Prime Minister's Office
PM dedicates to the nation 216-feet tall ‘Statue of Equality’ commemorating Sri Ramanujacharya
“India is giving concrete shape to its human energy and inspirations through this grand statue of Jagadguru Sri Ramanujacharya”
“When we see Ramanujacharya ji, we realize that there is no conflict between progressiveness and antiquity”
“It is not necessary to go far from your roots for reforms. Rather it is necessary that we connect with our real roots, become aware of our real power”
“Going along with the message of Sri Ramanujacharya, today the country is laying the foundation of its new future with the mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, and Sabka Prayas'
“Indian Freedom struggle was blessed with the energy of equality, humanity and spiritualism that it received from the saints”
“If Sardar Sahib's 'Statue of Unity' is repeating the oath of unity in the country, then Ramanujacharya's 'Statue of Equality' is giving the message of equality. This is the specialty of India as a nation.”
“Telugu culture has enriched India’s diversity”
“Telugu film industry is ably taking forward the glorious tradition of Telugu culture”
05 FEB 2022 8:50PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi dedicated to the nation the ‘Statue of Equality’ in Hyderabad today. The 216-feet tall Statue of Equality commemorates the 11th century Bhakti Saint Sri Ramanujacharya, who promoted the idea of equality in all aspects of living including faith, caste and creed. Governor Telangana Smt Tamilisai Soundararajan, Union Minister Shri G. Kishan Reddy were among those present on the occasion.
Speaking on the occasion the Prime Minister greeted everyone on the auspicious occasion of Basant Panchami and expressed happiness on dedication of the statue on such a pious occasion. He said “India is giving concrete shape to India’s human energy and inspirations through this grand statue of Jagadguru Sri Ramanujacharya. This statue of Sri Ramanujacharya is a symbol of his wisdom, detachment and ideals.”
The Prime Minister participated in the ‘Purnahuti’ of ‘Vishwaksena Ishti Yagya’. The Yagya is for fulfilment of resolutions and goals. The Prime Minister offered the ‘sankalpa’ of the Yagya for the ‘Amrit’ Sankalp of the country and dedicated the yagya to 130 crore countrymen.
The Prime Minister recalled the Indian tradition of its scholars that views knowledge above rebuttal and acceptance-rejection. “If we have ‘advait’ then we have ‘dvait’ too and we also have Sri Ramanujacharya’s ‘Vishishtadvaita’ that encompasses both ‘davit-advait’”, said the Prime Minister. He noted that along with the pinnacle of gyan in Sri Ramanujacharya, he is the founder of Bhakti Marg too. One the one hand he is a saint of rich ‘Sanyaas’ tradition, he presents the importance of action in Gita Bhashya, on the other. The Prime Minister continued “In today's world, when it comes to social reforms, progressivism, it is believed that reforms will take place away from the roots. But, when we see Ramanujacharya ji, we realize that there is no conflict between progressiveness and antiquity. It is not necessary to go far from your roots for reforms. Rather it is necessary that we connect with our real roots, become aware of our real power.”
The Prime Minister elaborated on the link between the current measures and the wisdom of our saints. Sri Ramanujacharya made the country familiar with the real concept of social reforms and worked for Dalits and backwards. He said, today Sri Ramanujacharya is giving us the message of equality in the form of a grand Statue of Equality. Going along with this message, today the country is laying the foundation of its new future with the mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas, and Sabka Prayas'. The Prime Minister emphasized that India, today, is working collectively for development of all without discrimination; social justice for all so that those who have been oppressed for centuries become partner with full dignity in the development of the country. Schemes like Pucca houses, Ujjwala connections, free medical treatment upto 5 lakh or the free electricity connections, Jan Dhan accounts, Swachh Bharat Abhiyan have strengthened Dalits, backwards and deprived.
The Prime Minister called Sri Ramanujacharya a ‘shining inspiration for the unity and integrity of India’. “He was born in the South, but his influence is on the whole of India from South to North and East to West”, he said.
The Prime Minister stressed that India's freedom struggle was not just a fight for its power and its rights. In this fight there was a 'colonial mindset' on one side, and the idea of 'live and let live' on the other. On the one hand, it was a hysteria of racial superiority and materialism, on the other hand it was a belief in humanity and spirituality. And in this battle India and its tradition were victorious, he said. “Indian Freedom struggle was blessed with the energy of equality, humanity and spiritualism that it received from the saints”, he added.
Referring to Hyderabad connection of Sardar Patel, the Prime Minister said “if Sardar Sahib's 'Statue of Unity' is repeating the oath of unity in the country, then Ramanujacharya's 'Statue of Equality' is giving the message of equality. This is the specialty of India as a nation.”
