Ministry of Health and Family Welfare
India crosses a landmark milestone- More than 1 crore vaccine doses administered against COVID19
No new COVID19 Fatality reported in 16 States/UTs in the last 24 hours
19 FEB 2021 2:12PM by PIB Delhi
India has crossed a significant milestone in the fight against the global pandemic. As on 19thFebruary, 2021, till 8:00 AM, the cumulative vaccine doses administered to healthcare and frontline workers against COVID19 in the country have surpassed 1crore.
India took 34 days to achieve the landmark feat of 1 crore vaccinations, the second fastest in the world.
A total of 1,01,88,007 vaccine doses have been administered through 2,11,462 sessions, as per the provisional report till 8 am today. These include 62,60,242 HCWs (1st dose), 6,10,899 HCWs (2nd dose) and 33,16,866 FLWs (1st dose).
The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.
S.
No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1st Dose
2nd Dose
Total Doses
1
A & N Islands
4,347
495
4,842
2
Andhra Pradesh
3,86,770
51,996
4,38,766
3
Arunachal Pradesh
18,359
2,941
21,300
4
Assam
1,38,795
7,953
1,46,748
5
Bihar
5,06,688
33,419
5,40,107
6
Chandigarh
11,381
423
11,804
7
Chhattisgarh
3,21,706
14,425
3,36,131
8
Dadra & Nagar Haveli
4,493
114
4,607
9
Daman & Diu
1,640
94
1,734
10
Delhi
2,49,791
11,188
2,60,979
11
Goa
13,862
356
14,218
12
Gujarat
8,11,152
28,047
8,39,199
13
Haryana
2,03,766
16,500
2,20,266
14
Himachal Pradesh
90,908
68,031
1,58,939
15
Jammu & Kashmir
1,77,795
3,756
1,81,551
16
Jharkhand
2,38,852
8,595
2,47,447
17
Karnataka
5,19,158
63,533
5,82,691
18
Kerala
3,86,901
23,948
4,10,849
19
Ladakh
4,436
290
4,726
20
Lakshadweep
1,809
115
1,924
21
Madhya Pradesh
6,11,640
0
6,11,640
22
Maharashtra
8,14,682
24,884
8,39,566
23
Manipur
35,834
901
36,735
24
Meghalaya
21,674
607
22,281
25
Mizoram
13,731
1,384
15,115
26
Nagaland
18,398
2,661
21,059
27
Odisha
4,29,212
53,401
4,82,613
28
Puducherry
7,661
454
8,115
29
Punjab
1,16,199
5,575
1,21,774
30
Rajasthan
7,47,420
15,493
7,62,913
31
Sikkim
10,143
357
10,500
32
Tamil Nadu
3,09,692
20,125
3,29,817
33
Telangana
2,79,832
73,281
3,53,113
34
Tripura
79,030
6,766
85,796
35
Uttar Pradesh
10,52,431
18,464
10,70,895
36
Uttarakhand
1,26,454
4,246
1,30,700
37
West Bengal
5,83,613
23,922
6,07,535
38
Miscellaneous
2,26,853
22,159
2,49,012
Total
95,77,108
6,10,899
1,01,88,007
As on Day-34 of the vaccination drive (18th February, 2021), total 6,58,674 vaccine doses were given. Out of which, 4,16,942 beneficiaries were vaccinated across 10,812 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 2,41,732 HCWs received 2nd dose of vaccine.
The country is witnessing a progressive increase in the vaccination day by day.
8 States account for 57.47% of the total vaccine doses administered in India. Uttar Pradesh alone accounts for 10.5% (10,70,895).
7 States account for 60.85% of the second vaccine doses administered in India. Telangana leads all the states with a 12% share of second doses (73,281 beneficiaries) administered in the country.
Sixteen States/UTs have not reported any COVID19 deaths in the last 24 hours. These are Gujarat, Himachal Pradesh, Goa, Jharkhand, Meghalaya, Puducherry, Chandigarh, Manipur, Mizoram, Lakshadweep, Sikkim, Arunachal Pradesh, Ladakh (UT), Tripura, A&N Islands and D&D & D&N.
Fifteen States/UTs reported between 1-5 deaths and 3 States/UTs reported between 6-10 deaths.
India’s total Active Caseload currently stands at 1.39 lakh (1,39,542) today. The active caseload now is 1.27% of India’s total Positive Cases.
India’s cumulative recoveries stand at 1.06cr (1,06,67,741) today. The Recovery Rate is 97.30%.
10,896 patients have recovered and discharged in the last 24 hours.
83.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,193 newly recovered cases. 2,543 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 470 in Tamil Nadu.
13,193 new daily cases have been recorded in the last 24 hours.
86.6% of the daily new cases are from 6 States.
Maharashtra reports the highest daily new cases at 5,427. It is followed by Kerala with 4,584, while Tamil Nadu reported 457 new cases.
97 fatalities have been recorded in the last 24 hours.
Five States account for 76.29% of the daily deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (38). Kerala follows with 14 daily deaths and Punjab reported10 casualties.

|
হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা মরু ওইবা পন্দুপ অমা লানখ্রে – কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা বেক্সিন দোজ করোর ১ হেন্না কাপখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৬দা কোবিদ১৯গী নৌনা লৈখিদবা রিপোর্ত তৌরকখিদে
19 FEB 2021 2:12PM by PIB Imphal
ভারতনা মালেমগী লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা চংশিল্লিবা লাঞ্জং অসিদা শিংথানিংঙাই ওইবা পন্দুপ অমা লানখ্রে। ফেব্রুৱারী ১৯, ২০২১গী অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবদা লৈবাক অসিদা কোবিদ১৯দগী ঙাকথোক্নবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংদা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিন অসি করোর ১ হেনখ্রে।
ভারতনা বেক্সিন করোর ১ কাপ্পগী মাই পাকপা অসি নুমিৎ ৩৪দা ফংবা ঙমদুনা মালেমগী ওইনা মাংজিল থাবদা অনিশুবা ওইরি।
প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি অয়ুক্কী পুং ৮:০০ ফাওবা সেসন ২,১১,৪৬২গী খুত্থাংদা পুন্না বেক্সিন দোজ ১,০১,৮৮,০০৭ কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬২,৬০,২৪২ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ৬,১০,৮৯৯ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ৩৩,১৬,৮৬৬ (অহানবা দোজ) য়াওখি।
অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
অপুনবা দোজ
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৪,৩৪৭
৪৯৫
৪,৮৪২
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৮৬,৭৭০
৫১,৯৯৬
৪,৩৮,৭৬৬
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৮,৩৫৯
২,৯৪১
২১,৩০০
৪
অসাম
১,৩৮,৭৯৫
৭,৯৫৩
১,৪৬,৭৪৮
৫
বিহার
৫,০৬,৬৮৮
৩৩,৪১৯
৫,৪০,১০৭
৬
চান্দিগর
১১,৩৮১
৪২৩
১১,৮০৪
৭
ছত্তিসগর
৩,২১,৭০৬
১৪,৪২৫
৩,৩৬,১৩১
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৪,৪৯৩
১১৪
৪,৬০৭
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১,৬৪০
৯৪
১,৭৩৪
১০
দিল্লী
২,৪৯,৭৯১
১১,১৮৮
২,৬০,৯৭৯
১১
গোৱা
১৩,৮৬২
৩৫৬
১৪,২১৮
১২
গুজরাত
৮,১১,১৫২
২৮,০৪৭
৮,৩৯,১৯৯
১৩
হরিয়ানা
২,০৩,৭৬৬
১৬,৫০০
২,২০,২৬৬
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৯০,৯০৮
৬৮,০৩১
১,৫৮,৯৩৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,৭৭,৭৯৫
৩,৭৫৬
১,৮১,৫৫১
১৬
ঝার্খন্দ
২,৩৮,৮৫২
৮,৫৯৫
২,৪৭,৪৪৭
১৭
কর্নাতকা
৫,১৯,১৫৮
৬৩,৫৩৩
৫,৮২,৬৯১
১৮
কেরেলা
৩,৮৬,৯০১
২৩,৯৪৮
৪,১০,৮৪৯
১৯
লদাখ
৪,৪৩৬
২৯০
৪,৭২৬
২০
লক্ষদীপ
১,৮০৯
১১৫
১,৯২৪
২১
মধ্য প্রদেশ
৬,১১,৬৪০
০
৬,১১,৬৪০
২২
মহারাস্ত্র
৮,১৪,৬৮২
২৪,৮৮৪
৮,৩৯,৫৬৬
২৩
মনিপুর
৩৫,৮৩৪
৯০১
৩৬,৭৩৫
২৪
মেঘালয়
২১,৬৭৪
৬০৭
২২,২৮১
২৫
মিজোরাম
১৩,৭৩১
১,৩৮৪
১৫,১১৫
২৬
নাগালেন্দ
১৮,৩৯৮
২,৬৬১
২১,০৫৯
২৭
ওরিশা
৪,২৯,২১২
৫৩,৪০১
৪,৮২,৬১৩
২৮
পুদুচেরী
৭,৬৬১
৪৫৪
৮,১১৫
২৯
পঞ্জাব
১,১৬,১৯৯
৫,৫৭৫
১,২১,৭৭৪
৩০
রাজস্থান
৭,৪৭,৪২০
১৫,৪৯৩
৭,৬২,৯১৩
৩১
সিক্কিম
১০,১৪৩
৩৫৭
১০,৫০০
৩২
তামিল নাদু
৩,০৯,৬৯২
