Prime Minister's Office
PM lays the foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur, Uttar Pradesh
Ganga Expressway will pass through Meerut, Hapur, Bulandshahr, Amroha, Sambhal, Budaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, RaeBareli, Pratapgarh and Prayagraj
Pays tributes to Pandit Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan, Thakur Roshan Singh whose martyrdom day falls tomorrow
“Ganga Expressway will open new doors of progress for UP”
“When the whole of UP grows together, the country progresses. Therefore, the focus of the double engine government is on the development of UP”
“The priority of the government is to bring the benefits of development to whoever is left behind in the society and is backward. The same sentiment is reflected in our agriculture policy and in the policy related to farmers”
“People of UP are saying - UP plus Yogi, bahut hai upyogi- U.P.Y.O.G.I.”
18 DEC 2021 2:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur, Uttar Pradesh. Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, Union Minister Shri B L Varma were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister started with paying tribute to revolutionaries of the Kakori incident Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan and Roshan Singh. Speaking in the local dialect, the Prime Minister paid homage to Damodar Swaroop ‘Vidrohi’, Raj Bahadur Vikal and Agnivesh Shukla, poets of freedom struggle. “Tomorrow is the Martyrdom Day of Pandit Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan, Thakur Roshan Singh. These three sons of Shahjahanpur, who challenged British rule, were hanged on 19 December. We owe a huge debt to such heroes who laid down their lives for the freedom of India”, The Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that Maa Ganga is the source of all auspiciousness and all progress. Maa Ganga gives all the happiness, and takes away all the pain. Similarly, Ganga Expressway will also open new doors of progress for UP. It will be a source of five boons for the state, said the Prime Minister, referring to the network of expressways, new airports and railway routes. First boon - saving people's time. Second boon- Increase in convenience and ease of people. Third boon- Proper use of resources of UP. Fourth boon- Increase in the capabilities of UP. Fifth boon - all-round prosperity in UP.
The Prime Minister remarked that the modern infrastructure that is being built in UP today shows how the resources are used properly. “You have clearly seen how public money was used earlier. But today the money of Uttar Pradesh is being invested in the development of Uttar Pradesh”, the Prime Minister emphasized. The Prime Minister said when the whole of UP grows together, the country progresses. Therefore, the focus of the double engine government is on the development of UP. ‘With the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas, we are making sincere efforts for the development of UP”, he said. The Prime Minister brought the focus to the situation five years ago. “Except in some areas of the state, electricity was not available in other cities and villages. The government of double engine has not only given about 80 lakh free electricity connections in UP, but every district is being given many times more electricity than before”, he added. He said more than 30 lakh poor people got pucca houses and this campaign will continue to cover all the remaining entitled beneficiaries. In Shahjahanpur also 50 thousand pucca houses were built.
For the first time development of dalits, deprived and backward is being prioritized at his level, he said. He added “the priority of the government is to bring the benefits of development to whoever is left behind in the society and is backward.The same sentiment is reflected in our agriculture policy and in the policy related to farmers”.
The Prime Minister criticized the mentality of begrudging the work for heritage of the country and also for the development of the country. He said such outfits wanted to keep poor and common people dependent on them. “These people have a problem with the construction of a grand dham of Baba Vishwanath in Kashi. These people have a problem with the construction of a grand temple of Lord Shri Ram in Ayodhya. These people have a problem with the cleanliness campaign of Ganga ji. It is these people who question the army's action against the masters of terror. These are the people who put the Made in India corona vaccine made by Indian scientists in the dock”, the Prime MInister said. He recalled the abysmal law and order situation in the state that changed for the better in recent times. The Prime Minister gave the formulation U.P.Y.O.G.I - UP plus Yogi bahut hai upyogi (is very useful).
The inspiration behind the Expressway is the vision of the Prime Minister to provide fast paced connectivity across the country. The 594 Km long six-lane Expressway will be built at a cost of over Rs 36,200 crore. Starting near the Bijauli village in Meerut, the Expressway will extend till near the Judapur Dandu village in Prayagraj. It passes through Meerut, Hapur, Bulandshahr, Amroha, Sambhal, Budaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, RaeBareli, Pratapgarh and Prayagraj. Upon completion of work, it will become the longest expressway of Uttar Pradesh, connecting the western and eastern regions of the state. A 3.5 Km long air strip for assisting emergency take off and landing of Air Force planes will also be constructed on the Expressway in Shahjahanpur. An industrial corridor is also proposed to be built along the Expressway.
