Ministry of Education
Syllabus of JEE and NEET to remain unchanged for the year 2021
19 JAN 2021 12:44PM by PIB Delhi
The syllabus of JEE and NEET will remain unchanged for the year 2021. However, unlike previous years, this year the candidates will have options to answer the questions in JEE and NEET Examinations.
The syllabus for JEE (Main 2021) to remain same as the previous year. But students will be given choice to answer 75 questions (25 questions each in Physics, Chemistry & Mathematics) out of 90 questions (30 questions each in Physics, Chemistry & Mathematics). In JEE (Main) 2020, there were 75 questions all of which had to be answered by the candidates (25 questions each in Physics, Chemistry & Mathematics).
The exact pattern for NEET (UG) 2021 is yet to be announced. However, in view of reduction of syllabus by some boards across the country, the NEET (UG) 2021 question paper will also have options on the lines of JEE (Main).

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
২০২১গী ওইনা জী অমসুং নীৎ সেলেবস অহোংবা অমত্তা লৈরোই
19 JAN 2021 12:44PM by PIB Imphal
জী অমসুং নীৎকী সেলেবস অসি ২০২১গী ওইনা অহোংবা অমত্তা লৈরোই। অদুম ওইনমক হৌখিবা চহিগা মান্নদনা চহি অসিদা জী অমসুং নীৎকী চাংয়েংশিংদা ৱাহংশিং পাউখুম পীনবা ওপ্সনশিং লৈহল্লগনি।
জী (মেন ২০২১)গী সেলেবস অসি হৌখিবা চহিগা চপ মান্নগনি। অদুবু মহৈরোইশিংদা ৱাহং ৯০গী(ফিজিক্স, কেমেস্ত্রী অমসুং মেথমেতিক্সকী ৱাহং ৩০-৩০) মনুংদা অপাম্বা ৱাহং ৭৫গী (ফিজিক্স, কেমেস্ত্রী অমসুং মেথমেতিক্সকী ৱাহং ২৫-২৫) পাউখুম পীনবা খুদোংচাবা পীরগনি। জী (মেন) ২০২০দা কেন্দিদেৎশিংনা পীরিবা ৱাহং ৭৫মক্কী (ফিজিক্স, কেমেস্ত্রী অমসুং মেথমেতিক্সকী ৱাহং ২৫-২৫) পাউখুম পীবা মথৌ তাখি।
নীৎ (য়ু.জি.) ২০২১গী ওইনা পেতর্ন অসিগী মতাংদা হৌজিক ফাওবগী ওইনা লাউথোরকপা লৈত্রি। অদুমওইনমক লৈবাক শিনবা থুংনা সেলেবস ককথরকপা অসি য়েংলগা নীৎ (য়ু.জি.) ২০২১গী ৱাহং চে অসিদসু জী (মেন)গুম্বা ওপ্সনশিং লৈরকপা য়ানা লৈ।