প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ শ্বাহজাহানপুৰত গংগা এক্সপ্ৰেছৱেৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে
গংগা এক্সপ্ৰেছৱে মীৰাট, হাপুৰ, বুলন্দচহৰ, আমৰোহা, সম্ভাল, বদাউন, শ্বাহজাহানপুৰ, হাৰদোই, উন্নাও, ৰায়বৰেলী, প্ৰতাপগড় আৰু প্ৰয়াগৰাজৰ মাজেৰে পাৰ হ'ব
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পণ্ডিত ৰাম প্ৰসাদ বিছমিল, আছফাক উল্লাহ খান, ঠাকুৰ ৰোশন সিঙক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে, যাৰ ত্যাগৰ দিন কাইলৈ
"গংগা এক্সপ্ৰেছৱেই উত্তৰ প্ৰদেশৰ প্ৰগতিৰ নতুন দ্বাৰ মুকলিকৰিব"
"যেতিয়া সমগ্ৰ উত্তৰ প্ৰদেশ একেলগে বিকশিত হয়, দেশখন আগবাঢ়ি যায়; গতিকে ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰৰ গুৰুত্ব উত্তৰ প্ৰদেশৰ বিকাশৰ ওপৰত"
"সমাজত পিছ পৰি থকা, পিছ পৰা, উন্নয়নৰ লাভালাভ তেওঁৰ ওচৰলৈ লৈ যোৱা, আমাৰ চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ; আমাৰ কৃষি নীতিত, কৃষকসকলৰ নীতিত একেই মনোভাৱ প্ৰতিফলিত হৈছে"
"সমগ্ৰ উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাইজে কৈছে- ইউপি প্লাছ যোগী, অতি উপযোগী।- U.P.Y.O.G.I.”
18 DEC 2021 2:48PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে উত্তৰ প্ৰদেশৰ শ্বাহজাহানপুৰত গংগা এক্সপ্ৰেছৱেৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰে। উত্তৰ প্ৰদেশৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী যোগী আদিত্যনাথ, কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী বি এল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কাকোৰী বিপ্লৱী, ৰাম প্ৰসাদ বিছমিল, আশফাক উল্লাহ খান আৰু ৰোশন সিঙক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি ভাষণ আৰম্ভ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে স্বাধীনতা সংগ্ৰামৰ কবি, দামোদৰ স্বৰূপ 'বিদ্ৰোহী', ৰাজ বাহাদুৰ বিকাল আৰু অগ্নিৱেশ শুক্লাক স্থানীয় উপভাষাত শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। "কাইলৈ পণ্ডিত ৰাম প্ৰসাদ বিছমিল, আশফাক উল্লাহ খান, ঠাকুৰ ৰোশন সিঙৰ বলিদান দিৱস। ইংৰাজী শক্তিক প্ৰত্যাহ্বান জনোৱা শ্বাহজাহানপুৰৰ তিনিজন পুত্ৰক ১৯ ডিচেম্বৰত ফাঁচী দিয়া হৈছিল। ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ বাবে সকলো ত্যাগ কৰা এনে নায়কসকলে আমাক এক বৃহৎ ঋণ দিছে।