Ministry of Health and Family Welfare
India scales a landmark peak- Active Cases dip below 2% of the Total Cases for the first time
Daily Deaths below 300 since the last 23 days
India reports less than 20,000 Daily New Cases for past 10 days
17 JAN 2021 12:19PM by PIB Delhi
India continues on its steady trajectory of reporting a sustained downfall in the daily new cases and consequential decline in the active cases.
For the first time, India’s share of Active Cases within the total Positive Cases has shrunk below 2% (1.98)%.
In the last 24 hours, 15,144 daily cases have been recorded. The Active Caseload of the country has fallen to 2,08,826. The daily new cases have been below 20,000 for the past 10 days.
The figure shows the change in the Active Cases in the last 24 hours. Kerala has recorded the maximum positive change with an addition of 922 cases whereas Madhya Pradesh shows maximum negative change with a drop of 433 cases.
17,170 new recoveries were registered during the last 24 hours.The share of recovered cases stands at 96.58%. The total recovered cases are 10,196,885. They exceed the active cases by 99,88,059 (48.83 times more).
80.53% of the new recovered cases are observed from 10 States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 5,011 newly recovered cases in a single day. 3,039 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 930 inUttar Pradesh.
81% of the new cases are from 8 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,960. It is followed by Maharashtra and Tamil Nadu with 2,910 and 610 new cases, respectively.
Daily fatalities in India are also registering a consistent decline. India has recorded less than 300 daily deaths for the last 23 days.
Six States & UTs have reported 66.30% of the 181 case fatalities in the past 24 hours.
Maharashtra has reported 52 deaths. Kerala saw a fatality count of 27 while West Bengal reported 15 new deaths.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂତନ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଛୁଇଁଲା ଭାରତ: ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 2%ରୁ ହ୍ରାସ
କ୍ରମାଗତ 23 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ 3ଶହରୁ ହ୍ରାସ
ବିଗତ 10 ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଅ କରୋନା ମାମଲା 20 ହଜାରରୁ ତଳେ ରହିଛି
17 JAN 2021 12:19PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ କରୋନାର ଦୈନିକ ନୂଆ ମାମଲା ନିମ୍ନମୁଖୀ ଧାରା ଜାରି ରହିଛି ଏବଂ ଫଳସ୍ୱରୂପ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି ।
ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର 2%ରୁ ତଳକୁ ଖସିଛି (1.98%) ।
ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 15,144 ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ଦେଶରେ କରୋନା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2,08,826କୁ ହ୍ର୍ରାସ ପାଇଛି । ବିଗତ 10 ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ନୂଆ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲା 20 ହଜାରରୁ କମ୍ ଆସୁଛି ।
ଉପର ସଂଖ୍ୟା ଗତ 24ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ ହୋଇଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ସୂଚାଉଛି । କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ ପଜିଟିଭ୍ ସଂଖ୍ୟାରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହୋଇଛି, 922 ଯୋଗ ହେବା ପରେ । ସେହିପରି ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶରେ ସର୍ବାଧିକ ନେଗେଟିଭ୍ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହୋଇଛି, 433 ହ୍ରାସ ପାଇ ।
ବିଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 17,170 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ସୁସ୍ଥତା ହାର 96.58%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 10,196,885ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଏହା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ତୁଳନାରେ 99,88,059 ଅଧିକ ରହିଛି (48.83 ଗୁଣ ଅଧିକ) ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 80.53% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 5011 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3039 ଜଣ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ 930 ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରୁ 81% ଆସିଛନ୍ତି 8 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ।
କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ 5960 ଜଣ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 2910 ଏବଂ ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ 610 ଜଣ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ବିଗତ 23 ଦିନ ଧରି ଦେଶରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା 3 ଶହ ତଳେ ରହିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 181 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏଥିରୁ 66.30% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 6 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 52 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । କେରଳରେ 27 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 15 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।