Ministry of Health and Family Welfare
Update on Covid Relief Aid
Worldwide Help being Viably Apportioned and Expeditiously Conveyed by Government of India to Tertiary Care Institutions across States and UTs for COVID management
9200 Oxygen Concentrators; 5243 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 5913 ventilators/Bi PAP; ~3.44L Remdesivir vials delivered/ dispatched so far
11 MAY 2021 3:42PM by PIB Delhi
Government of India is receiving international donations and aid of COVID-19 relief medical supplies and equipment since 27 April 2021 from different countries/organisations to augment its efforts in fighting the unprecedented surge in COVID in the country. Various Ministries/Departments of Government of India have seamlessly collaborated through a streamlined and systematic mechanism under the “Whole of Government” approach, for expeditiously delivering the incoming global aid to States and UTs.
Cumulatively, 9200 Oxygen Concentrators; 5243 Oxygen Cylinders; 19 Oxygen Generation Plants; 5913 ventilators/Bi PAP; ~3.44L Remdesivir vials delivered/ dispatched through road and air, from 27th April 2021 to 10th May 2021.
Major consignments received on 10th May 2021 from UAE, Israel, USA, Netherland include:
• Ventilators/BiPAP/CPAP (610)
• Oxygen Concentrators (300)
• Favipiravir - 12600 strips (each strip contains 40 tablets)
The process of effective immediate allocation, and streamlined delivery to the recipient states/UTs and institutions is being comprehensively monitoring this on a regular basis by the Union Health Ministry. A dedicated Coordination Cell has been created in the Union Health Ministry to coordinate the receipt and allocation of foreign COVID relief material as grants, aid and donations. This Cell started functioning from 26th April 2021. A Standard Operating Procedure has been framed and implemented by the Health Ministry since 2nd May, 2021.
Photo 1. Oxygen Generator from UK capable of an output of 500 Litres per Minute was dispatched last night from Delhi to Chirang, Assam, by rail.
Photo 2. Medical Relief from Kuwait comprising of 2 ISO Oxygen Tanks containing 40 metric tonnes of Liquid Oxygen, 200 Oxygen Cylinders and 4 high-flow Oxygen Concentrators was brought by INS Kolkata last evening to Mangalore Port, for distribution to various States.
Photo 3. Medical relief from Singapore consisting of 3600 oxygen cylinders was brought by INS Airavat last evening to Visakhapatnam port, for distribution to States.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କୋଭିଡ ରିଲିଫ ସହାୟତା ସମ୍ପର୍କିତ ସୂଚନା
କୋଭିଡ ପ୍ରବନ୍ଧନ ପାଇଁ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କୁ ସାରା ବିଶ୍ୱରୁ ମିଳିଥିବା ସହାୟତାକୁ ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡିକୁ ସେମାନଙ୍କ ଆବଶ୍ୟକତା ମୁତାବକ ଯଥାଶୀଘ୍ର ପଠାଯାଉଛି
