Prime Minister's Office
PM Condoles demise of Shivshahir Babasaheb Purandare
15 NOV 2021 10:17AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi has expressed deep sorrow on demise of writer, historian and theatre personality, Shivshahir Babasaheb Purandare. He recalled Shivshahir Babasaheb Purandare’s contribution in connecting coming generations to Chhatrapati Shivaji Maharaj. Shri Modi also posted his speech when Shri Modi had addressed his centenary year programme few months ago.
In a series of tweet, the Prime Minister said:
“I am pained beyond words. The demise of Shivshahir Babasaheb Purandare leaves a major void in the world of history and culture. It is thanks to him that the coming generations will get further connected to Chhatrapati Shivaji Maharaj. His other works will also be remembered.
Shivshahir Babasaheb Purandare was witty, wise and had rich knowledge of Indian history. I had the honour of interacting with him very closely over the years. A few months back, had addressed his centenary year programme.
Shivshahir Babasaheb Purandare will live on due to his extensive works. In this sad hour, my thoughts are with his family and countless admirers. Om Shanti.”

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଶିବଶାହୀର ବାବାସାହେବ ପୁରନ୍ଦରେଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ
15 NOV 2021 10:17AM by PIB Bhubaneswar
ଲେଖକ, ଐତିହାସିକ ତଥା ନାଟ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱ ଶିବଶାହୀର ବାବାସାହେବ ପୁରନ୍ଦରେଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି । ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ ସହ ଆଗାମୀ ପୀଢିକୁ ଯୋଡିବାରେ ତାଙ୍କ ଅବଦାନକୁ ସେ ମନେ ପକାଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବସରରେ କିଛିମାସ ପୂର୍ବେ ତାଙ୍କ ଶତବାର୍ଷିକୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଅବସରରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦେଇଥିବା ଭାଷଣକୁ ସ୍ଥାନିତ କରିଛନ୍ତି ।
ଏକ ଟ୍ୱିଟ ଶୃଙ୍ଖଳରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିବାକୁ ଶବ୍ଦ ପାଉନାହିଁ । ଶିବଶାହୀର ବାବାସାହେବ ପୁରନ୍ଦରେଙ୍କ ବିୟୋଗ ଇତିହାସ ଓ ସଂସ୍କୃତି ଜଗତରେ ଏକ ବିରାଟ ଶୂନ୍ୟସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି । ଛତ୍ରପତି ଶିବାଜୀ ମହାରାଜଙ୍କ ସହ ଆଗାମୀ ପୀଢିକୁ ଯୋଡିଥିବାରୁ ତାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ । ତାଙ୍କ ଅନ୍ୟ ଅବଦାନଗୁଡିକ ମଧ୍ୟ ସଦା ସ୍ମରଣ ରହିବ ।
ଜଣେ ବିଦଗ୍ଧ, ଜ୍ଞାନୀ ବ୍ୟକ୍ତି ଭାବେ ଶିବଶାହୀର ବାବାସାହେବ ପୁରନ୍ଦରେଙ୍କ ଭାରତୀୟ ଇତିହାସରେ ଅଗାଧ ପାଣ୍ଡିତ୍ୟ ଥିଲା । ଅନେକ ବର୍ଷ ଧରି ତାଙ୍କ ସହ ଆଳାପ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ପାଇଛି । କିଛି ମାସ ପୂର୍ବେ ତାଙ୍କ ଶତବାର୍ଷିକୀ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିଥିଲି ।
ବ୍ୟାପକ କାର୍ଯ୍ୟ ପରିସର ଯୋଗୁଁ ଶିବଶାହିର ବାବାସାହେବ ପୁରନ୍ଦରେ ସର୍ବଦା ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିବେ । ଦୁଃଖର ଏହି ମୁହୂର୍ତ୍ତରେ ତାଙ୍କ ପରିବାର ଓ ଅଗଣିତ ପ୍ରଶଂସକଙ୍କୁ ସମବେଦନା ଜଣାଉଛି । ଓମ ଶାନ୍ତି ।”