Prime Minister's Office
PM to visit Assam and West Bengal on 22nd February
PM to dedicate to the nation important oil & gas projects and inaugurate as well as lay foundation stone for Engineering Colleges in Assam
PM to inaugurate several railway projects in West Bengal
20 FEB 2021 1:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Assam and West Bengal on 22nd February 2021. At around 11:30 AM, Prime Minister will dedicate to the nation important projects of the oil & gas sector in an event organized at Silapathar in Dhemaji, Assam. He will also inaugurate and lay the foundation stone for Engineering Colleges during the event. At around 4:30 PM, Prime Minister will dedicate to the nation and inaugurate several railway projects in Hooghly, West Bengal.
PM in Assam
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation the INDMAX Unit at Indian Oil’s Bongaigaon Refinery, Oil India Limited's Secondary Tank Farm at Madhuban, Dibrugarh and a Gas Compressor Station at Hebeda Village, Makum, Tinsukia. He will also inaugurate the Dhemaji Engineering College and lay the foundation stone for Sualkuchi Engineering College. These projects will usher in an era of energy security and prosperity, and open bright avenues of opportunity for local youth. They are in line with the Prime Minister's vision of Purvodaya to drive Eastern India's socio-economic growth. Governor and Chief Minister of Assam, and Union Minister for Petroleum and Natural Gas will also be present on the occasion.
The INDMAX unit at Indian Oil's Bongaigaon Refinery leverages the technology developed indigenously by Indian Oil-R&D to produce a higher LPG and high-Octane Gasoline yield from heavy feedstocks. The unit will increase the Refinery's crude processing capacity from 2.35 MMTPA (million metric tonnes per annum) to 2.7 MMTPA. Its commissioning will also significantly enhance LPG production from 50 TMT (thousand metric tonnes) to 257 TMT and the Motor Spirit (Petrol) production from 210 TMT to 533 TMT.
Oil India Limited's Secondary Tank Farm has been built for safe storage of about 40,000 Kilo Litres of Crude Oil, and the separation of formation water from Wet Crude Oil. The Rs 490 crore project will also have a Dehydration unit with an operating capacity of 10,000 Kilo Litres per day.
The Gas Compressor Station at Makum, Tinsukia will increase the nation's crude oil production capacity by nearly 16500 Metric Tonne per annum. Built at Rs 132 Crore, the station comprises 3 Low-Pressure Booster Compressors and 3 High-Pressure Lifter Compressors.
The Dhemaji Engineering College has been built on 276 bighas of land, at the cost of about Rs 45 Crore. It is the seventh Government Engineering College in the state and will offer B.Tech courses in Civil, Mechanical and Computer Science. The Sualkuchi Engineering College, whose foundation stone will be laid, will be built on 116 bighas of land at a cost of about Rs 55 crore.
PM in West Bengal
Prime Minister will inaugurate the extension of Metro Railway from Noapara to Dakshineswar, and flag off the first service on this stretch. This 4.1 km extension has been constructed at a cost of Rs. 464 crore, fully funded by the Central Government. It will decongest road traffic and improve urban mobility. This extension will ease out access to the two world famous Kali Temples at Kalighat and Dakshineswar, for lakhs of tourists and devotees. The two newly built stations namely Baranagar and Dakshineswar have modern passenger amenities and are also aesthetically designed and decorated with murals, photographs, sculptures and idols.
Prime Minister will also inaugurate the third line between Kalaikunda and Jhargram over a stretch of 30 km of the 132 km long Kharagpur-Adityapur Third Line Project of South Eastern Railway, which was sanctioned with an estimated cost of Rs. 1312 crores. The four stations between Kalaikunda and Jhargram have been redeveloped by constructing four new station buildings, six new foot over bridges and eleven new platforms, along with renovation of the existing infrastructure. It will help ensure seamless movement of passenger and freight trains on Howrah-Mumbai Trunk route.
Prime Minister will dedicate to the nation the doubling of Azimganj to Khargraghat Road section, which is a part of Howrah – Bandel – Azimganj section of Eastern Railway, which has been laid at a project cost of about Rs 240 crore.
Prime Minister will also dedicate to the nation the fourth line between Dankuni and Baruipara (11.28 kms) of Howrah – Bardhaman Chord Line and the third line between Rasulpur and Magra (42.42 kms) of Howrah – Bardhaman Main Line, which serves as principal gateway of Kolkata. The third line between Rasulpur and Magra has been laid at a cost of Rs. 759 crores, while the fourth line between Dankuni and Baruipara has been laid at a project cost of Rs. 195 crores.