The Expressway will also give a fillip to multiple sectors including industrial development, trade, agriculture, tourism etc. It will provide a big boost to the socio-economic development of the region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না উত্তর প্রদেশকী শহজহানপুরদা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেনা মীরুত, হাপুর, বুলন্দশহর, অমরোহা, সমভল, বদানয়ু, শাহজহানপুর, হরদোই, উন্নাও, রায়বরেলী, প্রতাপগর অমসুং প্রয়াগরাজ ফাওরগা চৎকনি
হয়েংগী নুমিৎ অসি থৱাই কৎখিবগী নুমিৎ তারিবা পন্দিৎ রাম প্রসাদ বিস্মিল, অশফাক উল্লাহ খান, থাকুর রোশন সিংহদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
“গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেনা য়ু.পি.দা চাউখৎপগী অনৌবা থোংশিং হাংদোক্লগনি”
য়ু.পি. পুম্বনা পুন্না চাউখৎমিন্নরবদা লৈবাক অসি খুমাং চাওশিন্নগনি। মরম অদুনা দবল ইঞ্জিন সরকার অসিগী মীৎয়েং অসি য়ু.পি.গী চাউখৎ-থৌরাংদা ওইরি
“সরকার অসিগী অহানবা মীৎয়েংদি চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবশিং অদু সমাজ অসিদা নাথৈদুনা থম্বীরবা অমসুং শোত্থরবা মীওই খুদিংমক্তা ফংহনবনি। হায়রিবা চপ মান্নবা ৱাখল্লোন অসি ঐখোয়গী লৌউ-শিংউগী থৌরাং অমসুং লৌমীশিংগা মরী লৈনবা থৌরাংশিংদসু মমি তারি”।
য়ু.পি.গী মীয়াম্না –য়ু.পি. প্লস য়োগী, বহুৎ হে উপয়োগী –য়ু.পি.ৱাই.ও.গি.আই. হায়না ঙাংনরি।
18 DEC 2021 2:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেশকী শহজহানপুরদা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱেগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে। থৌরম অদুদা শরুক য়াখিবশিংগী মরক্তা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ, কেন্দ্রগী মন্ত্রী বি.এল. ভর্মাসু য়াওরি।
মীতিন অদুদা ৱা ঙাংবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা কাকোরি থৌদোক্কী ইহৌরোই ওইরিবশিং রাম প্রসাদ বিস্মিল, অশফাক উল্লাহ খান অমসুং রোশন সিংহদা ইকাই খুম্নবা উৎলদুনা হৌদোকখি। মফম অদুগী লোন্দা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা নীংতম ইহৌগী কবীশিং ওইখিবা দামোদর স্বারুপ ‘বিদ্রোহি’, রাজ বহাদুর বিকল অমসুং অগনিভেশ শুকলাদা ইকাই খুম্নবা উৎখি। “ হয়েং অসি পন্দিৎ রাম প্রসাদ বিস্মিল, অশফাক উল্লাহ খান অমসুং রোশন সিংহগী নীংতম ঈহৌদা থৱাই কৎখিবা নুমিৎনি। ব্রিতিশ শাসনবু শীংনখিবা শহজহানপুরগী মপারী অহুম অসি দিসেম্বর ১৯দা থৌরি য়ান্দুনা হাৎখি। ভারতকী নীংতম্বগীদমক মখোয়গী থৱাই কৎখিবা অসিগুম্বা হীরোশিং অসিগী ঐখোয়দা অচৌবা লমন অমা তোনশিঞ্জরে” হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।