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে মাগংগা হৈছে সকলো মঙ্গলগ্ৰহৰ প্ৰগতিৰ উৎস। মাগঙ্গাই সকলো সুখ দিয়ে, আৰু সকলো বেদনা আঁতৰাই আনে। একেদৰে, গংগা এক্সপ্ৰেছৱেই উত্তৰ প্ৰদেশৰ প্ৰগতিৰ নতুন দুৱাৰও মুকলি কৰিব। এক্সপ্ৰেছৱে, নতুন বিমানবন্দৰ আৰু ৰে'ল পথৰ নেটৱৰ্কৰ কথা উল্লেখ কৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ই ৰাজ্যখনৰ বাবে পাঁচটা আশীৰ্বাদৰ উৎস হ'ব। প্ৰথম আশীৰ্বাদটো হ'ল মানুহৰ সময় ৰক্ষা কৰা। দ্বিতীয় আশীৰ্বাদ টো হ'ল জনসাধাৰণৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰা, জনসাধাৰণৰ সুবিধা বৃদ্ধি কৰা। তৃতীয় আশীৰ্বাদ: উত্তৰ প্ৰদেশৰ সম্পদৰ সঠিক ব্যৱহাৰ। চতুৰ্থ বুন- উত্তৰ প্ৰদেশৰ শক্তি বৃদ্ধি। পঞ্চম বুন - উত্তৰ প্ৰদেশত সৰ্বাম্বলীয় সমৃদ্ধি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে আজি উত্তৰ প্ৰদেশত নিৰ্মাণ কৰা আধুনিক আন্তঃগাঁথনিই দেখুৱাইছে যে সম্পদবোৰ কেনেদৰে সঠিকভাৱে ব্যৱহাৰ কৰা হয়। "অতীতত ৰাজহুৱা ধন কি ব্যৱহাৰ কৰা হৈছে আপুনি ভালদৰে দেখিছে। কিন্তু আজি উত্তৰ প্ৰদেশৰ ধন উত্তৰ প্ৰদেশৰ উন্নয়নত বিনিয়োগ কৰা হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে যেতিয়া সমগ্ৰ উত্তৰ প্ৰদেশ একেলগে বিকশিত হয়, তেতিয়া দেশ খন আগবাঢ়ি যায়। সেয়েহে, দ্বৈত ইঞ্জিন চৰকাৰৰ গুৰুত্ব উত্তৰ প্ৰদেশৰ উন্নয়নৰ ওপৰত। "সবকা সাথ, সবকা বিকাশ, সবকা বিশ্বাস আৰু সবকা প্ৰয়াসৰ মন্ত্ৰেৰে আমি উত্তৰ প্ৰদেশৰ উন্নয়নৰ বাবে আন্তৰিক প্ৰচেষ্টা চলাই আছো।" প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে পাঁচ বছৰ পূৰ্বে পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি জনসাধাৰণৰ দৃষ্টি আকৰ্ষণ কৰে। "ৰাজ্যখনৰ কিছু অংশৰ বাহিৰে, আন চহৰ আৰু গাওঁবোৰত বিদ্যুৎ উপলব্ধ নাছিল। ডাবল ইঞ্জিন চৰকাৰে কেৱল উত্তৰ প্ৰদেশত প্ৰায় 80 লাখ বিনামূলীয়া বিদ্যুৎ সংযোগ প্ৰদান কৰা নাই, কিন্তু প্ৰতিখন জিলাক আগৰ তুলনাত বহুগুণেই বিদ্যুৎ প্ৰদান কৰা হৈছে। তেওঁ কৈছিল যে ৩০ লাখতকৈও অধিক দৰিদ্ৰ লোকে পকী ঘৰ পাইছে আৰু এই অভিযানে বাকী সকলো যোগ্য হিতাধিকাৰীক সামৰি লোৱা অব্যাহত ৰাখিব। শ্বাহজাহানপুৰত ৫০,০০০ পকী ঘৰো নিৰ্মাণ কৰা হৈছিল।
তেওঁ কয় যে এই পৰ্যায়ত দলিত, দুখীয়া আৰু পিছপৰা লোকসকলৰ বিকাশক প্ৰথমবাৰৰ বাবে অগ্ৰাধিকাৰ দিয়া হৈছে। "সমাজত যিপিছ পৰি আছে আৰু পিছ পৰি আছে তেওঁলোকলৈ উন্নয়নৰ লাভালাভ প্ৰদান কৰাটো আমাৰ চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ। আমাৰ কৃষি নীতি আৰু কৃষকসকলৰ সৈতে সম্পৰ্কিত নীতিতো একেই মনোভাৱ প্ৰতিফলিত হয়।"
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে দেশৰ ঐতিহ্যৰ লগতে দেশৰ উন্নয়নমূলক কামৰ ঈৰ্ষাপূৰ্ণ যমুনাক সমালোচনা কৰে। তেওঁ কয় যে এনে সংগঠনে দৰিদ্ৰ আৰু সাধাৰণ লোকসকলক নিজৰ ওপৰত নিৰ্ভৰশীল কৰি ৰাখিব বিচাৰে। "এই লোকসকলৰ কাশীত বাবা বিশ্বনাথৰ বিশাল মন্দিৰ হোৱাত অসুবিধা হৈছে। এই লোকসকলৰ অযোধ্যাত ভগৱান শ্ৰীৰামৰ এটা বিশাল মন্দিৰ নিৰ্মাণ কৰাত অসুবিধা হৈছে। এই লোকসকলে গংগাজীৰ পৰিষ্কাৰ পৰিচ্ছন্নতা অভিযানত অসুবিধাৰ সন্মুখীন হৈছে। এইসকল লোক যিয়ে সন্ত্ৰাসবাদী ব্যক্তিসকলৰ বিৰুদ্ধে সেনাৰ পদক্ষেপক প্ৰশ্ন কৰে। এইসকল লোক যিয়ে ভাৰতীয় বিজ্ঞানীসকলৰ দ্বাৰা তৈয়াৰ কৰা মেড ইন ইণ্ডিয়া কৰোনা ভেকছিনটো কাঠগড়াত ৰাখে। তেওঁ ৰাজ্যখনৰ দুৰ্বল আইন-শৃংখলা পৰিস্থিতিৰ কথা স্মৰণ কৰে যিটো সাম্প্ৰতিক সময়ত সলনি হৈছে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে U.P.Y.O.G.I- ইউ.