Prime Minister's Office
List of MoUs/Agreements exchanged during the visit of Prime Minister of Kingdom of Denmark
09 OCT 2021 3:23PM by PIB Delhi
Sl.No. Name of the MoU/Agreement Exchanged from Indian side by Exchanged from Danish side by
1
MoU between Council of Scientific & Industrial Research- National Geophysical Research Institute, Hyderabad, Aarhus University, Denmark and Geological Survey of Denmark and Greenland on mapping of ground water resources and aquifers.
Dr. V.M. Tiwari
Director
CSIR-National Geophysical Research Institute
Uppal Road,
Hyderabad (Telangana)
Amb. Freddy Svane
2
Traditional Knowledge Digital Library Access Agreement between Council of Scientific & Industrial Research and Danish Patent and Trademark Office.
Dr. Viswajanani J Sattigeri
Head, CSIR-Traditional Knowledge Digital Library Unit
14, Satsang Vihar Marg, New Delhi
Amb. Freddy Svane
3
MoU between Indian Institute of Science, Bengaluru and Danfoss Industries Private Limited to establish a Centre of Excellence towards natural refrigerants for tropical climates with potential applications.
Prof. Govindan Rangarajan
Director
Indian Institute of Science
Bengaluru
Mr. Ravichandran Purushothaman,
President, Danfoss India
4
Joint Letter of Intent between Ministry of Skill Development & Entrepreneurship, Government of the Republic of India and The Government of the Kingdom of Denmark
Shri Rajesh Aggarwal
Secretary,
Ministry of Skill Development & Entrepreneurship
Amb. Freddy Svane
Apart from the above, the following commercial agreements have also been announced: -
A.
MoU between Reliance Industries Limited and Stiesdal Fuel Technologies on the development of the Hydrogen Electrolyzer and the subsequent manufacturing and deployment of the Hydrogen Electrolyzer in India.
B.
MoU between Infosys Technologies and Aarhus University to establish a‘Center of Excellence for Sustainability Solutions’ based in Denmark.
C.
MoU between the ‘Observer Research Foundation’ and ‘State of Green’ on strategic cooperation to promote knowledge-sharing on solutions and facilitate research on the green transition of the economy.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দেনমার্ক কিংদমগী প্রধান মন্ত্রীগী খোঙচৎতা একচেঞ্জ তৌনখিবা য়ান ৱারোলশিং/এগ্রীমেন্তশিংগী পরিং
09 OCT 2021 3:23PM by PIB Imphal
সিরিএল নম্বর
য়ান ৱারোল/এগ্রীমেন্তকী মমিং
ভারতকী মাইকৈদগী একচেঞ্জ তৌখিবা
দেনিশকী মাইকৈদগী একচেঞ্জ তৌখিবা
১
গ্রাউন্দ ৱাতর রিসোর্সেস অমদি এক্বুইফরশিংগী মেপ্পিংদা কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল রিসর্স-নেস্নেল জিওফিজিকেল রিসর্স ইন্সতিত্যুত, হায়দ্রবাদ, আর্হস য়ুনিভর্সিতী, দেনমার্ক অমদি জিওলোজিকেল সর্ভে ওফ দেনমার্ক অমসুং গ্রীনলেন্দগী মরক্তা য়ানা-ৱারোল
সি.এস.আই.আর.- নেস্নেল জিওফিজিকেল রিসর্স ইন্সতিত্যুত উপ্পল রোদ, হায়দ্রবাদ (তেলঙ্গনা)কী দাইরেক্তর দা. ভি.এম. তিৱারি
এম্বাসেদর ফ্রেদী স্বেন
২
কাউন্সিল ওফ সাইন্তিফিক অমসুং ইন্দস্ত্রীএল রিসর্স অমদি দেনিশ পেতেন্ত অমসুং ত্রেদমার্ক ওফিসকী মরক্তা ত্রেদিস্নেল নোলেজ দিজিতেল লাইব্রেরী এসেস এগ্রীমেন্ত৷
সি.এস.আই.আর.-ত্রেদিস্নেল নোলেজ দিজিতেল লাইব্রেরী য়ুনিত ১৪, সতসঙ্গ বিহর মর্গ, ন্যু দিল্লীগী হেদ দা. বিস্বাজনানি জে. সত্তিগেরি
এম্বাসেদর ফ্রেদী স্বেন
৩
পোতেন্সিএল এপ্লিকেসনশিংগা লোইননা ত্রোপিকেল ক্লাইমেতশিংগীদমক নেচরেল রেফ্রিজেরেন্তশিংরোমদা সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স লৈহন্নবা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ সাইন্স, বেঙ্গলুরু অমসুং দেনফোস ইন্দস্ত্রীস প্রাইভেৎ লিমিতেদকী মরক্তা য়ানা-ৱারোল
ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুত ওফ সাইন্স, বেঙ্গলুরুগী দাইরেক্তর প্রোফেসর গোবিন্দন রঙ্গরাজন
দেনফোস ইন্দিয়াগী প্রসিদেন্ত, রবিচন্দ্রন পুরুশোথামন
৪
ভারত সরকারগী স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ওল্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয় অমদি দেনমার্ক কিংদমগী সরকারগী মরক্তা জোইন্ত লেত্তর ওফ কন্তেন্ত
স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং এল্তরপ্রিনরশিপ মন্ত্রালয়গী সেক্রতরী, শ্রী রাজেশ অগর্ৱাল
এম্বাসেদর ফ্রেদী স্বেন
মথক্তা পল্লিবা অসিগী মথক্তা, মখাগী কম্মর্সিএল এগ্রীমেন্তশিং অসিসু লাওথোকখি: -
A.
হাইদ্রোজেন ইলেক্ত্রোলাইজর শেমগৎনবা অমদি ভারত্তা হাইদ্রোজেন ইলেক্ত্রোলাইজর পুথোক্তুনা দিপ্লোই তৌবগী মতাংদা রিলাইন্স ইন্দস্ত্রীস লিমিতেদ অমদি স্তিসদেল ফ্যুল তেক্নোলোজীসকী মরক্তা য়ানা-ৱারোল৷
B.
দেনমার্কতা বেজ তৌদুনা ‘সস্তেনেবিলিতী সোলুসনশিংগীদমক সেন্তর ওফ এক্সিলেন্স’ অমা শেমগৎনবা ইনফোসিস তেক্নোলোজীস অমদি আর্হস য়ুনিভর্সিতীগী মরক্তা য়ানা-ৱারোল৷
C.
সোলুসনশিংদা নোলেজ সেয়র তৌনবা হেনগৎহন্নবা কোওপরেসন পীনবা অমদি ইকোনোমীগী গ্রীন ত্রাঞ্জিসনদা রিসর্স তৌবা লাইহন্নবা ‘ওবজর্বর রিসর্স ফাউন্দেসন’ অমদি ‘স্তেত ওফ গ্রীন’গী মরক্তা য়ানা-ৱারোল৷