Prime Minister's Office
PM to perform Bhoomi Poojan of Ahmedabad Metro Rail Project Phase-II and Surat Metro Rail Project on 18th January
16 JAN 2021 8:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will perform Bhoomi Poojan of Ahmedabad Metro Rail Project Phase-II and Surat Metro Rail Project on 18th January at 10:30 AM via video conferencing. Gujarat Governor, Union Home Minister, Gujarat Chief Minister and Union Housing & Urban Affairs Minister will be present on the occasion. The Metro Projects will provide an environment friendly ‘Mass Rapid Transit System’ to these cities.
About Ahmedabad Metro Rail Project Phase-II
Ahmedabad Metro Rail Project Phase-II is 28.25 Kms long with two corridors. Corridor-1 is 22.8 Kms long and is from Motera Stadium to Mahatma Mandir. Corridor-2 is 5.4 Kms long and is from GNLU to GIFT City. The total completion cost of Phase-II project is Rs 5,384 crores.
About Surat Metro Rail Project
Surat Metro Rail Project is 40.35 kms long and comprises two corridors. Corridor-1 is 21.61 kms long and is from Sarthana to Dream City. Corridor-2 is 18.74 kms long and is from Bhesan to Saroli. The total completion cost of the project Rs 12,020 crores.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ১৮দা প্রধান মন্ত্রীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক ফেজ-২ অমসুং সুরত মেত্রো রেল প্রোজেক্কী ভুমি পুজন পাংথোক্কনি
16 JAN 2021 8:22PM by PIB Imphal
জনুৱারি ১৮গী অয়ুক পুং ১০:৩০ তাবদা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক ফেজ-২ অমসুং সুরত মেত্রো রেল প্রোজেক্কী ভুমি পুজন পাংথোক্কনি।থৌরম অদুদা গুজরাতকী রাজ্যপাল, য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর, গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর অমসুং হাওসিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শরুক য়াগনি। মেত্রো রেল প্রোজেকশিং অসিনা হায়রিবা সহরশিং অসিদা অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা ‘মাস রেপিদ ত্রান্সিৎ সিস্তেম’ অমা লৈহনগনি।
অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক ফেজ-২গী মরমদা
অহমেদবাদ মেত্রো রেল প্রোজেক ফেজ-২ অসি কোরিদোর অনি লৈ অমসুং কিলোমিতর ২৮.২৫ শাংই। কোরিদোর-১না কিলোমিতর ২২.৮নি অমসুং মসি মোতেরা স্তদিয়মদগী হৌরগা মহাত্মা মন্দির ফাওবনি। কোরিদোর-২না কিলোমিতর ৫.৪ শাংই অমসুং জি.এন.এল.য়ুদগী জি.আই.এফ.তি গেত ফাওবনি। ফেজ-২ প্রোজেক অসিগী অপুনবা শেনফম্না লুপা করোর ৫,৩৮৪নি।
সুরত মেত্রো রেল প্রোজেক্কী মরমদা
সুরত মেত্রো রেল প্রোজেক অসি কিলোমিতর ৪০.৩৫ শাংই অমসুং কোরিদোর অনি লৈ। কোরিদোর-১না কিলোমিতর ২১.৬১ শাংই অমসুং সারথানাদগী দ্রিম সিতি ফাওবনি। কোরিদোর-২না কিলোমিতর ১৮.৭৪ শাংই অমসুং ভেসান্দগী সারোলি ফাওবনি। প্রোজেক অসি মপুংফানা লোইশিনবদা চঙগদবা অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১২,০২০নি।