The Prime Minister elaborated on the richness of the Telugu culture and how it has enriched India’s diversity. He recalled the long traditions of kings and queen who were torchbearers of this rich tradition. In the context of rejuvenation and recognition of India’s places of faith, the Prime Minister talked about 13th century Kakatiya Rudreshwara Ramappa temple being declared as a UNESCO World Heritage Site and Pochampalli being recognized as India’s best tourism village by the World Tourism Organization
The Prime Minister noted the glorious contribution of the Telugu film industry which is making its presence felt globally and much beyond Telegu speaking areas. “This creativity is reigning on silver screen and OTT platforms. It is being praised even outside India. This dedication of Telugu speaking people towards their art and culture is an inspiration for all”, the Prime Minister added.
The Statue is made of ‘panchaloha’, a combination of five metals: gold, silver, copper, brass, and zync and is among one of the tallest metallic statues in sitting position, in the world. It is mounted on a 54-ft high base building, named ‘Bhadra Vedi’, has floors devoted for a Vedic digital library and research centre, ancient Indian texts, a theatre, an educational gallery detailing many works of Sri Ramanujacharya. The statue has been conceptualised by Sri Chinna Jeeyar Swami of Sri Ramanujacharya Ashram.
During the programme, 3D Presentation Mapping on the life journey and teaching of Sri Ramanujacharya was showcased. Prime Minister visited the identical recreations of 108 Divya Desams (ornately carved temples) that surround the Statue of Equality.
Sri Ramanujacharya worked tirelessly for the upliftment of people with the spirit of every human being equal regardless of nationality, gender, race, caste or creed. The inauguration of the Statue of Equality is a part of the 12-day Sri Ramanuja Sahasrabdi Samaroham, the ongoing 1000th birth anniversary celebrations of Sri Ramanujacharya.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ স্মৃতিত ২১৬ ফুট উচ্চতাৰ ‘ষ্টেচু অৱ ইকুৱেলিটী’ দেশবাসীক উৎসৰ্গা কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
‘জগতগুৰু শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ এই বিশাল মূৰ্তিৰ জৰিয়তে ভাৰতে ইয়াৰ মানৱ শক্তি আৰু অনুপ্ৰেৰণাক এক মূৰ্ত ৰূপ প্ৰদান কৰিছে’
‘যেতিয়া আমি ৰামানুজাচাৰ্যজীলৈ চাওঁ, আমি উপলব্ধি কৰোঁ যে প্ৰগতিশীলতা আৰু প্ৰাচীনতাৰ মাজত কোনো বিৰোধ নাই’
‘সংস্কাৰৰ বাবে আপোনাৰ শিপাৰ পৰা দূৰলৈ যোৱাৰ প্ৰয়োজন নাই। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে আমি আমাৰ প্ৰকৃত শিপাৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰা, আমাৰ প্ৰকৃত শক্তিৰ সম্পৰ্কে সচেতন হোৱাটো প্ৰয়োজনীয়’