২০,১২৫
৩,২৯,৮১৭
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭৯,৮৩২
৭৩,২৮১
৩,৫৩,১১৩
৩৪
ত্রিপুরা
৭৯,০৩০
৬,৭৬৬
৮৫,৭৯৬
৩৫
উত্তর প্রদেশ
১০,৫২,৪৩১
১৮,৪৬৪
১০,৭০,৮৯৫
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,২৬,৪৫৪
৪,২৪৬
১,৩০,৭০০
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৫,৮৩,৬১৩
২৩,৯২২
৬,০৭,৫৩৫
৩৮
অতোপ্পশিং
২,২৬,৮৫৩
২২,১৫৯
২,৪৯,০১২
অপুনবা
৯৫,৭৭,১০৮
৬,১০,৮৯৯
১,০১,৮৮,০০৭
বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৪নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ১৮, ২০২১) অসিদা পুন্না বেক্সিন দোজ ৬,৫৮,৬৭৪ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ১০,৮১২গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৪,১৬,৯৪২দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ২,৪১,৭৩২দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে।
লৈবাক অসি নোংমা-নোংমাগী বেক্সিন কাপ্পা অসি লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলকপা উবা ফংলি।
ভারত্তা কাপখিবা অপুনবা বেক্সিনগী দোকশিংগী ৫৭.৪৭% দি রাজ্য ৮দগী ওইখ্রে। উত্তর প্রদেশ খক্তদা ১০.৫% (১০,৭০,৮৯৫) ওইখ্রে।
রাজ্য ৭না ভারত্তা বেক্সিন অসিগী অনিশুবা দোক কাপখিবগী শরুক্কী ৬০.৮৫% ওইরি। তেলঙ্গনানা অনিশুবা দোজকী শরুক ১২% (বেনিফিসরী ৭৩,২৮১) ওইবগা লোইননা রাজ্য পুম্নমক অসিদগী মাংজিল থারি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৬তা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে। মখোয় অদুদা গুজরাত, হিমাচল প্রদেশ, গোৱা, ঝার্খন্দ, মেঘালয়, চান্দিগর, মনিপুর, মিজোরাম, লক্ষদীপ, সিক্কিম, অরুনাচল প্রদেশ, লদাখ (য়ু.তি.), ত্রিপুরা, এ অমসুং এন ইথৎশিং, দি অমসুং দি অমদি দি অমসুং এন অসিনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ১৫দা লৈখিদবা ১-৫গী মরক্তা লৈবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে অমসুং রাজ্য/য়ু.তি. ৩দনা লৈখিদবা ৬-১০গী মরক্তা লৈখিবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেস অসি ঙসি লাখ ১.৩৯ (১,৩৯,৫৪২) শুখ্রে। হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী শুপ্নগী ১.২৭% ওইরি।
ভারতকী নাবা ফগৎলকখিবশিং অসি ঙসি করোর ১.০৬ (১,০৬,৬৭,৭৪১) শুখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৭.৩০% ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনাবা মীওই ১০,৮৯৬ নাবা ফগৎতুনা দিসচার্জ তৌখ্রে।
নৌনা ফগৎলকখিবা কেসশিংগী ৮৩.১৫%দি রাজ্য ৬তগী ওইখ্রে।
নৌনা ফগৎখিবা কেস ৫,১৯৩গা লোইননা কেরেলানা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং ৱাংনা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,৫৪৩ অমসুং তামিল নাদুদা ৪৭০ ফগৎতুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা নুংতিগী অনৌবা কেস ১৩,১৯৩ রেকোর্দ তৌখ্রে।
অনৌবা কেসশিংগী ৮৬.৬%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৬দগী ওইখ্রে।
কেস ৫,৪২৭কা লোইননা মহারাস্ত্রনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা কেরেলাদা ৪,৫৮৪ অমসুং তামিল নাদুদা অনৌবা কেস ৪৫৭ রিপোর্ত তৌদুনা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবা ৯৭ রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
নৌনা লৈখিদবগী ৭৬.২৯%দি রাজ্য মঙাদগী ওইখ্রে। মহারাস্ত্রদা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না লৈখিদে (৩৮)। কেরেলাদানা লৈখিদবা ১৪ অমসুং পঞ্জাবতা নৌবা লৈখিদবা ১০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।