୯,୨୦୦ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଣ୍ଟଟ୍ରେଟର, ୫,୨୪୩ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡର, ୧୯ ଅକ୍ସିଜେନ ଜେନେରେସନ ପ୍ଲାଂଟ, ୫୯୧୩ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର/ ବିଆଇ ପିଏପି, ୩.୪୪ ଲକ୍ଷ ଭାଏଲ ରେମଡେସିଭିର ଇଞ୍ଜେକ୍ସନ ବିତରଣ କରାଯାଇଛି/ପଠାଯାଇଛି
11 MAY 2021 3:42PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କୋଭିଡ-୧୯ ମାମଲାର ଅହେତୁକ ବୃଦ୍ଧିକୁ ଦେଖି ଭାରତ ସରକାରଙ୍କୁ ଏହାର ମୁକାବିଲା ପାଇଁ ଏପ୍ରିଲ ୨୭,୨୦୨୧ରୁ ବିଭିନ୍ନ ଦେଶ/ସଂଗଠନ ପକ୍ଷରୁ ଦାନ, ଚିକିତ୍ସା ଉପକରଣ ଓ ରିଲିଫ ସାମଗ୍ରୀ ମିଳୁଛି । ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ବିଭିନ୍ନ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ/ବିଭାଗଗୁଡିକ ‘ପୂର୍ଣ୍ଣ ସରକାର’ ଆଭିମୁଖ୍ୟ ଅନୁଯାୟୀ ମିଳୁଥିବା ଅନ୍ତର୍ଜାତିକ ସହାୟତାଗୁଡିକୁ ଗ୍ରହଣ କରି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପହଞ୍ଚାଇବା ପାଇଁ ସୁବ୍ୟବସ୍ଥିତ ଯୋଜନା କରିଛନ୍ତି ।
ଏପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମୁଦାୟ ୯,୨୦୦ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଣ୍ଟଟ୍ରେଟର, ୫,୨୪୩ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡର, ୧୯ ଅକ୍ସିଜେନ ଜେନେରେସନ ପ୍ଳାଣ୍ଟ, ୫୯୧୩ ଭେଣ୍ଟିଲେଟର/ ବିଆଇ ପିଏପି, ୩.୪୪ ଲକ୍ଷ ଭାଏଲ ରେମଡେସିଭିର ଇଞ୍ଜେକ୍ସନକୁ ଏପ୍ରିଲ ୨୦,୨୦୨୧ରୁ ମେ ୧୦, ୨୦୨୧ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସଡକ ଓ ଆକାଶ ମାର୍ଗରେ ବିତରଣ କରାଯାଇଛି/ପଠାଯାଇଛି ।
ସଂଯୁକ୍ତ ଆରବ ଏମିରେଟ, ଇସ୍ରାଏଲ, ଆମେରିକା ଓ ନେଦରଲ୍ୟାଣ୍ଡରୁ ମେ ୧୦,୨୦୨୧ ସୁଦ୍ଧା ମିଳିଥିବା ପ୍ରମୁଖ ରିଲିଫ ସାମଗ୍ରୀରେ ସାମିଲ ରହିଛି:
• ଭେଣ୍ଟିଲେଟର/ ବିଆଇ ପିଏପି/ସିପିଏପି (୬୧୦)
• ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଣ୍ଟଟ୍ରେଟର (୩୦୦)
• ଫାବିପିରାଭିର- ୧୨୬୦୦ ଷ୍ଟ୍ରିପସ୍ (ପ୍ରତ୍ୟେକ ଷ୍ଟ୍ରିପରେ ୪୦ ବଟିକା ଥାଏ)
କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ଦ୍ୱାରା ନିୟମିତ ଭାବେ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ ଓ ସଂସ୍ଥାନଗୁଡିକୁ ମିଳୁଥିବା ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଢଙ୍ଗରେ ତତ୍କାଳ ଆବଣ୍ଟନ ଓ ବିତରଣ ପ୍ରକ୍ରିୟା ଉପରେ କଡା ନଜର ରଖାଯାଇଛି । ଅନୁଦାନ, ସହାୟତା ଓ ଦାନ ଭାବେ ମିଳୁଥିବା ବିଦେଶୀ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ପ୍ରାପ୍ତ କରିବା ଓ ଆବଂଟନ ମଧ୍ୟରେ ସମନ୍ୱୟ ରଖିବା ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସମନ୍ୱୟ ସେଲ୍ ଗଠନ କରିଛି । ଏହି ସେଲ୍ ଏପ୍ରିଲ ୨୬,୨୦୨୧ରୁ କାମ କରିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛି । ମଇ ୨, ୨୦୨୧ରୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମନ୍ତ୍ରାଳୟ ଦ୍ୱାରା ଏକ ମାନକ ସଂଚାଳନ ପ୍ରକ୍ରିୟା ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ ହେଉଛି ।
ଫଟୋ ୧- ବ୍ରିଟେନରୁ ମିଳିଥିବା ପ୍ରତି ମିନିଟରେ ୫୦୦ ଲିଟର କ୍ଷମତା ଯୁକ୍ତ ଅକ୍ସିଜେନ ଜେନେରେଟର ଗତକାଲି ରାତିରେ ରେଳ ଯୋଗେ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଚିରାଙ୍ଗ, ଆସାମକୁ ପଠାଯାଇଛି ।
ଫଟୋ ୨- କୁଏତରୁ ମିଳିଥିବା ଡାକ୍ତରୀ ସହାୟତା ସାମଗ୍ରୀ ମଧ୍ୟରେ ୨ଟି ଆଇଏସଓ ଅକ୍ସିଜେନ ଟ୍ୟାଙ୍କ ସାମିଲ ରହିଛି । ଯେଉଁଥିରେ ୪୦ ମେଟ୍ରିକ ଟନ ତରଳ ଅମ୍ଳଜାନ, ୨ ଶହ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡର ଓ ୪ ଉଚ୍ଚପ୍ରବାହ ଯୁକ୍ତ ଅକ୍ସିଜେନ କନସେଂଟଟ୍ରେଟର ରହିଛି । ଏହାକୁ ଆଇଏନଏସ ବିକ୍ରାନ୍ତ ଯୋଗେ ଗତକାଲି ରାତିରେ ମାଙ୍ଗାଲୋର ବନ୍ଦରକୁ ଅଣାଯାଇଛି । ଏହାକୁ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ପଠାଯିବ ।
ଫଟୋ ୩- ରିଲିଫ ସହାୟତା ଭାବେ ସିଙ୍ଗାପୁରରୁ ମିଳିଥିବା ୩୬୦୦ ଅକ୍ସିଜେନ ସିଲିଣ୍ଡରକୁ ଆଇଏନଏସ ଐରାବତ ଯୋଗେ ଗତକାଲି ରାତିରେ ବିଶାଖାପଟ୍ଟନମ ବନ୍ଦରକୁ ଅଣାଯାଇଛି । ଏହାକୁ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟକୁ ବିତରଣ ପାଇଁ ପଠାଯିବ ।