These projects will ensure better operational fluidity, less journey time and enhanced safety of train operations, as well as boost the overall economic growth of the region.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ফেব্রুৱারি ২২দা প্রধান মন্ত্রী অসাম অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি
মরুওইবা থাও অমসুং গ্যাস প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং অসামদা ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজশিং শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা নোংচুপ বঙ্গালদা রেলৱেজ প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি
20 FEB 2021 1:51PM by PIB Imphal
ফেব্রুৱারি ২২, ২০২১দা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অসাম অমসুং নোংচুপ বঙ্গালদা চৎকনি। অয়ুক পুং ১১:৩০ রোমদা তাবদা অসামগী ধেমাজিদা সিলাপাথারদা পাংথোকপা থৌরম অমদা থাও অমসুং গ্যাস সেক্তরগী মরুওইবা প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। থৌরম অদুদা মহাক্না ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। নুংথিল পুং ৪:৩০ রোম তাবদা নোংচুপ বঙ্গালগী হুগ্লিদা প্রধান মন্ত্রীনা রেলৱেজ প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং শঙ্গাগনি।
অসামদা প্রধান মন্ত্রী
ইন্দিয়ান ওইলগী বোঙ্গাইগাওন রিফাইনরিগী ইন্দমেক্স য়ুনিত, দিব্রুগরগী মধুবন্দা ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদকী সেকেন্দরি তেঙ্ক ফার্ম অমসুং তিনসুকিয়াগী মাকুমদা লৈবা হেবেদা খুঙ্গংদা গ্যাস কমপ্রেসর স্তেসন অমা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি। মহাক্না ধেমাজি ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজশু শঙ্গাগনি অমসুং সৌলকুচি ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা ইনর্জি মরাং কাইনা ফংবা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবা অমসুং মফম অদুগী নহারোলশিং থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীগনি। ভারতকী নোংপোক থংবা শরুক শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দম পুর্ভোদয়াগা ইরোইন্না হায়রিবা প্রোজেকশিং অসি পায়খৎপনি। থৌরম অদুদা অসামগী রাজ্যপাল অমসুং চীফ মিনিস্তর অমসুং পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শরুক য়াগনি।
হেভি ফিদস্তোকশিংদগী এল.পি.জি অমসুং হায়-ওক্তেন গেসোলিন পুথোক্নবা ইন্দিয়ান ওইল-রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্তনা পুথোকপা তেক্নোলোজি ইন্দিয়ান ওইলগী বোঙ্গাইগাওন রিফাইনরিগী ইন্দমেক্স য়ুনিতনা শীজিন্নরি। য়ুনিত অসিদা শুংদোক্ত্রিবা থাও রিফাইন তৌবা ২.৩৫ এম.এম.তি.পি.এ(মিল্লিয়ন মেত্রিক তন পর এন্নম)দগী ২.৭ এম.এম.তি.পি.এ(মিল্লিয়ন মেত্রিক তন পর এন্নম)দা হেনগৎহনগনি। য়ুনিত অসি থবক হৌরকপা মতমদা এল.পি.জি পুথোকপা ৫০ তি.এম.তি(থাউজন্দ মেত্রিক তন)দগী ২৫৭ তি.এম.তিদা হেনগৎকনি অমসুং পেত্রোল পুথোকপা ২১০ তি.এম.তিদগী ৫৩৩ তি.এম.তিদা হেনগৎহনগনি।
ওইল ইন্দিয়া লিমিতেদকী সেকেন্দরি তেঙ্ক ফার্ম শুংদোক্ত্রিবা থাউ কিলো লিতর ৪০,০০০ ফজনা থম্নবা শাখিবনি অমসুং শুংদোক্ত্রিবা থাউদগী ঈশিং শেংদোক্কগনি। লুপা কোতি ৪৯০গী প্রোজেক অসিদা নোংমদা কিলো লিতর ১০,০০০ কেপাসিতি লৈবা দিহায়দ্রেসন য়ুনিত অমা য়াওগনি।