পি. প্লাছ যোগী বহুত হে উপযোগী সূত্ৰপ্ৰদান কৰে।
এক্সপ্ৰেছৱেত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সমগ্ৰ দেশত দ্ৰুত সংযোগ প্ৰদানৰ অনুপ্ৰেৰণাদায়ক দৃষ্টিভংগী আছে। মুঠ ৫৯৪ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ এই ছয় লেনৰ এক্সপ্ৰেছৱেটো ৩৬,২০০ কোটি টকাৰ অধিক ব্যয়েৰে নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। মিৰাটৰ বিজুলী গাঁৱৰ ওচৰৰ পৰা আৰম্ভ কৰি, এক্সপ্ৰেছৱেটো প্ৰয়াগৰাজৰ জুদাপুৰ দাণ্ডু গাওঁলৈ যাব। ই মীৰাট, হাপুৰ, বুলন্দচহৰ, আমৰোহা, সম্ভাল, বদাউন, শ্বাহজাহানপুৰ, হাৰদোই, উন্নাও, ৰায়বৰেলী, প্ৰতাপগড় আৰু প্ৰয়াগৰাজৰ মাজেৰে পাৰ হ'ব। কামটো সম্পূৰ্ণ হোৱাৰ পিছত, ই উত্তৰ প্ৰদেশৰ আটাইতকৈ দীঘল এক্সপ্ৰেছৱে হৈ পৰিব যি ৰাজ্যখনৰ পশ্চিম আৰু পূব অংশক সংযোগ কৰিব। এই এক্সপ্ৰেছৱেত বায়ু সেনাৰ বিমানৰ জৰুৰী উৰণ আৰু অৱতৰণত সহায় কৰিবলৈ শ্বাহজাহানপুৰত ৩.৫ কিলোমিটাৰ দীঘল ৰানৱেও নিৰ্মাণ কৰা হ'ব। এই এক্সপ্ৰেছৱেৰ কাষত এটা ঔদ্যোগিক কৰিডৰ নিৰ্মাণৰ প্ৰস্তাৱ দিয়া হৈছে।
এই এক্সপ্ৰেছৱেই ঔদ্যোগিক উন্নয়ন, বাণিজ্য, কৃষি, পৰ্যটন আদিকে ধৰি বিভিন্ন খণ্ডক গতি প্ৰদান কৰিব। ই অঞ্চলটোৰ আৰ্থ-সামাজিক বিকাশক ব্যাপকভাৱে প্ৰচাৰ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM lays the foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur, Uttar Pradesh
Ganga Expressway will pass through Meerut, Hapur, Bulandshahr, Amroha, Sambhal, Budaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, RaeBareli, Pratapgarh and Prayagraj
Pays tributes to Pandit Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan, Thakur Roshan Singh whose martyrdom day falls tomorrow
“Ganga Expressway will open new doors of progress for UP”
“When the whole of UP grows together, the country progresses. Therefore, the focus of the double engine government is on the development of UP”
“The priority of the government is to bring the benefits of development to whoever is left behind in the society and is backward. The same sentiment is reflected in our agriculture policy and in the policy related to farmers”
“People of UP are saying - UP plus Yogi, bahut hai upyogi- U.P.Y.O.G.I.”
