Prime Minister's Office
List of agreements signed on the occasion of 6th India-Germany Inter-Governmental Consultations
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Delhi
Sr. no. Agreement Signatories
Indian side German side
AT THE LEADER’S LEVEL
1. JDI on Green and Sustainable Development Partnership Shri Narendra Modi, Prime Minister Mr Olaf Scholz, Chancellor
OTHER AGREEMENTS
2. JDI on the implementation of Triangular Development Cooperation projects in Third Countries Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
3. JDI on the establishment of an agreement on the exchange and mutual protection of classified information and on the establishment of an agreement to establish a direct encrypted connection between MEA and German Foreign Office Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Annalena Baerbock, Foreign Minister
4. Indo-German Development Cooperation
Regarding
Renewable Energy Partnership
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
5. Joint Declaration on the Initialing of the Agreement on a Comprehensive Migration and Mobility Partnership Shri Vinay Kwatra, Foreign Secretary Mahmut Oezdemir
Parliamentary St. Secretary, Ministry of Interior
6. JDI on continuation of cooperation in the field of advanced training of corporate executives and junior executives from India Shri Anurag Jain, Secretary Department for Promotion of Industry and Internal Trade State Secretary Udo Philip, Ministry for Economic Affairs and Climate Action
VIRTUAL SIGNING
7. Indo-German Green Hydrogen Task Force Shri R.K. Singh, Minister of Power, New & Renewable Energy Robert Habeck, Federal Minister for Economic Affairs and Climate Action
8. JDI on Agroecology Shri Narendra Singh Tomar , Minister of Agriculture & Farmers Welfare Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
9. JDI on Forest Landscape Restoration Shri Bhupender Yadav, Minister of Environment Forest & Climate Change Steffi Lemke, Federal Minister
for the Environment, Nature Conservation, Nuclear Safety and Consumer Protection

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ষষ্ঠ ভাৰত-জাৰ্মানী আন্তঃচৰকাৰ আলোচনা উপলক্ষে স্বাক্ষৰিত চুক্তিৰ তালিকা
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক নং
চুক্তি
স্বাক্ষৰকাৰীসকল
ভাৰতীয়
জাৰ্মান
ৰাজনৈতিক নেতা পৰ্যায়ত
1.
সেউজ আৰু বহনক্ষম উন্নয়ন অংশীদাৰীত্বৰ ওপৰত JDI
শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী, প্ৰধানমন্ত্ৰী
শ্ৰীযুত ওলাফ শ্চোলজ, চেঞ্চেলৰ
অন্যান্য চুক্তিবোৰ
2.
তৃতীয় দেশসমূহত ত্ৰিভুজাকাৰ উন্নয়ন সহযোগিতা প্ৰকল্প ৰূপায়ণৰ ক্ষেত্ৰত JDI
ড. এছ. জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
শ্ৰীমতী স্বেঞ্জা শ্বুল্জ, ফেডাৰেল অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু উন্নয়ন মন্ত্ৰী
3.
শ্ৰেণীবদ্ধ তথ্যৰ বিনিময় আৰু পাৰস্পৰিক সুৰক্ষা আৰু পোনপটীয়া কোড ভাষা-আধাৰিত সম্পৰ্ক স্থাপনৰ বাবে এক চুক্তি স্থাপনৰ ক্ষেত্ৰত বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয় আৰু জাৰ্মান বৈদেশিক কাৰ্যালয়ৰ মাজত এক চুক্তি স্থাপনৰ ক্ষেত্ৰত JDI
ড. এছ. জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
শ্ৰীমতী আন্নালিনা বাৰবোক, বৈদেশিক মন্ত্ৰী
4.
নৱীকৰণযোগ্য শক্তি অংশীদাৰিত্বৰ ক্ষেত্ৰত ইণ্ডো-জাৰ্মান উন্নয়ন সহযোগিতা
ড. এছ. জয়শংকৰ, বৈদেশিক পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰী
শ্ৰীমতী স্বেঞ্জা শ্বুল্জ, ফেডাৰেল অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু উন্নয়ন মন্ত্ৰী
5.
ব্যাপক প্ৰব্ৰজন আৰু গতিশীলতা অংশীদাৰিত্বৰ চুক্তি আৰম্ভ হোৱাৰ ওপৰত যৌথ ঘোষণা
শ্ৰীযুত বিনয় কোৱাট্ৰা, বৈদেশিক সচিব
শ্ৰীযুত মাহমুত ওজডেমিৰ,
সংসদীয় ৰাজ্যিক সচিব, আভ্যন্তৰীণ মন্ত্ৰালয়
6.
ভাৰতৰ কৰ্পোৰেট বিষয়া আৰু কনিষ্ঠ বিষয়াসকলৰ উচ্চ-শ্ৰেণীৰ প্ৰশিক্ষণৰ ক্ষেত্ৰত সহযোগিতা অব্যাহত ৰখাৰ ক্ষেত্ৰত JDI
শ্ৰী অনুৰাগ জৈন, উদ্যোগ আৰু আভ্যন্তৰীণ বাণিজ্যৰ প্ৰচাৰ বিভাগৰ সচিব
ৰাজ্যিক সচিব শ্ৰীযুত উডু ফিলিপ, অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা আৰু জলবায়ু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়
ভাৰ্চুৱেল ৰূপত স্বাক্ষৰ
7.
ইণ্ডো-জাৰ্মান সেউজ হাইড্ৰজেন টাস্ক ফৰ্চ
শ্ৰীযুত আৰ.কে. সিং, বিদ্যুত আৰু নতুন আৰু নৱীকৰণযোগ্য শক্তি মন্ত্ৰী
শ্ৰীযুত ৰবাৰ্ট হেবেক, অৰ্থনৈতিক পৰিক্ৰমা আৰু জলবায়ু পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ফেডাৰেল মন্ত্ৰী
8.
কৃষি পৰিস্থিতিবিজ্ঞানৰ ওপৰত JDI
শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ সিং তোমৰ, কৃষি আৰু কৃষক কল্যাণ মন্ত্ৰী
শ্ৰীমতী স্বেঞ্জা শ্বুল্জ, ফেডাৰেল অৰ্থনৈতিক সহযোগিতা আৰু উন্নয়ন মন্ত্ৰী
9.
অৰণ্যৰ দৃশ্যৰাজিৰ পুনস্থাপনৰ বাবে JDI
শ্ৰী ভূপেন্দৰ যাদৱ, পৰিৱেশ, বন আৰু জলবায়ু পৰিৱৰ্তন মন্ত্ৰী
শ্ৰীমতী ষ্টেফি লেমকে, ফেডাৰেল পৰিৱেশ, প্ৰকৃতি সংৰক্ষণ, পাৰমাণৱিক সুৰক্ষা আৰু গ্ৰাহক সুৰক্ষা মন্ত্ৰী