‘শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ আদৰ্শৰ সৈতে অগ্ৰসৰ হৈ আজি দেশে 'সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াস’-এই মন্ত্ৰেৰে নতুন ভৱিষ্যতৰ ভেটি স্থাপন কৰিছে।
‘সাধু-সন্তসকলৰ পৰা লাভ কৰা সমতা, মানৱতা আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ শক্তিৰে ধন্য হৈছিল ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰাম’
‘যদি চৰ্দাৰ চাহিবৰ ‘ষ্টেচু অৱ ইউনিটি’য়ে দেশত ঐক্যৰ শপত পুনৰাবৃত্তি কৰিছে, তেন্তে ৰামানুজাচাৰ্যৰ ‘সমতাৰ প্ৰতিমূৰ্তি’য়ে সমতাৰ বাৰ্তা প্ৰদান কৰিছে। এখন ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে এয়া হৈছে ভাৰতৰ বিশেষত্ব।’
‘তেলেগু সংস্কৃতিয়ে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্য সমৃদ্ধ কৰিছে’
‘তেলেগু চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগে তেলেগু সংস্কৃতিৰ গৌৰৱময় পৰম্পৰাক ভালদৰে আগবঢ়াই নিছে’
05 FEB 2022 8:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি হায়দৰাবাদত ‘ষ্টেচু অৱ ইকুৱেলিটী’ দেশবাসীৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰে। ১১ শতিকাৰ ভক্তি সাধক শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ সোঁৱৰণত ২১৬ ফুট উচ্চতাৰ এই বিশাল প্ৰতিমূৰ্তিটো গঢ়ি তোলা হৈছে। শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যই ধৰ্ম বিশ্বাস, জাতি আৰু বৰ্ণ নিৰ্বিশেষে জীৱনৰ সকলো দিশতে সমতাৰ আদৰ্শ প্ৰচাৰ কৰিছিল। এই অনুষ্ঠানটোত তেলেংগানাৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰীমতী তামিলিচাই সুন্দৰৰাজন, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী জি কিষাণ ৰেড্ডী উপস্থিত আছিল।
পৱিত্ৰ বসন্ত পঞ্চমী উপলক্ষে সকলোকে শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এনে এক পৱিত্ৰ অনুষ্ঠানত প্ৰতিমূৰ্তিটো জাতিৰ উদ্দেশ্যে উৎসৰ্গা কৰি সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে। তেওঁ কয়, ‘জগতগুৰু শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ এই বিশাল মূৰ্তিটোৰ জৰিয়তে ভাৰতে ভাৰতৰ দেশখনৰ মানৱ শক্তি আৰু অনুপ্ৰেৰণাক এক মূৰ্ত ৰূপ প্ৰদান কৰিছে। শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ এই মূৰ্তিটো তেওঁৰ জ্ঞান, ধৰ্ম বিশ্বাসৰ প্ৰতি তেওঁৰ উদাসীনতা আৰু আদৰ্শৰ প্ৰতীক।’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘বিশ্বকসেন ইষ্টি যজ্ঞ’ৰ ‘পূৰ্ণাহুতি’ত অংশগ্ৰহণ কৰে। দৃঢ় সংকল্প আৰু লক্ষ্য পূৰণৰ বাবে এই যজ্ঞ কৰা হয়। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ ‘অমৃত’ সংকল্পৰ বাবে এই যজ্ঞত ‘সংকল্প’ আগবঢ়ায় আৰু ১৩০ কোটি দেশবাসীক এই যজ্ঞ উৎসৰ্গা কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভাৰতীয় পণ্ডিতসকলৰ ভাৰতীয় পৰম্পৰাৰ কথা স্মৰণ কৰি কয়, এই ঐতিহ্যই জ্ঞানক খণ্ডন আৰু গ্ৰহণ বী প্ৰত্যাখ্যানৰ উৰ্দ্ধত বিবেচনা কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘যদি আমাৰ ‘অদ্বৈত’ থাকে তেন্তে আমাৰ ওচৰত ‘দ্বৈত’ও আছে আৰু আমাৰ ওচৰত শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ ‘বিশেষ দ্বৈত’ও আছে য’ত ‘দ্বৈত বা অদ্বৈত’ দুয়োটা অন্তৰ্ভুক্ত আছে।’ তেওঁ আৰু উল্লেখ কৰে যে শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্য জ্ঞানৰ শিখৰৰ লগতে তেওঁ ভক্তি মাৰ্গৰো প্ৰতিষ্ঠাপক। এফালে তেওঁ যিদৰে সমৃদ্ধ ‘সন্যাস’ পৰম্পৰাৰ এজন সাধক, আনফালে তেওঁ গীতাৰ ভাষাত কৃতকৰ্মৰ গুৰুত্বও উপস্থাপন কৰিছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আৰু কয়, ‘আজিৰ পৃথিৱীত সামাজিক সংস্কাৰ, প্ৰগতিবাদৰ কথা যেতিয়া আহে তেতিয়া শিপাৰ পৰা নিলগত সংস্কাৰ হ’ব বুলি বিশ্বাস কৰা হয়। কিন্তু, যেতিয়া আমি ৰামানুজাচাৰ্যজীলৈ চাওঁ আমি উপলব্ধি কৰোঁ যে প্ৰগতিশীলতা আৰু প্ৰাচীনতাৰ মাজত কোনো বিবাদ নাই। সংস্কাৰৰ বাবে আপোনাৰ শিপাৰ পৰা দূৰলৈ যোৱাটো প্ৰয়োজনীয় নহয়। ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে আমি আমাৰ প্ৰকৃত শিপাৰ সৈতে সংযোগ স্থাপন কৰা, আমাৰ প্ৰকৃত শক্তিৰ বিষয়ে সচেতন হোৱাটো আৱশ্যক।’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বৰ্তমানৰ ব্যৱস্থা আৰু আমাৰ সাধু-সন্তসকলৰ জ্ঞানৰ মাজৰ সম্পৰ্কৰ বিষয়ে বৰ্ণনা কৰে। শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যই দেশখনক সামাজিক সংস্কাৰৰ প্ৰকৃত ধাৰণাটোৰ সৈতে পৰিচিত কৰিছিল আৰু দলিত আৰু পিছপৰা শ্ৰেণীৰ বাবে কাম কৰিছিল। তেওঁ কয়, আজি শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যই আমাক সমতাৰ এক বিশাল প্ৰতিমূৰ্তিৰ ৰূপত সমতাৰ বাৰ্তা প্ৰদান কৰিছে। এই বাৰ্তাৰ সৈতে আজি দেশখনে ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াস’ মন্ত্ৰেৰে ইয়াৰ নতুন ভৱিষ্যতৰ ভেটি স্থাপন কৰিছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে ভাৰতে আজি কোনো বৈষম্য নোহোৱাকৈ সকলোৰে উন্নয়নৰ বাবে সামূহিকভাৱে কাম কৰি আছে; সকলোৰে বাবে সামাজিক ন্যায়ৰ অধিকাৰ প্ৰতিষ্ঠাৰ উদ্দেশ্যে কাম কৰি আছে, যাতে শতিকা ধৰি নিপীড়িত হৈ থকাসকলে আজি দেশৰ উন্নয়নত সম্পূৰ্ণ মৰ্যাদাৰ সৈতে অংশীদাৰ হব পাৰে। পকী ঘৰ, উজ্জ্বলা সংযোগ, ৫ লাখ টকালৈকে বিনামূলীয়া চিকিৎসা বা বিনামূলীয়া বিদ্যুৎ সংযোগ, জন ধন একাউণ্ট, স্বচ্ছ ভাৰত অভিযানৰ দৰে আঁচনিয়ে দলিত, পিছপৰা আৰু বঞ্চিতসকলক শক্তিশালী কৰিছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যক ‘ভাৰতৰ ঐক্য আৰু অখণ্ডতাৰ এক উজ্জ্বল অনুপ্ৰেৰণা’ বুলি অভিহিত কৰে। তেওঁ কয়, ‘তেওঁৰ জন্ম দক্ষিণ ভাৰতত হৈছিল যদিও তেওঁৰ প্ৰভাৱ দক্ষিণৰ পৰা উত্তৰ আৰু পূবৰ পৰা পশ্চিমলৈ সমগ্ৰ ভাৰতত পৰি আছে’।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জোৰ দি কয় যে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰাম কেৱল দেশৰ সত্তা আৰু অধিকাৰৰ বাবে যুঁজ নাছিল। এই যুঁজত এফালে এটা ‘ঔপনিৱেশিক মানসিকতা’ আছিল, আৰু আনফালে ‘জীয়াই থাকক আৰু জীয়াই থাকিবলৈ দিয়ক’ ধাৰণাটো আছিল। এফালে, ই বৰ্ণগত শ্ৰেষ্ঠতা আৰু বস্তুবাদৰ এক উন্মাদনা আছিল, আনহাতে ই আছিল মানৱতা আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ ওপৰত বিশ্বাস। এই যুদ্ধত ভাৰত আৰু ইয়াৰ পৰম্পৰা বিজয়ী হৈছিল, তেওঁ কয়। তেওঁ লগতে কয়, ‘সাধু-সন্তসকলৰ পৰা লাভ কৰা সমতা, মানৱতা আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ শক্তিৰে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰাম ধন্য হৈছিল’।
