প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরেনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
15 NOV 2021 10:17AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, নরেন্দ্র মোদীনা অইবা, হিস্তোরিয়ন অমসুং থিএতরগী মশক নাইবা মীশক অমা ওইরিবা শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরেনা লৈখিদবদা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরেনা হৌরক্লিবা মীরোনশিংবু ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকা শম্নহন্নবা হোৎনবদা লৌরম্বা থৌদাং অদু নীংশিংখি। শ্রী মোদীনা থা খরগী মমাংদা মহাক্কী চহি চামা শুবগী থৌরমদা মহাক্না থমখিবা ৱারোল অদুসু পোস্ত তৌখি।
মথং-মথং ত্বিত তৌরদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি:
“ঐহাক্না ৱাহৈনা ফোঙদোকপা ঙমদনা অদুক্কী মতিক নুংঙাইতবা পোকই। শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরেনা লৈখিদবা অসিনা হিস্তরী অমসুং কলচরগী লমদা অচৌবা অহোংবা অমা লৈহৌরগনি। মহাক্না মরম ওইদুনা হৌরক্লিবা মীরোনশিং অসিনা মখা তানা ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকা মরী থম্বা ঙমহল্লগনি। মহাক্না তৌরম্বা থবকশিং অদু নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি।
শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরে অসি হৈ-শিংবা, লৌশিং লৈবা অমসুং ভারতকী পুৱারীগী মরমদা লৌশিং য়াম্না লৈবা মীশক অমনি। চহি কয়াগী মমাংদা মহাক্কা লোয়ননা য়াম্না কুপ্না ৱারী শাবা ফংজখিবা অদু ঐহাক্কী লাইবক ফবনি। থা খরগী মমাংদা মহাক্কী চহি চামা শুবগী থৌরমদা ঐহাক্না ৱা ঙাংখি।
শিবশাহীর বাবাসাহেব পুরন্দরে অসি মহাক্না তৌরম্বা শীংথানীংঙাই ওইবা থবকশিং অদুনা মরম ওইরগা হিংদুনা লৈহৌরগনি। অৱাবা পুংফম অসিদা মহাক্কী ইমুং-মনুং অমদি মহাকপু নুংশিংজবা মশিং লাকঙমদ্রবা মীওই কয়াগী অৱাবদা শরুক য়াজরি। ওম শন্তি।”

Prime Minister's Office
PM Condoles demise of Shivshahir Babasaheb Purandare
15 NOV 2021 10:17AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi has expressed deep sorrow on demise of writer, historian and theatre personality, Shivshahir Babasaheb Purandare. He recalled Shivshahir Babasaheb Purandare’s contribution in connecting coming generations to Chhatrapati Shivaji Maharaj. Shri Modi also posted his speech when Shri Modi had addressed his centenary year programme few months ago.
In a series of tweet, the Prime Minister said:
“I am pained beyond words. The demise of Shivshahir Babasaheb Purandare leaves a major void in the world of history and culture. It is thanks to him that the coming generations will get further connected to Chhatrapati Shivaji Maharaj. His other works will also be remembered.
Shivshahir Babasaheb Purandare was witty, wise and had rich knowledge of Indian history. I had the honour of interacting with him very closely over the years. A few months back, had addressed his centenary year programme.
Shivshahir Babasaheb Purandare will live on due to his extensive works. In this sad hour, my thoughts are with his family and countless admirers. Om Shanti.”