অনুষ্ঠিত হ’ব৷ ১৯২৭ চনৰ পৰা অনুষ্ঠিত এই সন্মানীয় প্ৰতিযোগিতাখনি ভাৰতত প্ৰথমবাৰলৈ আৰু ৩০ বছৰৰ পাছত এছিয়াত অনুষ্ঠিত হৈছে৷ এই প্ৰতিযোগিতাত ১৮৯খন দেশে অংশগ্ৰহণ কৰিছে, যিটো পূৰ্বতে অনুষ্ঠিত সকলো দবা অলিম্পিয়াডৰ ভিতৰতে সৰ্বাধিক৷

Prime Minister's Office
PM to launch historic torch relay for 44th Chess Olympiad on 19th June
India to host Chess Olympiad for the first time
Olympic style torch relay introduced for the first time in Chess Olympiad
All future torch relay of Chess Olympiad to start from India
17 JUN 2022 4:47PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch the historic torch relay for the 44th Chess Olympiad on 19th June at 5 PM at Indira Gandhi Stadium, New Delhi. He will also address the gathering on the occasion.
This year, for the very first time, the International Chess Body, FIDE, has instituted the Chess Olympiad Torch that is part of Olympic tradition, but was never done in the Chess Olympiad. India will be the first-ever country to have the Chess Olympiad Torch Relay. Notably, taking the Indian roots of Chess to a greater height, this tradition of Torch Relay for the Chess Olympiad will henceforth always begin in India and travel across all continents before reaching the host country.
FIDE President Arkady Dvorkovich will hand over the torch to Prime Minister, who in turn will hand it over to Grandmaster Vishwanathan Anand. This torch will then be taken to 75 cities in a span of 40 days before the final culmination at Mahabalipuram near Chennai. At every location, chess grandmasters of the state will receive the torch.
The 44th Chess Olympiad will be held in Chennai from July 28 to August 10, 2022. The prestigious competition, which has been organised since 1927, is being hosted in India for the first time and in Asia after 30 years. With 189 countries participating, this will be the largest participation in any Chess Olympiad.