চৰ্দাৰ পেটেলৰ সৈতে হায়দৰাবাদৰ সম্পৰ্কৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয়, ‘যদি চৰ্দাৰ চাহেবৰ ‘ষ্টেচু অৱ ইউনিটি’য়ে দেশত ঐক্যৰ শপতৰ পুনৰাবৃত্তি কৰে, তেন্তে ৰামানুজাচাৰ্যৰ ‘ষ্টেচু অৱ ইকুৱেলিটি’য়ে সমতাৰ বাৰ্তা প্ৰদান কৰিছে। আৰু এয়াই হৈছে এখন ৰাষ্ট্ৰ হিচাপে ভাৰতৰ বিশেষত্ব।’
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেলেগু সংস্কৃতিৰ সমৃদ্ধি আৰু ই কেনেদৰে ভাৰতৰ বৈচিত্ৰ্যক সমৃদ্ধ কৰিছে সেই সন্দৰ্ভত বৰ্ণনা কৰে। তেওঁ ৰজা আৰু ৰাণীৰ দীঘলীয়া পৰম্পৰাৰ কথা স্মৰণ কৰে যিসকল এই সমৃদ্ধ পৰম্পৰাৰ ধজ্জাবাহক আছিল। ভাৰতৰ আস্থাৰ সৈতে জড়িত স্থানসমূহৰ পুনৰুজ্জীৱিতকৰণ আৰু স্বীকৃতিৰ সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইউনেস্কোৰ বিশ্ব ঐতিহ্যক্ষেত্ৰ হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰা ত্ৰয়োদশ শতিকাৰ কাকতিয়া ৰুদ্ৰেশ্বৰ ৰামাপ্পা মন্দিৰৰ কথা উল্লেখ কৰে। তেওঁ বিশ্ব পৰ্যটন সংস্থাৰ দ্বাৰা ভাৰতৰ শ্ৰেষ্ঠ পৰ্যটন গাওঁ হিচাপে স্বীকৃতি লাভ কৰা পোচামপল্লীৰ কথাও কয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে তেলেগু চলচ্চিত্ৰ উদ্যোগৰ গৌৰৱময় অৱদানৰ কথা উল্লেখ কৰি কয়, বৰ্তমান সমগ্ৰ বিশ্বতে প্ৰভাৱ দেখা গৈছে আৰু তেলেগুভাষী অঞ্চলৰ বাহিৰতো ইয়াৰ জনপ্ৰিয়তা বৃদ্ধি পাইছে। তেলেগু চলচ্চিত্ৰৰ ‘এই সৃজনশীলতাই ৰূপালী পৰ্দা আৰু অ’টিটি প্লেটফৰ্মত ৰাজত্ব কৰি আছে। ভাৰতৰ বাহিৰতো ইয়াক প্ৰশংসা কৰা হৈছে। তেলেগুভাষী লোকসকলৰ কলা আৰু সংস্কৃতিৰ প্ৰতি নিষ্ঠা আৰু আন্তৰিকতা সকলোৰে বাবে অনুপ্ৰেৰণাৰ উত্স’, প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয়।
‘ষ্টেচু অৱ ইকুৱেলিটী’ ‘পঞ্চলোহা’ৰ দ্বাৰা নিৰ্মিত। ইয়াৰ ভিতৰত আছে পাঁচটা ধাতুৰ সংমিশ্ৰণঃ সোণ, ৰূপ, তাম, পিতল, আৰু জিংক। এইটো বিশ্বৰ আটাইতকৈ ওখ ধাতৱ মূৰ্তিবোৰৰ ভিতৰত এটা। ইয়াক ‘ভদ্ৰ বেদী’ নামৰ এটা ৫৪ ফুট ওখ আধাৰ ভৱনত স্থাপন কৰা হৈছে, য’ত বৈদিক ডিজিটেল পুথিভঁৰাল আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰ, প্ৰাচীন ভাৰতীয় গ্ৰন্থ, এখন থিয়েটাৰ, শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ বহুতো কামৰ বিৱৰণ দিয়া এটা শিক্ষামূলক গেলেৰী আছে। শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্য আশ্ৰমৰ শ্ৰী চিন্না জিয়াৰ স্বামীয়ে এই প্ৰতিমূৰ্তিটোৰ পৰিকল্পনা কৰিছিল।
অনুষ্ঠানত শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ বৰ্ণময় জীৱন যাত্ৰা আৰু শিক্ষাৰ ওপৰত থ্ৰী-ডি প্ৰেজেণ্টেচন কৰা হৈছিল। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘ষ্টেচু অৱ ইকুৱেলিটী’ৰ চাৰিওফালে ভাৰ্চুৱেল পদ্ধতিত গঢ়ি তোলা অলংকাৰ খোচিত ১০৮টা মন্দিৰ পৰিদৰ্শন কৰে।
শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যই লিংগ, জাতি, ধৰ্ম, বৰ্ণ নিৰ্বিশেষে প্ৰতিজন মানুহৰ সমান অধিকাৰৰ লক্ষ্যেৰে মানুহৰ উন্নতিৰ বাবে অক্লান্ত পৰিশ্ৰম কৰিছিল। শ্ৰী ৰামানুজাচাৰ্যৰ ১০০০তম জন্মবাৰ্ষিকী উদযাপন উপলক্ষ্যে ১২দিন ধৰি যি ৰামানুজ সহস্ৰাব্দ সমাৰোহৰ আয়োজন কৰা হৈছে তাৰ অংশ হিচাপেই এই প্ৰতিমূৰ্তিটো উন্মোচন কৰা হয়।