তিনসুকিয়াগী মাকুমদা লৈবা হেবেদা খুঙ্গংদা গ্যাস কমপ্রেসর স্তেসন অসিনা লৈবাক অসিদা শুংদোক্ত্রিবা থাও পুথোকপা চহিদা মেত্রিক তন ১৬৫০০ রোম হেনগৎহনগনি। লুপা কোতি ১৩২ চঙনা শাবা স্তেসন অসিদা লো-প্রেসর বুস্তর কমপ্রেসর ৩ অমসুং হায়-প্রেসর বুস্তর কমপ্রেসর ৩ য়াওরি।
ধেমাজি ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজ অসি বিগাস ২৭৬গী লমদা লুপা কোতি ৪৫ রোম চঙনা শাবনি। মসি রাজ্য অসিগী তরেৎশুবা ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজনি অমসুং সিবিল, মেকানিকেল অমসুং কম্পুতর সাইন্সতা বি.তেক কোর্সশিং লৈগনি। উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা সৌলকুচি ইঞ্জিনিয়ারিং কোলেজ বিগাস ১১৬গী লমদা লুপা কোতি ৫৫ রোম চঙনা শাগদবনি।
নোংচুপ বঙ্গালদা প্রধান মন্ত্রী
নাওপারাদগী দাক্ষিনেশ্বর ফাওবা শাংদোকপা মেত্রো রেলৱেজ প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি অমসুং পরিং অসিগী অহানবা ওইনা ত্রেন চেনবা লমথাগনি। কিলোমিতর ৪.১গী মখা তানা শাংদোকপা মতেক অসি কেন্দ্র সরকারগী শেন্থং মখাদা লুপা কোতি ৪৬৪ চঙনা শাবনি। মসিনা লম্বী চিনবা হন্থহনগনি অমসুং সহরগী চৎথোক-চৎশিন ফগৎহনগনি। লাইন অসিনা মালেমদা মমিং লৈরবা কালিঘাত অমসুং দাক্ষিনেশ্বরদা লৈবা কালি লাইশঙ অনিদা লমকোয়বা অমসুং লাইখুরম্বা লাকপা মীওই লাখ কয়া লাইনা য়ৌহনবা ঙম্লগনি। নৌনা শাবা স্তেসন অনি হায়বদি বারানগর অমসুং দাক্ষিনেশ্বরদা অনৌবা খুদোংচাবশিং লৈরে অমসুং মুরেলশিং, ফোতগ্রাফশিং, মীতমশিংগা লোয়ন্না নিংথিনা লৈতেংলে।
সাউথ ইস্তর্ন রেলৱেজগী কিলোমিতর ১৩২ শাংবা খারাগপুর-অদিত্যপুর থার্দ লাইন প্রোজেক্কী কিলোমিতর ৩০ শাংবা কালাইকুন্দা অমসুং ঝারগ্রাম অনিগী মরক্তা লৈবা অহুমশুবা লাইনশু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি অমসুং মসি লুপা কোতি ১৩১২ চঙনা শাখিবনি। অনৌবা স্তেসন বিল্দিং ৪, অনৌবা ফুদ ওভর ব্রিজ ৬ অমসুং অনৌবা প্লেতফোর্ম ১১ শাদুনা অমসুং হান্নগী মচাক-মথুমশিং হন্না শেমজিন্দুনা কালাইকুন্দা অমসুং ঝারগ্রামগী মরক্তা স্তেসন মরি হন্না শেমগৎলে। মসিনা হাওরা-মুম্বাই ত্রঙ্ক রুত্তা মী পুবা অমসুং পোৎ-চৈ পুবা ত্রেনশিং ফজনা চেনবা ঙমহল্লগনি।
লুপা কোতি ২৪০ রোম চঙনা পায়খৎখিবা ইস্তর্ন রেলৱেজগী হাওরা-বন্দেল-অজিমগঞ্জ সেক্সনগী শরুক অমা ওইরিবা লেন অনি ওনখৎলবা অজিমগঞ্জ-খারগ্রাঘাত সেক্সন প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা কৎথোক্কনি।
হাওরা-বর্ধমান কোর্দ লাইনগী দানকুনি অমসুং বারুইপারা(কিলোমিতর ১১.২৮)গী মরক্তা মরিশুবা লাইন অমসুং হাওরা-বর্ধমান মেন লাইনগী রাসালপুর অমসুং মগ্রা(কিলোমিতর ৪২.৪২)গী মরক্তা অহুমশুবা লাইন প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। রাসালপুর অমসুং মগ্রাগী মরক্তা অহুমশুবা লাইন লুপা কোতি ৭৫৯ চঙনা শাখিবনি অমসুং দানকুনি অমসুং বারুইপারাগী মরক্তা মরিশুবা লাইন লুপা কোতি ১৯৫ চঙনা পায়খৎখিবনি।
হায়রিবা প্রোজেকশিং অসিনা চৎথোক-চৎশিন হেন্না নুংঙাইহনগনি, মতম চঙহল্লোই অমসুং ত্রেনশিং অশোই-অঙাম থোক্তবা হেনগৎহনগনি অমসুং লমদম অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎহনগনি।