Prime Minister's Office
PM interacts with state and district officials on the COVID-19 situation
Urges officials to devise their strategy in a rural and urban specific way
20 MAY 2021 1:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with the state and district officials on the COVID-19 situation through video conference.
During the interaction, the officials thanked the Prime Minister for his leadership in the battle against Covid-19. The officials briefed the Prime Minister about the improving covid situation in their respective districts. They shared their experience of using technology for real-time monitoring and capacity building. They also informed about the steps taken to enhance public participation and awareness in their districts.
Speaking on the occasion, the Prime Minister urged everyone to ensure full commitment to fight the pandemic. He added, Coronavirus has made the work more demanding and challenging. In the midst of these new challenges, new strategies and solutions are needed. He said over the past few days, active cases have started to reduce in the country. But he warned that the challenge remains as long as this infection is present even on the minor scale.
The Prime Minister lauded the outstanding work of the state and district officials in fighting the pandemic and said experiences and feedback from their work in the field, helped in making practical and effective policies. He added that vaccination strategy is also being pushed forward by incorporating suggestions from states and various stakeholders at all levels.
The Prime Minister stressed on the need to use local experiences and the need to work together as a country. He urged to spread messages on keeping villages Corona-free and following COVID-appropriate behaviour, even when cases are declining. He asked the officials to devise their strategy in a rural and urban specific way and ensure that Rural India is COVID free.
The Prime Minister remarked that every epidemic has taught us the importance of continuous innovation and change in our ways of dealing with epidemics. He emphasized that the methods and strategies in dealing with the pandemic should be dynamic as the virus is expert in mutation and changing the format. He said virus mutation is concerning the youth and children. He stressed the need to boost vaccination drive.
On vaccine wastage, the Prime Minister said wastage of a single vaccine means not being able to provide the necessary security to an individual. Therefore he urged to stop vaccine wastage.
The Prime Minister also emphasized the priority of eazing the lives of citizens while saving lives. He added facilities for free ration for the poor, other essential supplies must be provided and black marketing should be stopped. He said these steps are also necessary to win this fight and to move forward.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভমগী মতাংদা রাজ্য অমসুং জিলাগী ওফোসিএলশিংগা ৱারী শাখ্রে
ওফিসিএলশিংদা মখোয়গী লালোং অদু খুঙ্গং অমসুং সহরদা অখন্নবা মওংদা শিজিন্ননবা হায়খ্রে
20 MAY 2021 1:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা কোবিদ-১৯গী ওইরিবা ফীভম অসিগী মতাংদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা রাজ্য অমসুং জিলাগী ওফিসিএলশিংগা ৱারী শাখ্রে।
ৱারী ৱাতাই শাবা অদুদা ওফিসিএলশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা মহাক্কী লুচিং মখাদা কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনরিবা অসিগীদমক মহাকপু থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে। ওফিসিএলশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা মখোয়-মখোয়গী জিলাশিংদা কোবিদকী ফীভম ফগৎলকপগী মতাংদা পাউদমখ্রে। মখোয়না রিএল-তাইম মোনিতরিং অমসুং কেপাসিতী বিল্দিংদা তেক্নোলোজী শিজিন্নবগী এক্সপরিয়েন্স অদু সিয়র তৌখ্রে। মখোয়না মখোয়গী জিলাশিংদা মীয়াম্না শরুক য়াবা অমসুং এৱের্নেস পীবা হেনগৎহন্নবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিংগী মতাংদসু পাউদমখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা মীপুম খুদিংমক্না লাইচৎ অসি থেংনবদা মপুং ফানা হোৎননবা হায়খ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায় কোরোনাভাইরস অসিনা থবক অসি হেন্না দিমান্দ লৈহল্লি অমসুং শীংনবা হেলহল্লি। অনৌবা শীংনবশিং অসিগী মরক্তা অনৌবা লালোংশিং অমসুং পাম্বৈশিং মথৌ তাই। মহাক্না হায় হৌখিবা চহিদা লৈবাক অসিদা এক্তিব কেসশিং হন্থবা হৌরকখি। অদুবু লাইনা অসিনা লৈরিবা মখৈ খজিক্তং ওইরবসু শীংনবা অদুমক লৈখিনি হায়না মহাক্না চেকশিন ৱা থমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ অসি লান্থেংনরিবা রাজ্য অমসুং জিলাগী ওফিসিএলশিংগী থোইদোক-হেন্দোকপা থবক অসিবু থাগৎখ্রে অমসুং মহাক্না হায় মখোয়না ফীল্দদা থবক তৌবগী মখোয়গী এক্সপরিয়েন্স অমসুং ফীদবেক অদুনা পোলিসীশিং প্রেক্তিকেল ওইহনবা অমসুং কান্নবা ওইহনবদা মতেং পাংখি। মহাক্না মখা তারদুনা হায় রাজ্যশিং অমসুং থাক পুম্নমক্তা লৈরিবা তোঙান তোঙানবা স্তেকহোল্দরশিংগী পাউতাকশিং অদু শিজিন্নদুনা তীকা থাদোকপগী লালোং অসি কনখৎহল্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা লোকেল এক্সপরিয়েন্সশিং শিজিন্নবগী মথৌ তাবা অমসুং লৈবাক অমা ওইনা অমত্তা ওইনা পুন্না থবক তৌবগী মথৌ তাবগী মতাংদা অকনবা ৱাফম থমখ্রে। মহাক্না কেসশিং হন্থরক্লবসু খুঙ্গংশিং কোরোনা ফ্রী ওইনা থম্বা অমসুং কোবিদকা চুনবা চৎনা-লোনচৎ ঙাক্না চৎপগী মতাংদা পাউজেল শন্দোক্নবা হায়খ্রে। মহাক্না ওফিসিএলশিংদা মখোয়গী লালোং অদু খুঙ্গং অমসুং অর্বানদা অখন্নবা মওংদা শিজিন্নবা অমসুং ভারতকী খুঙ্গং কোবিদ ফ্রী ওইহন্নবা খঙহনখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায় লাইচৎ খুদিংমক্না ঐখোয়দা লেপ্পা লৈতনা ইন্নোভেসন পুথোকপগী অমসুং লাইচৎশিং লাকশিন্নবা ঐখোয়গী মওং-মতৌ হোংদোকপা মরু ওইবা হায়না ঐখোয়দা তাক্তুনা লাক্লি। লাইচৎ অসি লাকশিনবগী পাম্বৈশিং অমসুং লালোংশিং অসি দাইনামিক ওইগদবনি মরমদি ভাইরস অসি ম্যুতেসন তৌবা অমদি মওং-মতৌ হোংবা য়াম্না হৈ হায়না মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখ্রে। মহাক্না হায় ভাইরসনা ম্যুতেসন তৌবনা নহাশিং অমসুং অঙাংশিংদা খুদোংথিনীংঙাই ওইরক্লি। তীকা থাদোকপগী থৌওং অসি কনখৎহনবা মথৌ তাই হায়না মহাক্না অকনবা ৱা থমখ্রে।
ৱেক্সিন ৱেস্তেজকী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হায় বেক্সিন অমা মাংহনবা হায়বা অসি মীওই অমগী মথৌ তাবা ঙাকশেল অদু পীবা ঙমদ্রে হায়বনি। মরম অসিনা মহাক্না বেক্সিন ৱেস্তেজ থিংনবা হায়খ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা পুন্সিং কল্লিঙৈদা প্রজাশিংগী পুন্সিশিংবু নুংঙাইনা লৈহনবা হায়বা অসি মরু ওইনা লৌগদবনি হায়নসু ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না মখা তারদুনা হায় লায়রবশিংগী ওইনা লেম্না রসন পীবা, অতৈ তঙাই ফদবা সপ্লাইশিংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগদবনি অমসুং কালাবজার তৌবা থিংগদবনি। মহাক্না হায় খোঙথাংশিং অসি লাঞ্জং অসি মাইপাকপদা অমসুং মাংদা চংশিনবদা তঙাই ফদে।