Prime Minister's Office
PM shares highlights of ‘8 Years of Sushasan’
04 JUN 2022 2:46PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has shared articles and tweet thread from his website (narendramodi.in) and MyGov regarding various initiatives and reforms undertaken in the governance of the country during the last 8 years. These articles and tweet thread deal with the aspects of Aatmnirbhar Bharat, people-centric and humanitarian approach of governance, defence sector reforms and efforts to boost pro-poor governance.
In a series of tweets, the Prime Minister said:
“130 crore Indians have decided that they will make India Aatmanirbhar. Our push for self-reliance is driven by a vision of contributing to global prosperity. #8YearsOfSushasan”
“Ours is a Government which cares for each and every Indian. We are driven by a people-centric and humanitarian approach. #8YearsOfSushasan”
“This article on the NaMo App highlights a series of reforms in the defence sector including focus on indigenisation, making of defence corridors, boosting defence exports and more. #8YearsOfSushasan”
“Inspired by the Mantra of ‘Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas’ our Government has made a series of efforts to boost pro-people governance which helps the poor, youth, farmers, women and the marginalised. #8YearsOfSushasan”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ‘চহি ৮গী সুসাশনগী’ মরুওইবশিং পাউদম্লি
04 JUN 2022 2:46PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি ৮ অসিদা লৈবাক অসিগী লৈঙাক্তা অওনবশিং পুরক্নবা পায়খৎখিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংগী মতাংদা মহাক্কী ৱেবসাইত(narendramodi.in) অমসুং মাইগোভ(MyGov)তা য়াওরিবা আর্তিকলশিং অমসুং ত্বুইত থ্রিদশিং প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা শরুক য়ারি। হায়রিবা আর্তিকলশিং অমসুং ত্বুইত থ্রিদশিং অদুদা অত্মানির্ভর ভারত, মীয়ামগী য়াইফনবা অমসুং মীওইবা খুন্নাইগী মতেং পাংনবা পায়খৎলিবা থবকশিং, ঙাক-শেনগী লমদা পুরকখিবা অওনবশিং অমসুং লায়রবশিংগী ফিবম ফগৎনবা লৈঙাক্না হোৎনরিবা থবকশিংগী মতাং য়াওরি।
ত্বুইতশিং অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“ মখোয়না অত্মানির্ভরভারত শেমগৎকনি হায়না ভারতমচা কোতি ১৩০না ৱারেপ লৌখি। মালেমগী ওইনা নুংঙাই-য়াইফবা পুরকপদা মতেং পাংনবা পান্দম অমগী মখাদা মশা-মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা ঐখোয়গী খোঙজং অসি ইনোৎ পীখি। #8YearsOfSushasan"
“ঐখোয়গী সরকার অসি মী খুদিংমক অমসুং ভারতমচা খুদিংমক চেকশিন্না য়েংশিনবা সরকার অমনি। মীয়ামগী খনবা অমসুং মীনুংশিদা য়ুম্ফম ওইবা থৌরাং অমনা ঐখোয় লমজিংলি।#8YearsOfSushasan”
“নামো এপ্পতা য়াওরিবা আর্তিকল অসিদা দিফেন্স সেক্তরদা লৈবাক অসিনা মশাগী ওইবা পোৎথোক পুথোক্নবা, দিফেন্স কোরিদোরশিং শেমগৎপা, দিফেন্সকী খুৎলায়শিং মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহন্নবা অমসুং অতৈ থবকশিং মতাংদা লৈরিবা অওনবশিংগী মতাংদা পাউদম্লি। #8YearsOfSushasan”
‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিশ্বাস অমসুং সবকা প্রায়াস” হায়রিবা লাইৱা অসিনা ইথিল পীদুনা ঐখোয়গী লৈঙাক অসিনা লায়রবশিংগী ফিবম ফগৎনবা থবকশিং পায়খৎতুনা লায়রবশিং, নহারোলশিং, লৌমীশিং, নুপীশিং অমসুং তোল্লবশিং মতেং পাংলে। #8YearsOfSushasan”