প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৬শুবা ভারত-জর্মনী ইন্তর-গোবরমেন্তল কন্সল্তেশন্সকী থৌরমদা খুৎয়েক পীনখিবা য়ানা চেগী লিস্ত
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Imphal
সেরিয়ল নম্বর.
য়ানা চে
খুৎয়েক পীনখিবশিং
ভারতকী মাইকৈদা
জর্মানগী মাইকৈদা
লুচিংবশিংগী থাক্তা
১.
গ্রীন অমসুং সস্তেন্নবল পার্তনরশীপকী মতাংদা জে.দি.আই.
শ্রী নরেন্দ্র মোদী, প্রধান মন্ত্রী
শ্রী ওলাফ স্কোলজ চান্সেলর
অতোপ্পা য়ানা চেশিং
২.
থর্দ কন্ত্রীশিংদা ত্রাএঙ্গুলর দেবেলপমেন্ত কোওপরেশন প্রোজেক্তশিং ইমপ্লিমেন্তেশন তৌবগী মতাংদা জে.দি.আই.
দা. এস. জয়শঙ্কর, এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রী
স্বেন্যা স্কল্জ, ইকোনোমিক কোওপরেশন অমসুং দেবেলপমেন্তকী ফেদরেল মন্ত্রী
৩.
ক্লাসিফাইদ ইনফোর্মেশনগী এক্সচেঞ্জ অমসুং ম্যুচুৱল প্রোতেক্সন অমসুং এম.ই.এ. অমসুং জর্মান ফোরেন ওফিসকী মরক্তা দাইরেক্ত এনক্রিপ্তেদ কনেক্সন অমা থম্নবা য়ানবা অমা পুরক্নবগী মতাংদা জে.দি.আই.
দা. এস. জয়শঙ্কর, এক্তর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রী
অন্নালেনা বেরবোক, ফোরেন মন্ত্রী
৪.
রিন্যুৱেবল ইনর্জী পার্তনরশীপকা মরী লৈননা ইন্দো-জর্মন দেবেলপমেন্ত কোওপরেশন
দা. এস. জয়শঙ্কর, এক্তর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রী
স্বেন্যা স্কল্জ, ইকোনোমিক কোওপরেশন অমসুং দেবেলপমেন্তকী ফেদরেল মন্ত্রী
৫.
কমপ্রেহেন্সিব মাইগ্রেশন অমসুং মোবিলিতী পার্নরশিপকী মতাংদা এগ্রীমেন্ত ইনিসিয়েলিংগী মতাংদা জোইন্ত এগ্রীমেন্ত
শ্রী ৱিনয় ক্বাত্রা, ফোরেন সেক্রেতরী,
মাহমুত ওজদেমির, পার্লিয়ামেন্তরী স্তেত সেক্রেতরী, ইন্তেরিয়র মন্ত্রালয়
৬.
ভারত্তগী কোর্পোরেত এক্জিক্যুতিবশিং অমসুং জুনিয়র এক্জিক্যুতিবশিংগী এদভান্স ত্রেনিংগী লমদা কোওপরেশন মখাতানা চত্থবগী মতাংদা জে.দি.আই.
শ্রী অনুরাগ জেন, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রোমোশন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদ দিপার্তমেন্তকী সেক্রেতরী
স্তেত সেক্রেতরী উদো ফিলিপ, ইকোনোমিক এফিয়র্স অমসুং ক্লাইমেত এক্সন মন্ত্রালয়
ভর্চুৱল ওইনা খুৎয়েক পীনবা
৭.
ইন্দো-জর্মন গ্রীন হাইদ্রোজেন তাস্ক ফোর্স
শ্রী আর.কে. সিং, পাৱর, ন্যু অমসুং রিন্যুৱেবল ইনর্জীগী মন্ত্রী
রোবর্ত হবেক, ইকোনোমিক এফিয়র্স অমসুং ক্লাইমেত এক্সনগী ফেদরেল মন্ত্রী
৮.
এগ্রোকোলোজীগী মতাংদা জে.দি.আই.
শ্রী নরেন্দ্র সিং তোমার, লোউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাংগী মন্ত্রী
স্বেন্যা স্কল্জ, ইকোনোমিক কোওপরেশন অমসুং দেবেলপমেন্তকী ফেদরেল মন্ত্রী
৯.
ফোরেস্ত লেন্দস্কেপ রেস্তোরেশনগী মতাংদা জে.দি.আই.
শ্রী ভুপেন্দ্র য়াদব, এনভাইরনমেন্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জকী মমন্ত্রী
স্তেফি লেমকে, এনভাইরনমেন্ত, নেচর কঞ্জার্বেশন, ন্যুক্লিয়র সেফতী অমসুং কঞ্জুমর প্রোতেক্সনগী মন্ত্রী

Prime Minister's Office
List of agreements signed on the occasion of 6th India-Germany Inter-Governmental Consultations
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Delhi
Sr. no. Agreement Signatories
Indian side German side
AT THE LEADER’S LEVEL
1. JDI on Green and Sustainable Development Partnership Shri Narendra Modi, Prime Minister Mr Olaf Scholz, Chancellor
OTHER AGREEMENTS
2. JDI on the implementation of Triangular Development Cooperation projects in Third Countries Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
3. JDI on the establishment of an agreement on the exchange and mutual protection of classified information and on the establishment of an agreement to establish a direct encrypted connection between MEA and German Foreign Office Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Annalena Baerbock, Foreign Minister
4. Indo-German Development Cooperation
Regarding
Renewable Energy Partnership
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
5. Joint Declaration on the Initialing of the Agreement on a Comprehensive Migration and Mobility Partnership Shri Vinay Kwatra, Foreign Secretary Mahmut Oezdemir
Parliamentary St. Secretary, Ministry of Interior
6. JDI on continuation of cooperation in the field of advanced training of corporate executives and junior executives from India Shri Anurag Jain, Secretary Department for Promotion of Industry and Internal Trade State Secretary Udo Philip, Ministry for Economic Affairs and Climate Action
VIRTUAL SIGNING
7. Indo-German Green Hydrogen Task Force Shri R.K. Singh, Minister of Power, New & Renewable Energy Robert Habeck, Federal Minister for Economic Affairs and Climate Action
8. JDI on Agroecology Shri Narendra Singh Tomar , Minister of Agriculture & Farmers Welfare Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
9. JDI on Forest Landscape Restoration Shri Bhupender Yadav, Minister of Environment Forest & Climate Change Steffi Lemke, Federal Minister
for the Environment, Nature Conservation, Nuclear Safety and Consumer Protection