18 DEC 2021 2:48PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi laid the foundation stone of Ganga Expressway in Shahjahanpur, Uttar Pradesh. Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath, Union Minister Shri B L Varma were among those present on the occasion.
Addressing the gathering, the Prime Minister started with paying tribute to revolutionaries of the Kakori incident Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan and Roshan Singh. Speaking in the local dialect, the Prime Minister paid homage to Damodar Swaroop ‘Vidrohi’, Raj Bahadur Vikal and Agnivesh Shukla, poets of freedom struggle. “Tomorrow is the Martyrdom Day of Pandit Ram Prasad Bismil, Ashfaq Ullah Khan, Thakur Roshan Singh. These three sons of Shahjahanpur, who challenged British rule, were hanged on 19 December. We owe a huge debt to such heroes who laid down their lives for the freedom of India”, The Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that Maa Ganga is the source of all auspiciousness and all progress. Maa Ganga gives all the happiness, and takes away all the pain. Similarly, Ganga Expressway will also open new doors of progress for UP. It will be a source of five boons for the state, said the Prime Minister, referring to the network of expressways, new airports and railway routes. First boon - saving people's time. Second boon- Increase in convenience and ease of people. Third boon- Proper use of resources of UP. Fourth boon- Increase in the capabilities of UP. Fifth boon - all-round prosperity in UP.
The Prime Minister remarked that the modern infrastructure that is being built in UP today shows how the resources are used properly. “You have clearly seen how public money was used earlier. But today the money of Uttar Pradesh is being invested in the development of Uttar Pradesh”, the Prime Minister emphasized. The Prime Minister said when the whole of UP grows together, the country progresses. Therefore, the focus of the double engine government is on the development of UP. ‘With the mantra of Sabka Saath, Sabka Vikas, Sabka Vishwas and Sabka Prayas, we are making sincere efforts for the development of UP”, he said. The Prime Minister brought the focus to the situation five years ago. “Except in some areas of the state, electricity was not available in other cities and villages. The government of double engine has not only given about 80 lakh free electricity connections in UP, but every district is being given many times more electricity than before”, he added. He said more than 30 lakh poor people got pucca houses and this campaign will continue to cover all the remaining entitled beneficiaries. In Shahjahanpur also 50 thousand pucca houses were built.
For the first time development of dalits, deprived and backward is being prioritized at his level, he said. He added “the priority of the government is to bring the benefits of development to whoever is left behind in the society and is backward.The same sentiment is reflected in our agriculture policy and in the policy related to farmers”.
The Prime Minister criticized the mentality of begrudging the work for heritage of the country and also for the development of the country. He said such outfits wanted to keep poor and common people dependent on them. “These people have a problem with the construction of a grand dham of Baba Vishwanath in Kashi. These people have a problem with the construction of a grand temple of Lord Shri Ram in Ayodhya. These people have a problem with the cleanliness campaign of Ganga ji. It is these people who question the army's action against the masters of terror. These are the people who put the Made in India corona vaccine made by Indian scientists in the dock”, the Prime MInister said. He recalled the abysmal law and order situation in the state that changed for the better in recent times. The Prime Minister gave the formulation U.P.Y.O.G.I - UP plus Yogi bahut hai upyogi (is very useful).
The inspiration behind the Expressway is the vision of the Prime Minister to provide fast paced connectivity across the country. The 594 Km long six-lane Expressway will be built at a cost of over Rs 36,200 crore. Starting near the Bijauli village in Meerut, the Expressway will extend till near the Judapur Dandu village in Prayagraj. It passes through Meerut, Hapur, Bulandshahr, Amroha, Sambhal, Budaun, Shahjahanpur, Hardoi, Unnao, RaeBareli, Pratapgarh and Prayagraj. Upon completion of work, it will become the longest expressway of Uttar Pradesh, connecting the western and eastern regions of the state. A 3.5 Km long air strip for assisting emergency take off and landing of Air Force planes will also be constructed on the Expressway in Shahjahanpur. An industrial corridor is also proposed to be built along the Expressway.
The Expressway will also give a fillip to multiple sectors including industrial development, trade, agriculture, tourism etc. It will provide a big boost to the socio-economic development of the region.