ইমা গঙ্গা অসি অফবা অমসুং চাউখৎপা খুদিংমক্কী হৌরকফম অমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। ইমা গঙ্গানা নুংঙাইবা খুদিংমক খুৎশিন্নরগা অৱাবা খুদিংমক লৌশিনবী। মসিগা মান্ননা গঙ্গা এক্সপ্রেসৱে অসিনা য়ু.পি.গী চাউখৎ থৌরাংগী অনৌবা থোংশিং হাংদোক্লগনি। এক্সপ্রেসৱেগী নেতৱর্কশিং, অনৌবা এয়রপোর্ত অমসুং রেলৱেজকী রুতশিংগী মতাংদা পল্লদুনা মসি রাজ্য অসিদা কান্নবা পীগদবা হীরম মঙাগী হৌরকফমনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। অহানবা কান্নগদবা হীরম –মীয়ামগী মতম কনবা। অনিশুবা কান্নগদবা হীরম- মীয়ামগী খুদোংচাবা হেনগৎহনবা অমসুং হিংবা লাইথোকহনবা। অহুমশুবা কান্নগদবা হীরম- য়ু.পি.গী রিসোর্সশিং নীয়ম চুম্না শিজিন্নবা। মরিশুবা কান্নগদবা হীরম – য়ু.পি. তৌবা ঙম্বা হেনগৎহনবা। মঙাশুবা কান্নগদবা হীরম – য়ু.পি.দা হীরম খুদিংমক্তা নুঙাই য়াইফবা পুরকপা।
ঙসি য়ু.পি.দা শরিবা মতম চুনরবা ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসিনা রিসোর্সশিং মতৌ করম্না নীয়ম চুম্না শিজিন্নবগে হায়বদু তাক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মমাংদা মীয়ামগী শেল অসি করম্না শীজিন্নরম্বগে হায়বদু অদোম্না ময়েক শেংনা উবীরম্লগনি। অদুবু ঙসিদি উত্তর প্রদেশকী শেলশিং অসি উত্তর প্রদেশকী চাউখৎ থৌরাংদা শিজিন্নরি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। য়ু.পি. পুম্বনা পুন্না চাউখৎমিন্নরবদা লৈয়াক অসি খুমাং চাউশিনগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি। মতম অদুনা দবল ঈঞ্জিন সরকার অসিগী মীৎয়েং অসি য়ু.পি.গী চাউখৎ- থৌরাংদনি। ‘সবকা সাথ, সবকা বিকাস, সবকা বিস্বাস অমসুং সবকা প্রয়াসকী মন্ত্রা অসিগা লোয়ননা ঐখোয়না য়ু.পি. অসি চাউখৎনবা পুকচেল শেংনা থবক কয়ামরুম পাইখৎলি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা চহি মঙাগী মমাংদা ফীভম অসিগী মতাংদা মীৎয়েং চংখি। “রাজ্য অসিগী মফম খরখক্তা নত্তনা অতোপ্পা শহরশিং অমসুং খুঙ্গংশিংদা মৈ ফংলমদে। দবল ইঞ্জিন সরকার অসিনা য়ু.পি.দা ইলেক্ত্রিসিতী কন্নেক্সন লেম্না চাউরাক্না লাখ ৮০ পীবতা নত্তনা মমাংগা য়েংনবদা জিলা খুদিংমক্তা ইলেক্ত্রিসিতী মরাং কায়না পীরি” হায়না মহাক্না মখা তাখি। লাইরবা মীওই লাখ ৩০ হেনবনা পক্কা য়ুম ফংখ্রে অমসুং মসিগী কেম্পেন অসি মমিং পানখৎখ্রবা মীওই খুদিংমক কভর তৌদ্রিফাওবা মখা চত্থখিগনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। শহজহানপুরদসু পক্কা য়ুম লিশিং ৫০ শাখ্রে।
