Ministry of Finance
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman chairs meeting to discuss infrastructure road map ahead
Finance Minister conveys Ministries to front-load their capital expenditure & aim to achieve more than their CAPEX targets
Finance Minister told Ministries and their CPSEs to ensure clearance of MSME’s dues at the earliest
Finance Minister asks Ministries to explore Public Private Partnership (PPP) mode for viable projects
11 JUN 2021 7:17PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance & Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman here today held a virtual meeting with senior government officials to discuss the infrastructure roadmap ahead. This was the 5th review meeting by the Finance Minister with Ministries/Departments on the infrastructure roadmap ahead. During the meeting, Capital Expenditure (CAPEX) Plans of Ministries and their CPSEs, status of implementation of Budget announcements and measures to expedite infrastructure investment were discussed. The meeting was attended by Finance Secretary, Secretary (Economic Affairs), Secretary (Public Enterprises), Secretary (Road Transport and Highways), Secretary (Telecommunications) and Secretary (Atomic Energy) as well as CMDs/CEOs of CPSEs of these three Ministries/Departments.
Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman virtually chairs meeting to discuss infrastructure road map ahead in presence of Finance Secretary & Secretary Expenditure Dr T.V. Somanathan (right) and Secretary, Department of Economic Affairs, Shri Ajay Seth (left).
While reviewing the capital expenditure performance of the Ministries and their CPSEs, Finance Minister emphasised that enhanced CAPEX will play a critical role in revitalising the economy post-pandemic and encouraged the Ministries to front-load their capital expenditure. Ministries were also requested to aim to achieve more than their CAPEX targets. The Finance Minister said that the Budget for Financial Year 2021-22 provided a capital outlay of Rs. 5.54 lakh crore, a sharp increase of 34.5% over the Budget Estimate of 2020-21. However, the efforts from the budgetary side to increase the capital expenditure have to be complemented by the Public Sector Enterprises, She added.
Smt. Sitharaman also highlighted that the infrastructure expenditure is not just Central Government budgetary expenditure on infrastructure and includes infrastructure spending by state governments and private sector. It also includes government expenditure through extra-budgetary resources. Therefore, Ministries are to actively work on getting projects funded through innovative structuring and financing and provide all support to private sector for enhancing infrastructure spending. The Finance Minister also added that the Ministries also need to explore Public Private Partnership (PPP) mode for viable projects. The Finance Minister also asked the Ministries and their CPSEs to ensure clearance of Micro, Small & Medium Enterprises (MSME) dues at the earliest.
The Finance Minister, inter alia, asked the DoT expedite the important projects bringing the benefit of high level data connectivity to all parts of the country including Aspirational Districts. The MoRTH was asked to explore the possibility of enhancing connectivity in hilly regions and to expedite the implementation of Vehicle Scrapping Facility. The Department of Atomic Energy was asked to ensure timely achievement of initiatives announced under the Atma Nirbhar Bharat Package (ANBP).
While concluding, the Finance Minister requested the Secretaries of Ministries to push expenditure on large important projects to ensure that the achievement is commensurate with timelines. She also asked the Ministries to take up regular reviews of sector-specific projects with the concerned State Governments for effective implementation of the same.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনফ্রাস্ত্রকচর রোদ মেপকী মতাংদা খন্ন-নৈননবগী ফমখিবা মীফমদা ফাইনান্স মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মালা সিথারমননা থৌবুরেল ওইদুনা শরুক য়াখ্রে
মন্ত্রালয়শিংনা মখোয়গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অদু ফ্রন্ত-লোদ তৌননবা অমসুং মখোয়গী সি.এ.পি.ই.এক্স. তার্গেৎশিংদগী হেন্না ফংবা ঙম্নবগী পান্দম থম্নবা ফাইনান্স মন্ত্রীনা হায়খ্রে
