ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଷଷ୍ଠ ଭାରତ-ଜର୍ମାନୀ ଆନ୍ତଃସରକାରୀ ବିଚାରବିମର୍ଶ ଅବସରରେ ସ୍ବାକ୍ଷରିତ ରାଜିନାମା
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Bhubaneshwar
କ୍ରଂ ସଂ.
ରାଜିନାମା
ସ୍ବାକ୍ଷରକାରୀ
ଭାରତୀୟ ପକ୍ଷ
ଜର୍ମାନ ପକ୍ଷ
ନେତୃତ୍ବ ସ୍ତରରେ
1.
ସବୁଜ ଓ ଦୀର୍ଘସ୍ଥାୟୀ ବିକାଶ ଭାଗିଦାରୀ
ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଶ୍ରୀ ଓଲାଫ ସ୍କୋଲଜ୍‌,
ଚାନ୍ସେଲର
ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ରାଜିନାମା
2.
ତୃତୀୟ ବିଶ୍ବ ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ତ୍ରିକୋଣୀୟ ବିକାଶ ସହଯୋଗ ପ୍ରକଳ୍ପର କାର୍ଯ୍ୟକାରିତା ଉପରେ ଜେଡିଆଇ
ଡକ୍ଟର. ଏସ. ଜୟଶଙ୍କର, ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ
ସ୍ବେଞ୍ଜା ସ୍କୁଲ୍‌ଜ୍‌, ଆର୍ଥିକ ସହଯୋଗ ଓ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
3.
ଗୋପନୀୟ ସୂଚନାର ବିନିମୟ ଓ ଆପୋସ ସୁରକ୍ଷା ଉପରେ ରାଜିନାମା ଏବଂ ଭାରତର ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏବଂ ଜର୍ମାନ ବିଦେଶ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଗୋପନୀୟ ଯୋଗାଯୋଗ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ପାଇଁ ଏକ ରାଜିନାମା ଉପରେ ଏକ ଜେଡିଆଇ
ଡକ୍ଟର. ଏସ. ଜୟଶଙ୍କର, ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ
ଆନ୍ନାଲିନା ବେରବୋକ, ବିଦେଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
4.
Indo-German Development Cooperation
Regarding
Renewable Energy Partnership
ଡକ୍ଟର. ଏସ. ଜୟଶଙ୍କର, ବୈଦେଶିକ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ
ସ୍ବେଞ୍ଜା ସ୍କୁଲ୍‌ଜ୍‌, ଆର୍ଥିକ ସହଯୋଗ ଓ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
5.
ବିସ୍ତୃତ ପ୍ରବାସ ଓ ପରିବହନ ସହଭାଗିତା ଉପରେ ରାଜିନାମା ଆରମ୍ଭ କରିବା ଲାଗି ଯୁଗ୍ମ ଘୋଷଣାନାମା
ଶ୍ରୀ ବିନୟ କ୍ବାତ୍ରା, ବିଦେଶ ସଚିବ
ମାହମଟ ଓଜଦେମିର
ସଂସଦୀୟ ସଚିବ, ଅନ୍ତରୀଣ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
6.
ଭାରତର କର୍ପୋରେଟ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀ ଏବଂ କନିଷ୍ଠ କାର୍ଯ୍ୟନିର୍ବାହୀମାନଙ୍କୁ ଉନ୍ନତ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ଜାରି ରଖିବା ଉପରେ ଜେଡିଆଇ
ଶ୍ରୀ ଅନୁରାଗ ଜୈନ, ସଚିବ, ଉଦ୍ୟୋଗ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଏବଂ ଅନ୍ତରୀଣ ବାଣିଜ୍ୟ ବିଭାଗ
ରାଜ୍ୟ ସଚିବ ଉଡୋ ଫିଲିପ, ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ଏବଂ ଜଳବାୟୁ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭର୍ଚୁଆଲ ସ୍ବାକ୍ଷର
7.
ଭାରତ-ଜର୍ମାନ ସବୁଜ ହାଇଡ୍ରୋଜେନ ଟାସ୍କ ଫୋର୍ସ
ଶ୍ରୀ ଆର.କେ. ସିଂ, ଶକ୍ତି, ନୂତନ ଓ ନବୀକରଣଯୋଗ୍ୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରୀ
ରବର୍ଟ ହାବେକ୍‌,
ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ଓ ଜଳବାୟୁ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ସଂଘୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀ
8.
ଏଗ୍ରୋଇକୋଲୋଜି ଉପରେ ଜେଡିଆଇ
ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ସିଂ ତୋମର, କୃଷି ଏବଂ କୃଷକ କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରୀ
ସ୍ବେଞ୍ଜା ସ୍କୁଲ୍‌ଜ୍‌, ଆର୍ଥିକ ସହଯୋଗ ଓ ବିକାଶ ମନ୍ତ୍ରୀ
9.
ବନ୍ୟ ପରିଦୃଶ୍ୟ ପୁନରୁଦ୍ଧାର ଉପରେ ଜେଡିଆଇ
ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦର ଯାଦବ, ପରିବେଶ, ଜଙ୍ଗଲ ଓ ଜଳବାୟୁ ପରିବର୍ତ୍ତନ ମନ୍ତ୍ରୀ
ଷ୍ଟେଫି ଲେମକେ, ପରିବେଶ, ପ୍ରକୃତି ସଂରକ୍ଷଣ, ଆଣବିକ ନିରାପତ୍ତା ଏବଂ ଉପଭୋକ୍ତା ସୁରକ୍ଷା ବ୍ୟାପାର ସଂଘୀୟ ମନ୍ତ୍ରୀ

Prime Minister's Office
List of agreements signed on the occasion of 6th India-Germany Inter-Governmental Consultations
02 MAY 2022 8:10PM by PIB Delhi
Sr. no. Agreement Signatories
Indian side German side
AT THE LEADER’S LEVEL
1. JDI on Green and Sustainable Development Partnership Shri Narendra Modi, Prime Minister Mr Olaf Scholz, Chancellor
OTHER AGREEMENTS
2. JDI on the implementation of Triangular Development Cooperation projects in Third Countries Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
3. JDI on the establishment of an agreement on the exchange and mutual protection of classified information and on the establishment of an agreement to establish a direct encrypted connection between MEA and German Foreign Office Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Annalena Baerbock, Foreign Minister
4. Indo-German Development Cooperation
Regarding
Renewable Energy Partnership
Dr. S. Jaishankar, External Affairs Minister Minister Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
5. Joint Declaration on the Initialing of the Agreement on a Comprehensive Migration and Mobility Partnership Shri Vinay Kwatra, Foreign Secretary Mahmut Oezdemir
Parliamentary St. Secretary, Ministry of Interior
6. JDI on continuation of cooperation in the field of advanced training of corporate executives and junior executives from India Shri Anurag Jain, Secretary Department for Promotion of Industry and Internal Trade State Secretary Udo Philip, Ministry for Economic Affairs and Climate Action
VIRTUAL SIGNING
7. Indo-German Green Hydrogen Task Force Shri R.K. Singh, Minister of Power, New & Renewable Energy Robert Habeck, Federal Minister for Economic Affairs and Climate Action
8. JDI on Agroecology Shri Narendra Singh Tomar , Minister of Agriculture & Farmers Welfare Svenja Schulze, Federal Minister for Economic Cooperation and Development
9. JDI on Forest Landscape Restoration Shri Bhupender Yadav, Minister of Environment Forest & Climate Change Steffi Lemke, Federal Minister
for the Environment, Nature Conservation, Nuclear Safety and Consumer Protection