অহানবা ওইনা দলিতশিং, খুদোংচাবা ফংদ্রবশিং অমসুং শোত্থরবশিংগী চাউখৎহন্নবা অহানবা ওইনা মহাক্না অঙম্বা থাক্তা মীৎয়েং চংল্লি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি “সরকার অসিগী অহানবা মীৎয়েংদি চাউখৎ-থৌরাংগী কান্নবশিং অদু সমাজ অসিদা নাথৈদুনা থম্বীরবা অমসুং শোত্থরবা মীওই খুদিংমক্তা ফংহনবনি। হায়রিবা চপ মান্নবা ৱাখল্লোন অসি ঐখোয়গী লৌউ-শিংউগী থৌরাং অমসুং লৌমীশিংগা মরী লৈনবা থৌরাংশিংদসু মমি তারি”।
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিগী হেরিতেজ অমসুং লৈবাক অসিগী চাউখৎ-থৌরাংগী ওইবা থবক পাইখৎপদা নীংঙমদবা পোক্লিবা ৱাখল্লোন অসিবু চৈখি। মহাক্না হায়খি অসিগুম্বা মীওইশিং অসিনা লায়রবা অমদি মীচম মীয়ামবু মখোয়গী মখা পোন্না হিংহনবা পামখি। “মীওইশিং অসিনা কাশীদা বাবা বিশ্বনাথকী অচৌবা ধাম অমা শাবদা নুংঙাইতবা পোকই। মীওইশিং অসিনা অয়োধ্যদা ভগৱান শ্রী রামগী অচৌবা লাইশঙ অমা শাবদা নুংঙাইতবা পোকই। মীওইশিং অসিনা গঙ্গাজীগী লুনানবগী কেম্পেন চত্থবদা নুংঙাইতবা পোকই। মীওইশিং অসিমক্তা অকি-অখঙ পীরিবা মকোকশিংগী মায়োক্তা আর্মীনা এক্সন লৌৎপদা ৱাহং হঙলি। মসিগী মীওইশিং অসিনা ভারতকী বিজ্ঞানিকশিংনা ভারত্তা শাজবা কোরোনা ভেক্সিনবু মীয়াম্না চীংনবা পোকহল্লি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হন্দক্তা য়াইফবা পুরক্তুনা অহোংবা লাকখিবা রাজ্য অসিদা হান্না লৈরবা ফত্তবা লো এন্দ ওর্দরগী ফীভম অদু নীংশিংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.পি.ৱাই.ও.জি.আই.গী ফোর্ম্যুলেসন পীখি – য়ু.পি. প্লস য়োগী বহুৎ হে উপয়োগী (য়াম্না কান্নৈ)।
এক্সপ্রেসৱে অসি শানবগী ঈথিল অসি লৈবাক পুম্বদা কন্নেক্তিবিতী খোংজেল য়াংনা শেমগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অদুদগী লাকপনি। কি.মি. ৫৯৪ শাংবা লেন তরুক্কী এক্সপ্রেসৱে অসি লুপা করোর ৩৬,২০০কী মথক্তা চংনা শাগনি। মীরুৎতা লৈবা বিজাউজী খুঙ্গং মনাক্তগী হৌরগা এক্সপ্রেসৱে অসিনা প্রয়াগরাজকী জুদপুর দন্দু খুঙ্গংগী মনাক ফাওবা কোনশিনগনি। মসিনা মীরুৎ, হাপুর, বুলন্দশহর, অমরোহা, সম্ভল, বদানয়ু, শাহজহানপুর, হরদোই, উন্নাও, রায়বরেলী, প্রতাপগর অমসুং প্রয়াগরাজ ফাওদুনা চৎকনি। থবক লোইরবা মতুংদা মসি উত্তর প্রদেশকী নোংচুপ অমসুং নোংপোক থংবা লমদমশিং শম্নহন্দুনা রাজ্য অসিগী খ্বাইদগী শাংবা এক্সপ্রেসৱে ওইরগনি। শাহজহানপুরগী এক্সপ্রেসৱেদা এয়র ফোর্সকী প্লেনশিংগী ইমর্জেন্সী তেক ওফ অমসুং লেন্দিং তৌবদা মতেং পাংনবা কিমি ৩.৫ শাংবা এয়র স্ত্রিপ অমসু শারগনি। এক্সপ্রেসৱে অসিগা থংননা ইন্দস্ত্রিএল কোরিদোর অমসু শানবা প্রপোজ তৌখ্রে।
এক্সপ্রেসৱে অসিনা ইন্দস্ত্রিএল চাউখৎহন্নবা, ললোন-ইতিক, লৌউ-শিংউ, তুরিজম অসিনচিংবা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা ইনোৎ হাপ্লগনি। মসিনা লমদম অসিগী খুন্নাই অমসুং শেন্মীৎলোন চাউখৎহনবদা চাউনা থৌগৎলগনি।