এম.এস.এম.ই.গী দ্যুশিং অথুবা মতমদা শেংদোক্নবা ফাইনান্স মন্ত্রীনা মন্ত্রালয়শিং অমসুং মখোয়গী সি.পি.এস.ই.শিংদা খঙহনখ্রে
বাইএবল প্রোজেক্তশিংগীদমক পব্লিক প্রাইভেৎ পার্তনরশিপ(পি.পি.পি.) মোদ এক্সপ্লোর তৌননবগীদমক ফাইনান্স মন্ত্রীনা মন্ত্রালয়শিংদা হায়খ্রে
11 JUN 2021 7:17PM by PIB Imphal
ইনফ্রাস্ত্রকচর রোদমেপকী মতাংদা খন্ন-নৈননবা ঙসি মফম অসিদা ফাইনান্স অমসুং কোর্পোরেত এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মালা সিথারমননা সরকারগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগা লোইননা ভর্চুয়েল মীফম অমা পাংথোকখ্রে৷ মসিগী মীফম অসিনা ইনফ্রাস্ত্রকচর রোদমেপকী মতাংদা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিং অসিগা লোইননা ফাইনান্স মন্ত্রীনা খন্ন-নৈনখিবা ৫শুবা রিভিয়ু মীফম ওইখি৷ মীফম অসিদা, মন্ত্রালয়শিংগী অমসুং মখোয়গী সি.পি.এস.ই.শিংগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর(সি.এ.পি.ই.এক্স.) প্লানশিং, বদজেৎ এনাউন্সমেন্তশিং চৎননবগী স্তেতস অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর ইনবেস্তমেন্ত অথুবা মতমদা থাদনবগী খোঙথাংশিং খন্ন-নৈনখি৷ ফাইনান্স সেক্রেতরী, সেক্রেতরী(ইকোনোমিক এফিয়র্স), সেক্রেতরী(পব্লিক এন্তরপ্রাইজেস), সেক্রেতরী(রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ), সেক্রেতরী(তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স) অমসুং সেক্রেতরী(এতোমিক ইনর্জী) অমসুং মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত অহুম অসিগী সি.পি.এস.ই.শিংগী সি.এম.দি.শিং/সি.ই.ও.শিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি৷
ফাইনান্স সেক্রেতরী অমসুং সেক্রেতরী এক্সপেন্দিচর দা. তি.ভি. সোমানথান(য়েৎ) অমসুং ইকোনোমিক এফিয়র্স দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী, শ্রী অজে সেথ(ওই) শরুক য়াদুনা ইনফ্রাস্ত্রকচর রোদ মেপকী মতাংদা খন্ন-নৈননবা ফাইনান্স মন্ত্রী শ্রীমতি নির্মালা সিথারমননা ভর্চুয়েল্লী ওইনা শরুক য়াখ্রে৷
মন্ত্রালয়শিংগী অমসুং মখোয়গী সি.পি.এস.ই.শিংগী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর পর্ফোমেন্স অদু য়েংশিল্লদুনা, লাইনা-লাইচৎ অসিগী মতুংদা শেল-থুমগী ফিভম অসি অমুক হন্না ফগৎহন্নবা হোৎনবদা সি.এ.পি.ই.এক্স.না য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরগনি হায়না ফাইনান্স মন্ত্রালয়না ফোংদোকখ্রে অমসুং মন্ত্রালয়শিংনা মখোয়গী কেপিতেল এক্সপেন্দিচর অদু ফ্রন্ত-লোদ তৌবদা হেন্না পুক্নিং থৌগৎখ্রে৷ মন্ত্রালয়শিংনা মখোয়গী সি.এ.পি.ই.এক্স. তার্গেৎশিং অসিদগী হেন্না ফংবা ঙম্নবা হোৎনগদবনি হায়নসু মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ শেঞ্জাগী চহি ২০২১-২২গী বদজেৎনা লুপা কোতি লাখ ৫.৫৪গী কেপিতেল আউতলে অমা পী, হায়রিবা শেনফম অসি ২০২০-২১গী বদজেৎ অদুদগী ৩৪.৫% হেল্লি হায়না ফাইনান্স মন্ত্রীনা ফোংদোকখি৷
ইনফ্রাস্ত্রকচরদা থাদরিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর এক্সপেন্দিচর অসি কেন্দ্র সরকারগী বদজেতরী এক্সপেন্দিচর খক্তা নত্তে, থাদরিবা শেনফম অসিদা রাজ্য সরকারশিং অমসুং প্রাইভেৎ সেক্তরগী শরুকসু য়াওরি হায়না শ্রীমতি সিথারমননা ফোংদোকখ্রে৷ মসিদা এক্সত্রা-বদজেতরী রিসোর্চেসকী খুৎথাংদা সরকারগী এক্সপেন্দিচরসু য়াওরিবনি৷ মরম অদুনা, ইন্নোবেতিব স্ত্রকচরিংগী খুৎথাংদা ফন্দ থাদরিবা প্রোজেক্তশিং অসি ফংবা ঙম্নবা মন্ত্রালয়শিংনা এক্তিব্লী ওইনা থবক তৌগদবনি অমসুং ইনফ্রস্ত্রকচরদা শেল হেন্না থাদনবগীদমক প্রাইভেৎ সেক্তরদা সপোর্ত পুম্নমক ফংহনগদবনি৷ বাইএবল প্রোজেক্তশিংগীদমক মন্ত্রালয়শিংনা পব্লিক প্রাইভেৎ পার্তনরশিপ(পি.পি.পি.) মোদ এক্সপ্লোর তৌবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়নসু ফাইনান্স মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ অথুবা মতমদা মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজেস(এম.এস.এম.ই.)গী শেনফম অদু শেংদোক্নবা ফাইনান্স মন্ত্রীনা মন্ত্রালয়শিং অমসুং মখোয়গী সি.পি.এস.ই.শিং অসিদসু খঙহনখ্রে৷
এস্পিরেস্নেল জিলাশিং য়াওনা লৈবাক অসিগী শরুক পুম্নমক্তা হাই লেবেল দাতা কন্নেক্তিবিতীগী কান্নবা পুরক্লিবা মরু ওইবা প্রোজেক্তশিং অদু ফাইনান্স মন্ত্রীনা দি.ও.তি. এক্সপিদাইততা খঙহনখ্রে৷ চিংগী লমদমদা কন্নেক্তিবিতী হেনগৎনবগী ওইথোকপা অদু এক্সপ্লোর তৌননবা অমসুং ভেহিকল স্ক্রাপ্পিং ফেসিলিতী অথুবা মতমদা চৎননবা এম.ও.আর.তি.ঐচ.তা হায়খ্রে৷ অত্ম নির্ভর ভারত পেকেজ(এ.এন.বি.পি.)গী মখাদা লাওথোকখিবা ইনিসিয়েতিবশিংগী এচিবমেন্ত অদু মতম চানা ফংহন্নবা এতোমিক ইনর্জীগী দিপার্তমেন্তদা খঙহনখ্রে৷
লোইশিল্লকপগী শরুক্তা, এচিবমেন্ত অদু লৈরিবা তাইমলাইনশিং অসিগী মনুংদা ফংবা ঙম্ননবা মরু ওইবা অচৌবা প্রোজেক্তশিংদা শেল থাদনবা ফাইনান্স মন্ত্রীনা মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরীশিংদা খঙহনখ্রে৷ মরী লৈনবা রাজ্য সরকারশিংগা লোইননা সেক্তর-স্পেসিফিক প্রোজেক্তশিং অসি চাং নাইনা য়েংশিন্ননবা মহাক্না মন্ত্রালয়শিংদসু হায়জখ্রে৷