Prime Minister's Office
Tomorrow’s programme at Haripura will be a tribute to Netaji Bose’s contribution to our nation: PM
22 JAN 2021 5:39PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi has paid tribute to Netaji Subhas Chandra Bose on the eve of his Jayanti tomorrow.
In a series of tweets, Shri Modi said “Tomorrow, India will mark #ParakramDivas, the Jayanti of the great Netaji Subhas Chandra Bose. Among the various programmes being organised across the nation, one special programme is being held at Haripura in Gujarat. Do join the programme, which begins at 1 PM.
Haripura has a special relation with Netaji Subhas Chandra Bose. It was at the historic Haripura Session of 1938 that Netaji Bose took up the Presidentship of the Congress Party. Tomorrow’s programme at Haripura will be a tribute to Netaji Bose’s contribution to our nation.
On the eve of Netaji Bose’s Jayanti, my mind goes back to 23rd January 2009- the day we launched e-Gram Vishwagram Project from Haripura. This initiative revolutionised Gujarat’s IT infrastructure and took the fruits of technology to the poor, in the remotest parts of the state.
I can never forget the affection of the people of Haripura, who took me through an elaborate procession on the same road as Netaji Bose was taken, in 1938. His procession included a decorated chariot drawn by 51 bullocks. I also visited the place where Netaji stayed in Haripura.
May the thoughts and ideals of Netaji Subhas Chandra Bose keep inspiring us to work towards building an India that he would be proud of…a strong, confident and self-reliant India, whose human-centric approach contributes to a better planet in the years to come.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
হরিপুরাদা হয়েং পাংথোক্কদৌরিবা প্রোগ্রাম অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসনা লৈবাক অসিগীদমক কত্থোক্লম্বা অদুদা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমা ওইগনি: পি.এম.
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হয়েং মপোক নুমিৎকী মাংওইননা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসতা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
22 JAN 2021 5:39PM by PIB Imphal
ত্বিত মথং মথং তৌরদুনা শ্রী মোদীনা হায় “হয়েং ভারতনা নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী মপোক নুমিৎ, #পারক্রম দিৱস পালন তৌগনি। লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোক্নগদৌরিবা থৌরম কয়াগী মরক্তা, গুজরাৎকী হরিপুরাদা অখন্নবা থৌরম অমসু শীনগনি। নুমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১দগীহৌগদবা থৌরম অসিবু শরুক য়াবীয়ু।
হরিপুরা অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকা অখন্নবা মরী অমা লৈ। কংগ্রেশ পার্তীগী প্রসিদেন্তকী ফম পুখিবা অদু ১৯৩৮কী পুৱারী ওইরবা হরিপুরা সেসন্দনি। হরিপুরাদা হয়েং পাংথোক্কদৌরিবা প্রোগ্রাম অসি নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসনা লৈবাক অসিগীদমক কত্থোক্লম্বা অদুদা ইকাই খুম্নবা উৎপা অমা ওইগনি।
নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী মপোক নুমিৎনা লাকপা অসিদা ঐহাক্কী ৱাখল অসি ঐখোয়না হরিপুরাদগী ই-গ্রাম বিশ্বাগ্রাম হৌদোকখিবা নুমিৎ ২০০৯গী জানুৱারী ২৩ অদু নিংশিংলকই। মসিগী খোঙথাং অসিনা গুজরাতকী আই.তি. ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অওনবা পুরকখি অমসুং রাজ্য অসিগী খ্বাইদগী শোত্থরবা মফমশিংদা ।ঐরিবা লাইরবশিংদা তেক্নোলোজীগী কানবা ফংহনখি।
১৯৩৮দা নেতাজী বোসপু হরাও তয়াম্না ইকাই খুম্নবা উত্তুনা পুখিবা লম্বী অদুমক্তদা ঐহাকপুসু পুখিবা হরিপুরাগী মীয়ামগী মীনুংশিং অদুবু ঐহাক্না কৈদৌনুংদা কাওরোই। মহাক্কী খোংচৎ অদু শন লাবা ৫১না চিংবা শনগারী অমনা লৈতেংখি। নেতাজীনা হরিপুরাদা লৈখিবা মফম অদুদা ঐহাক্নানসু চৎখি।
নেতাজী সুভাস চন্দ্র বোসকী ৱাখল্লোনশিং অসিনা ঐখোয়না মহাক্না চাউথোকচগদবা মপাঙ্গল কনবা, থাজবা অমসুং মরোমদোম লেপচবা ভারত অমা শেমগৎনবা হোৎনরিবা অসিদা ঐখোয়বু ইথিল পীরসনু, মহাক্কী হ্যুমেন-সেন্ত্রিক এপ্রোচ অসিনা তুংলমচৎতা অফবা গৃহ অমা ওইহনবা ওইরসনু।”